Regio Oost

leo%20weghorst%20kopieLeo Weghorst overleden
Ons zeer illustere Healey clublid Leo Weghorst is op 5 april 2016 op 75 jarige leeftijd overleden als gevolg van een longembolie. Leo was een spraakmakende gangmaker, die bij de club altijd vrolijk was.
Leo was een bijzonder mens.
 
 Zie verder op deze pagina: Henk Weghorst uit Wijhe, met zijn rode kikker hoog in de Zwitserse Alpen.
 
April 2016
 
 

IN HERINNERING AAN

JAN LUTJE BEERENBROEK     12 JULI 1935  -  12 APRIL 2015

Zoals we allemaal hebben gelezen via de mail van Han Punte is ons regio lid Jan Lutje Beerenbroek overleden op 12 april jl., uiteindelijk aan de gevolgen van de vreselijke ziekte  ALS....

Wij die Jan goed hebben gekend en als vaste bezoeker van de regio avonden bij café DE POT, zullen een humoristische man  aan de tafel gaan missen.

Jan was een goede techneut die zijn Healey 100/6 zelf had gerestaureerd en hij was er apetrots op  dat dit kunststukje zo goed gelukt was.

Jan was een geweldige verteller van z’n leuke belevenissen en was  soms moeilijk te stoppen in zijn verhalen.

Als Jan had geweten dat we met 12 Healeys aanwezig waren op zijn crematie te Deventer, was hij zeker zeer geëmotioneerd  geweest...  en had het hooglijk gewaardeerd.

Getekend,

G.H. Frieman


 

AGENDA REGIO OOST

De komende grote activiteiten van de regio Oost zijn opgenomen in het Evenementenoverzicht; voor de kleinere, maar daarom niet minder interessante activiteiten kunt u op de regionale activiteitenpagina terecht.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Regio Oost ledenpagina

 

 

Henk Weghorst uit Wijhe, met zijn rode kikker hoog in de Zwitserse Alpen. 

Henk vertelt:

"Vier jaar lang heb ik bijna alle zaterdagen gewerkt aan mijn eerste restauratieproject. Ontzettend veel plaatwerk vernieuwd (meeste zelf met de hand geklopt), bedradingsboom naar eigen inzicht met extra zekeringen en veel extra aarding aangelegd, motor voor een groot gedeelte gereviseerd, versnellingsbaktandwielen en -lagers vernieuwd, rem- en benzineleidingen vernieuwd… kortom, de hele auto goed onderhanden gehad met de bedoeling om hem zelf jaren te gebruiken. En dat doe ik nu alweer 10 jaar met veel plezier! De allereerste grote tocht was binnen een jaar in de buurt van Pisa, Italie. Zonder enig probleem o.a. de Gotthard over (zie foto). In mijn familie werden er weddenschappen afgesloten of de auto het wel ging halen, maar alles ging goed. Hierna nog 4x naar de Mille Miglia geweest, mooie bergpassen gepasseerd en ontzettend genoten!"
PS: Hij is niet te koop en zeker niet te ruil voor een Big Healey ;-)"

 
Jan Averesch, met zijn Sprite Mk1 1275 cc in de fraaie omgeving van Tecklenburg
 
 

Jan Averesch: "Ik heb mijn Healey Sprite MK 1  uit 1960 gekocht in de zomer van 1998, als niet-compleet restauratie-project. Nooit een datum genoemd wanneer hij klaar moest zijn want ik had hem om te sleutelen. In de jaren daarna onderdelen bij elkaar gezocht, allerlei verbeteringen doorgevoerd,veel goede adviezen uit Haaksbergen ontvangen en langzaam de auto weer opgebouwd. De auto in de originele kleur (cherry red ) laten spuiten, omdat dit als laatste onder de 5 verschillende kleuren tevoorschijn kwam.Er is een 1275 cc motor ingebouwd met snelle nokkenas, kop met grotere in- en uitlaatkleppen, free-flow uitlaatspuitstuk, dikke uitlaat, 1-2-3 ontsteking en elektronische benzinepomp. Voor de veiligheid een stabilisatorstang, rolbeugel  en schijfremmen voor. Afgelopen winter Spax achterschokbrekers gemonteerd en een BMC hardtop gekocht,gerestaureerd en in de originele kleur gespoten. De auto is op 22-12-2008 op kenteken gekomen en door de apk zonder problemen. Vele mooie kilometers zonder problemen gereden, zoals op de foto, zomer 2011 in Tecklenburg".