Over de AHOCN

De Austin Healey Owners Club Nederland (AHOCN) is opgericht op 6 april 1975 en telt thans een kleine 1000 leden. De vereniging heeft tot doel het in stand houden van automobielen en vaartuigen die door Donald Mitchell Healey zijn ontworpen en zijn merknaam of typeaanduiding dragen.  De AHOCN tracht het enthousiasme voor alle typen Healey automobielen te handhaven en te stimuleren. Jaarlijks organiseert de club verschillende ééndaagse evenementen en een weekend evenement. Verder neemt de club deel aan diverse beurzen en tentoonstellingen. Om de informele contacten tussen de leden te stimuleren worden er in de diverse regio's informele contactavonden gehouden. Hier vinden onderlinge uitwisselingen van ervaringen plaats en worden er presentaties georganiseerd. De DHC (Dutch Healey Competitions) is de race- en rallysectie van de AHOCN.

De AHOCN geeft elke twee maanden onder de naam HEALEY een clubblad uit, gemaakt door de leden en vóór de leden, waar een schat aan informatie wordt doorgegeven. De club voert naast een ledenregister tevens een autoregister. Verder krijgen leden toegang tot het AHOCN technisch archief met vele waardevolle tips en adviezen over het onderhoud en de restauratie van Austin Healey’s.

Uit het clubarchief: de oprichting van de AHCH (de voorganger van de AHOCN) vond plaats in 1961 op Kasteel Maarsbergen. De AHOCN is thans een van de grootste merkenclubs voor Engelse klassiekers en aangesloten bij de FEHAC (Federatie Historische Automobiel en Motorfietsen Clubs).