Waarom lid worden?

Het lidmaatschap is bedoeld voor degenen die een Austin Healey* bezitten, maar ook voor personen die geïnteresseerd zijn in de activiteiten van de AHOCN of zich willen oriënteren op de aanschaf van een Austin Healey. Leden hebben een ledenpas en krijgen 6 x per jaar het clubblad HEALEY toegestuurd. Ook hebben zij gratis toegang tot regionale clubavonden en kunnen deelnemen aan vele evenementen. Daarnaast krijgen AHOCN leden toegang tot het extranet van deze website, speciaal ontworpen voor leden. Leden hebben stemrecht op de Algemene Ledenvergadering. U wordt lid door het inschrijfformulier op te sturen en de contributie met inschrijfgeld over te maken. * of een andere door de Donald Healey Motor Company gebouwde automobiel of motorboot incl. Warwick Healey’s en Jensen Healey’s

Voordelen van AHOCN lidmaatschap

Door lid te worden van de AHOCN kunt u pas echt genieten van uw Healey. Binnen onze club bestaat een grote verscheidenheid onder de 1050 leden. Zo zijn er de poetsers en de rijders, de doorgewinterde sleutelaars en de mensen met twee linkerhanden, de puristen en de modificeerders, de gezelligheidsrijders en de race en rally die-hards. Tot welke categorie u ook behoort, de AHOCN heeft een breed en divers aanbod voor u. Het lidmaatschap biedt bovendien een aantal exclusieve voordelen zoals:  

 • Clubblad: ons schitterende clubblad verschijnt 6x per jaar boordevol interessante informatie, technische artikelen, foto’s, verhalen, advertenties en activiteiten.
 • Website: de AHOCN website is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, toegankelijk met actuele informatie. Op het afgeschermde gedeelte van de site kunnen leden gratis advertenties plaatsen en een eigen profiel aanmaken. Op het forum kunt u onder meer discussiëren met andere leden over technische zaken, regio's en alles wat met AH te maken heeft. Ook krijgt u toegang tot het technisch- en historisch archief en de leden- en autoregisters van de club.
 • Evenementen: op de AHOCN website en in het clubblad HEALEY wordt u geïnformeerd over de activiteiten van de 11 regio’s. Landelijke en regionale evenementen, ritten, rally’s, navigatieritten en bijeenkomsten door geheel Nederland.
 • Regio’s: De AHOCN heeft 11 regio’s, waaronder één in Vlaanderen. Elke regio organiseert maandelijks een praatavond en jaarlijks enkele ritten. Op deze praatavonden worden ook lezingen gehouden over de meest uiteenlopende onderwerpen of gewoon lekker borrelen en praten over de gezamenlijke Austin Healey hobby en interesses.
 • Beurzen: De AHOCN houdt jaarlijks een onderdelenbeurs ergens centraal in het land. Daarnaast is de AHOCN aanwezig op het MECC in Maastricht, Antwerp Classic Salon, British Cars & Lifestyle Rosmalen, Concours d'Elegance ('t Loo) en British Autojumble Waalwijk. Leden zijn altijd welkom op de stand voor een kopje koffie of een drankje.

                                        

 • Sportief: De AHOCN heeft een prominente sportieve sectie, Dutch Healey Competitions (DHC) die zich richt op historische race en rally evenementen. De DHC organiseert jaarlijks sportieve ritten in het binnen en buitenland zoals de bekende ‘Healey Meets Le Mans’ en jaarlijkse ‘De Langste Nacht’ rit.

   

       

 • Clubweekend: onder grote belangstelling met maar liefst 180 Healey’s uit binnen- en buitenland vierden wij in 2010 ons 35 jarig Lustrum in Bitburg (D). Ieder jaar organiseert de AHOCN een volledig en gevarieerd clubweekend.

           

 • Technische ondersteuning: Binnen de AHOCN zijn specialisten aanwezig die u kunnen adviseren, zoals bij aankoop, het onderhoud en de restauratie van uw Healey. Daarnaast beschikt onze club over een uitgebreid technisch archief dat u als lid kunt raadplegen.

Donald Healey en zijn team bij de recordpoging met de gestroomlijnde AH 100 in 1954 op de Bonneville Salt Flats.

 

 • Historisch en technisch archief: In het voor leden toegankelijke gedeelte van deze website treft u een uitgebreid technisch archief aan met uitgebreide Nederlandstalige artikelen. In het historisch  archief kunt u alles lezen over de beleving van het merk Healey, de verhalen uit de race en rallysport en veel unieke foto’s en beelden.
 • Fehac lidmaatschap: De AHOCN is aangesloten bij de Fehac (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs). De AHOCN houdt u op de hoogte van de activiteiten van de FEHAC zoals de onderhandelingen met de overheid over regelgeving, milieueisen, speciale kentekens en keuringen. Met uw lidmaatschap van de AHOCN levert u automatisch ook een bijdrage aan de belangenvereniging Fehac. Hiermee ondersteunt u het in stand houden van ons historisch erfgoed op de weg en de oldtimer hobby in Nederland.
 • Clubwinkel: In onze clubwinkel kunt u terecht voor allerlei AH memorabilia, boeken en veelal Nederlandstalige technische documentatie en instructieboekjes. Het aanbod wisselt regelmatig om ervoor te zorgen dat aan de wensen van de leden kan worden voldaan.
 • Registers: De AHOCN heeft een makkelijk toegankelijk ledenregister en een autoregister. Als lid kunt u zelf uw persoonlijke gegevens beheren en uzelf presenteren d.m.v. tekst en fotomateriaal. En bijvoorbeeld het zoeken in het register naar medeclubleden bij u de buurt of uitvissen wie ook eenzelfde Healey heeft, is in no-time gebeurd.

Lidmaatschap en Jaarcontributie

Jaarcontributie AHOCN € 60,00
Jaarcontributie AHOCN na 30 juni: 50% van de jaarcontributie

€ 30,00

Inschrijfgeld, éénmalig € 20,00

Aanvullende jaarcontributie DHC leden 

Aanvullende jaarcontributie DHC leden na 30 juni: 50% van de jaarcontributie

€ 25,00

€ 12,50

Lid worden kan eenvoudig door het formulier in te vullen via de link onderaan deze pagina.

Aanmelden

Om u als lid van de AHOCN aan te melden kunt u gebruik maken van het aanmeldingsformulier, onderaan deze pagina. 
De contributie en de eenmalige administratiekosten dienen in het eerste verenigingsjaar door u zelf te worden overgemaakt naar onze rekening (zie hieronder). Zodra het inschrijfgeld en de contributie is betaald, ontvangt u van onze ledenadministratie een bevestiging, een recent clubblad, een ledenpasje en -bij aanmelding bij de DHC- de DHC-pin. 

Door u aan te melden als lid geeft u toestemming voor het gebruik en de verwerking van de u verstrekte (persoons)gegevens t.b.v. de activiteiten van de vereniging. De gegevens worden gebruikt voor het besturen van de vereniging, het informeren van de leden over de activiteiten van de vereniging d.m.v. nieuwsbrieven en het clubblad Healey en voor het organiseren van evenementen. Nadere informatie over de manier waarop de vereniging met uw gegevens om gaat zijn vermeld in het Privacy Statement op de website.

Automatische incassoregeling

Om onze clubkosten te drukken heeft de AHOCN besloten een automatische incassoregeling in te stellen. De automatische incasso vindt plaats vanaf het tweede lidmaatschapsjaar, in het 1ste kwartaal van elk nieuw verenigingsjaar.

Beëindiging lidmaatschap

Lidmaatschapsbeëindigingen dienen voor 1 december van het lopende jaar bij de ledenadministratie te zijn ontvangen en gaan in per 1 januari van het volgende verenigingsjaar.

Betalingen

te voldoen op naam van de AHOCN te Geervliet.
IBAN: NL06RABO0116810742
BIC: RABONL2U

Nu aanmelden om lid te worden!