Welkom - regio Noord

de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en een klein stukje Overijssel

Even voorstellen

Alfred van Bommel

Alfred van Bommel

Regiomanager per 2024

Met ingang van januari 2024 zal ik de functie van Henk Hensen overnemen als regio manager voor de afdeling Noord van de Austin Healey Ownersclub Nederland.

Ik ben Alfred van Bommel, geboren in Den Haag en opgegroeid in de provincie Groningen waar mijn vader leraar werd in 1958. In 1967 ging ik in de stad Groningen wonen waar mijn fascinatie voor een Austin-Healey is ontstaan. Een Canadese veteraan logeerde bij ons om nog eens weer in Groningen te kijken waar hij had gevochten, een echte held voor mij! Hij liet mij foto’s zien van een rode Healey die hij had gekocht nadat hij terug was van een andere internationale missie. Vervolgens vertelde mijn overbuurjongen dat er bij een garage naast het Sterrenbos in Groningen (destijds BL dealer) zo een in de showroom stond. Wij daarheen en de verkoper liet ons graag de zware motor even horen ronken. Ik was 13 toen.

De auto is verkocht aan een Groninger ondernemer en ik heb hem enkele keren in de stad gespot. Hoe diep was ik onder de indruk van die auto! Dat hield ik mijn hele schoolleven bij me. Nadat ik een leuke woning met garage had gekocht met mijn echtgenote kwam dat weer boven drijven. In Nederhorst den Berg stond vervolgens een rode Healey MKIII Ph2 te koop, een gestrand project. Deze bleek later van oorsprong BRG te zijn.

Ik heb hem gekocht en de deelrestauratie ongedaan gemaakt, het was mij niet precies genoeg. Vervolgens ben ik er ook wat in vastgelopen maar heb het nu weer opgepakt en wil de auto nu echt opbouwen en er onder andere een mooie Alpenrit mee gaan maken. Leuk detail dat de witte Healey uit Groningen nog bestaat en nu eigendom is van een van de eerste Healey clubleden, deel uitmakend van afdeling Noord!

Nadat voor afdeling Noord Henk Hensen besloot te stoppen heb ik na enige twijfel toegezegd zijn rol over te willen nemen. Na overleg wil ik, met zoveel mogelijk ideeën van leden, proberen de bijeenkomsten afwisselend en interessant te houden. Ook wil ik graag eens de op bijeenkomsten van andere afdelingen als gast aanschuiven. Uiteraard is eenieder uit andere regio’s van harte welkom om bij gelegenheid eens bij ons op de koffie te komen. Met interesse volg ik ook de suggesties die worden gedaan om de jongere generaties meer te betrekken bij de club!

Graag tot ziens bij welke meeting dan ook!!!

Jetze Visser

Jetze Visser

Assistent regiomanager

Over onze regio

Op de clubavonden hebben we het onder andere over de techniek van onze Austin Healey’s. Of het nu gaat om de functie, de restauratie, een eventuele modificatie of de wijze van reparatie, alles komt ter sprake. Soms wordt er een presentatie gegeven over een bepaald onderwerp of heeft iemand een interessant boek of artikel dat wordt besproken.

We organiseren o.a. kaartleesinstructie-bijeenkomsten om onze navigatoren te bekwamen in het juist gidsen van de bestuurders tijdens ritten en rally’s. We oefenen de opgedane kennis in een avondrit in juni. Ook organiseren leden bij voorbeeld de Drentherit en een sleuteldag waar de theorie en praktijk bij elkaar komen, onder het genot van een hapje en een drankje.
Voorts staat er zo mogelijk ieder seizoen een bedrijfsbezoek op het programma. Meestal bij auto-gerelateerde bedrijven in de regio of ook daarbuiten.

Regio avonden

Grand Cafe de Pompstee

 

 

 

 

 

Nieuwe koffieklets locatie van regio Noord in Roden
Vanaf heden heeft regio Noord een nieuwe koffieklets locatie:

Waar: Café Restaurant De Pompstee, Brink 25, 9301 JK Roden

Wanneer: derde woensdag van elk maand

Tijdstip: om 20:00 uur in iedereen hartelijk welkom

Contact  

Naam: Alfred van Bommel
E-mail: noord@healey.nl

 

Agenda

Geen evenementen

Recente activiteiten

Foto impressie BBQ rit

Foto impressie BBQ rit

Wat was het opnieuw een prachtige en lekkere BBQ gisteren avond in Meers in het weiland van Tante Til. Eerst een mooie rit vanuit Restaurant Aan de Meule in Genhout en daarna een afwisselende avond rit van 65 km naar Meers. Daar stond de BBQ gereed...

Lees meer
Foto impressie Good Morning Rit

Foto impressie Good Morning Rit

Fotos Good Morning Rit Onder zeer mooie omstandigheden is de 9e Good Morning Rit verreden op zaterdag 29 juni 2024. Vertrek 0m 05.00 uur bij het krieken van de dag in Loods81 in Margraten 22 deelnemers hadden zich aangemeld voor deze aparte rit....

Lees meer

Lid worden?

Nog geen lid? Klik hier om je aan te melden
meer informatie