Dutch Healey Competitions

Als autosport in je zit!

Wat is en doet de DHC

Dutch Healey Competitons is de Sportcommissie van de Austin Healey Owners Club Nederland. De DHC is in 1991 ontstaan met als doel het sportieve gebruik van auto's met de naam Healey te bevorderen, zowel in historische rally's als races. Daarom organiseren we zelf één of meer rally’s per jaar of een trackday op een circuit. We faciliteren de deelname aan door anderen georganiseerde sportevenementen, we geven soms cursussen en bevorderen op diverse manieren de kennis over sportief gebruik van de Healey’s.

Even voorstellen

Otto van der Meer

Otto van der Meer

Sportcommissaris DHC

dhcvoorzitter@healey.nl

Heb mijzelf al uitgebreid voorgesteld in ons Healey clubblad.
Ik heb de taak op mij genomen als DHC voorzitter en ook als vertegenwoordiger van de DHC in het dagelijks AHOCN bestuur.

Bas Kragten

Bas Kragten

Penningmeester

dhcpenningmeester@healey.nl

Ik heb een paar weken geleden de taken als penningmeester van de DHC overgenomen van Rinus; een illustere voorganger aan wie de DHC veel dank is verschuldigd. Tijd dus om mij kort voor te stellen: Over mijzelf; ik ben 51 jaar, getrouwd en heb een elf jarige dochter. Onder andere samen met Rien ben ik al jaren actief in rally’s; met wisselend succes overigens.. Ik ben nu al weer een tiental jaren in bezit van mijn groene Healey die voor de rally’s is geprepareerd. Het is mijn tweede Healey met daartussen een uitstapje naar een Porsche 2.2s targa, een prachtig stuk techniek maar waar ik nooit hetzelfde gevoel bij heb gehad.

Rien van Vliet

Rien van Vliet

Roadmanager

dhcroadmanager@healey.nl

Woonachtig in Vught en rijdend met oa. 2 Austin Healey’s. Als roadmanager ga ik me inzetten voor grotere deelname en saamhorigheid van Healey enthousiastelingen gedurende verschillende buiten de vereniging om georganiseerde rit en rally evenementen. Naast een Healey hebben sommigen immers ook ander auto’s waarin deelgenomen of gereden wordt. Tips, advies en ideeën zijn altijd welkom.

Marius Hoogendam

Marius Hoogendam

dhcrally@healey.nl

Marius Hoogendam, sinds 1995 rij ik rally’s en van het rally virus
ben ik nooit meer afgekomen. De eerste jaren in een MGB, opgevolgd door een Lotus-Cortina en de laatste jaren in een Healey MK1. Na mijn studie economie had ik een MGB gekocht die helaas al vrij snel kapotging. Uit gebrek aan geld ik heb toen een Haynes manual gekocht en ben ik zelf gaan sleutelen om de MGB weer rijdend te krijgen. Het sleutelen is ook altijd gebleven en het liefst bouw en repareer ik de auto’s zelf. In het dagelijks leven werk ik voor offshore ingenieursbureau, woon en werk ik in Rotterdam. Drie kinderen en een Franse echtgenote. Het rally virus is nog niet echt overslagen op mijn kinderen, al rijdt de oudste zoon nu alle zomers in mijn eerste MGB heel Europa rond.

Erik Bruêns

Erik Bruêns

dhcrally@healey.nl

Erik Bruêns, 52 jaar, woon samen met Hélène in Bussum, ben controller bij een groot autoleasebedrijf. Van jongs af aan geïnteresseerd in oude auto’s, vooral aangewakkerd door regelmatige bezoekjes aan het Louwman museum in de jaren-70. Mijn achterbuurman bezat een witte 3000 waar ik altijd met bewondering naar keek als ik in de weekends de auto van mijn vader waste. Vooral het geluid maakte indruk. In 1992 donateur geworden van de AHOCN en DHC. Omdat een Healey budgettair niet haalbaar was, kocht ik in 1995 een MGB waarmee ik toen de SLS Rally reed. Daarmee is de rallyhobby ontstaan; de eerste jaren als rijder en later als navigator. Naast de deelname aan allerlei rallies heb ik zelf ook diverse ritten uitgezet voor de ROHAC, AMAC en DHRC met als hoogtepunt de organisatie van 4 Deltarallies in Zeeland in de jaren 2006 t/m 2011. In 2018 kreeg ik de kans om een BJ8 aan te schaffen en mijn droom waar te maken om een Healey te bezitten. Met mijn nieuwe rol binnen DHC hoop ik (jonge) mensen enthousiast te kunnen maken voor de historische rallysport.

DHC

De meeste rallyrijders en racers met een Healey zijn lid van de AHOCN en kiezen voor het aanvullende lidmaatschap van de Sportcommissie DHC. Als je wilt beginnen met rallyrijden of racen, dan is de eerste stap een rijvaardigheidscursus. Na het opdoen van de benodigde kennis en ervaring kun je een rally of racelicentie gaan halen. De actieve rijders nemen vaak gezamenlijk deel aan buitenlandse rally of race-evenementen of helpen bij de organisatie ervan. Naast de competitie is het sociale leven in dit sportieve wereldje een groot goed.

Als je nog geen ervaring hebt op dit gebied, willen we je graag op weg helpen en de rallyrijders en racers willen hun kennis graag delen met geïnteresseerden.

Onze eerste tip: Begin rustig, jouw Healey is tenslotte een kostbaar bezit en we willen ze allemaal in stand houden.

Het aanvullende lidmaatschap van de DHC geeft bovendien diverse voorrechten die kunnen variëren van kortingen op inschrijfgelden of op toegangskaarten bij autosport-evenementen.

Aanmelden kan rechtstreeks via een e-mail naar de ledenadministratie. Het aanvullende lidmaatschap kost slechts € 25,- per jaar.

Wij hopen van harte dat je kiest voor het aanvullende lidmaatschap.