Agenda van 2018

25-01. Regioavond met film/foto reportage van Kees Boekweit over zijn Zuidkaap Challenge reis naar Spanje met de AHOCN.

22-02. Regioavond.

10 en 11-03. Britsh Car & Lifestyle in beurs in Rosmalen. Ieder is van harte uitgenodigd op onze nieuwe stand, voor een hapje en een drankje.

29-03. Regioavond.

20-04. Onder voorbehoud. Excursie en aansluitend zijn wij uitgenodigd voor een bezoek aan de nieuwe showroom van BMC in Mierlo.

26-04. Regioavond.

19-05. Aspergerit

31-05. Regioavond.

09-06. Onder voorbehoud. Technische dag bij Gabor.

28-06. Regioavond.

GEEN REGIOAVOND IN JULI.

30-08. Regioavond.

27-09. Regioavond.

30-09. Contente Mens rit.

25-10. Regioavond.

29-11. Regioavond.

13-12. Jaarafsluiting met Healey Diner.


Hieronder vindt u een overzicht van activiteiten die jaarlijks door de regio Zuid Oost worden georganiseerd.

British Cars & Lifestyle (maart)
Deze beurs vind jaarlijks in maart plaats. De grootste beurs op gebied van klassieke Engelse auto’s en de Engelse landelijke levenswijze, ook wel de meest vrouwvriendelijke autobeurs genoemd. De AHOCN stand is hier elk jaar prominent vertegenwoordigd. Voor veel leden weer een eerste ontmoeting met de club in het nieuwe seizoen. Voor belangstellenden een eerste kennismaking met de AHOCN.

Opbouw is bijna klaar!

Complete foto overzichten zijn te vinden in onze fotogalerij.

Ontmoetingsplaats voor de leden

De Asperge Rit (juni)

Dit jaarlijks terugkerende evenement vind plaats op Pinksterzaterdag, midden in het Aspergeseizoen. Een toertocht met jaarlijks wisselende route en een gezamenlijke lunch waarbij de Aspergesoep niet mag ontbreken. Deze rit wordt gezamenlijk afgesloten (met degenen die zich daar voor opgeven) met een aspergemaaltijd.

Brasserie de Kruik in Nederwetten. De thuisbasis van regio Zuid-Oost.

Complete foto overzichten zijn te vinden in onze fotogalerij.

De Watermolen van Opwetten.

De Contente Mens rit (september)

Op een zondag in september rijden we traditiegetrouw de rit voor de Contente Mens. Deze rit heeft een jaarlijks wisselende start- en finishplaats, natuurlijk wel in het Zuid Oosten van Brabant. De rit heeft een recreatief karakter: genieten van het landschap, pittoreske plaatsen en het gezelschap.

Verslag Contente Mens Rit 1 oktober 2017

Vroeg uit de veren want de wagen vertrekt in Brasschaat (B) zonder copiloot en moet om 10 uur in Oosterbeek met copiloot aan het ontbijt verschijnen. Het probleem van de navigator werd opgelost door af te spreken aan het eindpunt golfclub in Sint Oedenrode. Na twee km zaten we daar al achter een andere Healey.  Zouden die..? Ja hoor.  Onderweg nog een kikker toegezwaaid, en nog 3000 tje op weg naar het noordoosten. De Borgwardclub ging ook iets doen, we hebben 4 prachtige Isabella's gezien, en gepasseerd.

Ondanks negatieve voorspellingen over de weersomstandigheden, hebben we een droge en zonnige dag gehad.  Dat had uw redacteur reeds vooraf aan Bob Pieters beloofd. Op de parking treffen we reeds een paar bekenden en hun wagens. Voor sommigen slechts een week geleden, want het clubweekend ging hier vorige week door op een steenworp van onze startlocatie. Zoals gewoonlijk stonden Bob en Maarten hun gasten reeds op te wachten met een warm welkom. In ruil voor de 15 euro deelname in de kosten, kregen we alvast koffie en appelgebak met verse slagroom. Uiteraard eerst even bijbuurten met de Healey vrienden, en dan briefing en vertrek in groepen. 

Pas op de parking kreeg je een routeboek en daarna werd er meteen gestart. Omdat het niet de eerste keer is dat we “contente-mensen”, weten we dat je van bolletje naar pijl moet rijden en dat de bolletjes niet altijd onderaan staan.  Dat maakt het precies zo leuk!!! Vertrekkend vanuit een bosrijke omgeving, kwamen we al na enkele kilometers in meer licht glooiend landschap terecht.  Door deze streek lopen de grote rivieren en algauw reden we op de dijken naast het water. Er zat zelfs een stuk in van 16,8 km op de Waaldijk. Voor mij een record (1 vakje = 16,8 km) en geen seconde verveeld, wisselend landschap, zonnetje, windje, heerlijk.  Af en toe de tripmaster in de gaten houden en jawel, einde weg links, volgend vakje.

Dan opeens een fotorit. Zes foto's, de eerste en de laatste zijn correct de tussenliggende 4 moeten herkend worden en fungeren dan als richtingaanwijzer. Moeilijk? Nee. Aandachtig zijn en goed op details letten. Een geestig en prikkelend intermezzo. Goed gevonden! Het leuke was dat de laatste foto die van de middagstop was. Voor iedereen dus de plicht om deze opdracht goed af te werken.In Eeterij De Pont konden we kiezen uit een uitgebreide kaart met soep, broodje met 2 (h)eerlijke kroketten, broodje goed weer en broodje slecht weer, uitsmijters enzovoort. Geen mens die daarna nog honger had, alleman content.

Deel 2. Via polders en stukjes dijk, door alweer pittoreske dorpjes en gehuchten kwamen we in de regio van Den Bosch. Op de Broekdijk begon punt A en was de opdracht de fijne zwarte lijn op een kaart zo dicht mogelijk te volgen. Het had voor ons natuurlijk makkelijker geweest als die zwarte lijn op de weg zou hebben gestaan, maar het moet wel een beetje spannend blijven. Ook weer een opdracht die andere skills aanspreekt, en geestig om te zien dat niet iedereen dezelfde weg nam.

Had ik nog niet vermeld dat er twee verschillende routeboeken waren? Op sommige punten ging je voorligger een andere kant op.. kijk ze rijden verkeerd, haha.  Opeens kwam je dan tegenliggende Healeys tegen.  U begrijpt wel dat dit de enige wagens zijn waar wij naar kijken. Na nog een laatste stootje gas, een sierlijke bocht en enkele drempels kwamen we aan op Golf & Country Course Sint-Oedenrode. Nog even gezellig nakaarten en weer afscheid nemen.Voor het donker en de regen weer naar huis, een fantastische dag gehad, mede dankzij een toporganisatie en -routeboek.

Volgend jaar, zijn we er weer bij. Bob en Maarten bedankt voor deze puike dag!

Ivo Huysmans, navigator

Philippe Deckers, eerste stuurman en kapitein: Allebei Contente Mensen. 

Brabants Landschap

Complete foto overzichten zijn te vinden in onze fotogalerij.

De Gouden Leeuw in Vessem

De Langste Nacht door Brabant (november)

De Langste Nacht is een jaarlijks terugkerende rally die ook door Brabant komt. Het ene jaar westelijk, het andere jaar oostelijk. Onze regio bemant al jaren diverse controleposten. Spectaculair gezicht om de 40, veelal geprepareerde Healey’s door het holst van de nacht te zien rijden. Kom zeker eens kijken, het is een fantastische belevenis.

Complete foto overzichten zijn te vinden in onze fotogalerij.