Dutch Healey Competitions

Als autosport in je zit!

Wat is en doet de DHC

Dutch Healey Competitons is de Sportcommissie van de Austin Healey Owners Club Nederland. De DHC is in 1991 ontstaan met als doel het sportieve gebruik van auto's met de naam Healey te bevorderen, zowel in historische rally's als races. Daarom organiseren we zelf één of meer rally’s per jaar of een trackday op een circuit. We faciliteren de deelname aan door anderen georganiseerde sportevenementen, we geven soms cursussen en bevorderen op diverse manieren de kennis over sportief gebruik van de Healey’s.

Even voorstellen

Otto van der Meer

Otto van der Meer

Sportcommissaris DHC

Heb mijzelf al uitgebreid voorgesteld in ons Healey clubblad.
Ik heb de taak op mij genomen als DHC voorzitter
en ook als vertegenwoordiger van de DHC in het dagelijks AHOCN bestuur.  

Bas Kragten

Bas Kragten

Penningmeester

Ik heb een paar weken geleden de taken als penningmeester van de DHC overgenomen van Rinus; een illustere voorganger aan wie de DHC veel dank is verschuldigd. Tijd dus om mij kort voor te stellen: Over mijzelf; ik ben 51 jaar, getrouwd en heb een elf jarige dochter. Onder andere samen met Rien ben ik al jaren actief in rally’s; met wisselend succes overigens.. Ik ben nu al weer een tiental jaren in bezit van mijn groene Healey die voor de rally’s is geprepareerd. Het is mijn tweede Healey met daartussen een uitstapje naar een Porsche 2.2s targa, een prachtig stuk techniek maar waar ik nooit hetzelfde gevoel bij heb gehad.

Rien van Vliet

Rien van Vliet

Roadmanager

Woonachtig in Vught en rijdend met oa. 2 Austin Healey’s. Als roadmanager ga ik me inzetten voor grotere deelname en saamhorigheid van Healey enthousiastelingen gedurende verschillende buiten de vereniging om georganiseerde rit en rally evenementen. Naast een Healey hebben sommigen immers ook ander auto’s waarin deelgenomen of gereden wordt. Tips, advies en ideeën zijn altijd welkom.

DHC

De meeste rallyrijders en racers met een Healey zijn lid van de AHOCN en kiezen voor het aanvullende lidmaatschap van de Sportcommissie DHC. Als je wilt beginnen met rallyrijden of racen, dan is de eerste stap een rijvaardigheidscursus. Na het opdoen van de benodigde kennis en ervaring kun je een rally of racelicentie gaan halen. De actieve rijders nemen vaak gezamenlijk deel aan buitenlandse rally of race-evenementen of helpen bij de organisatie ervan. Naast de competitie is het sociale leven in dit sportieve wereldje een groot goed.

Als je nog geen ervaring hebt op dit gebied, willen we je graag op weg helpen en de rallyrijders en racers willen hun kennis graag delen met geïnteresseerden.

Onze eerste tip: Begin rustig, jouw Healey is tenslotte een kostbaar bezit en we willen ze allemaal in stand houden.

Het aanvullende lidmaatschap van de DHC geeft bovendien diverse voorrechten die kunnen variëren van kortingen op inschrijfgelden of op toegangskaarten bij autosport-evenementen.

Aanmelden kan rechtstreeks via een e-mail naar de ledenadministratie. Het aanvullende lidmaatschap kost slechts € 25,- per jaar.

Wij hopen van harte dat je kiest voor het aanvullende lidmaatschap.