Recente activiteiten

Recente activiteiten in Regio Midden

Hieronder vindt u korte impressies over een aantal recente activiteiten van onze regio.


 
Kletsavond 22 juni 2017
 
Op de kletsavond van 22 juni hebben 15 regio clubleden met interesse de presentatie van Remco Lablans van handelsfirma La Re over TSL smeermiddelen bijgewoond.
 
Tijdens de zeer boeiende demonstratie konden de toehoorders met verbazing zien wat het gunstige smerend effect is als TSL toegevoegd wordt aan de smeerolie. De aanmerkelijk lagere uitslag van de Amperemeter van een elektromotor die de aandrijving van twee op elkaar wrijvende delen simuleerde gaf duidelijk het bewijs dat TSL toegevoegd aan motorsmeerolie en versnellingsbak-olie de interne wrijving van de Healey aandrijving vermindert. Dat moet wel leiden tot een iets lager brandstofverbruik, langere levensduur door minder slijtage en mooier lopen van de motor.
Er werd gelijk door vele Healey eigenaren TSL producten afgenomen om in hun Healey uit te proberen.
 
Als klap op de vuurpijl werden de aanwezigen getrakteerd op de verrukkelijke zelfgemaakte grill-worst van slager Dik van Dijk uit Leersum. 

Eerste kletsavond Regio Midden met Roel Wiewel als regiomanager

Op 1 juni 2017 waren 16 leden en 4 Healeys naar de maandelijkse kletsavond van Regio Midden in het Healey Museum gekomen. De nieuwe regiomanager Roel Wiewel was zeer content met deze grote opkomst. De heerlijk appeltaart met slagroom, die ter gelegenheid van deze eerste kletsavond met de nieuwe regiomanager op tafel stond, werd door niemand afgeslagen.

Regio lid Bert Wijnen, helemaal uit Leersum, was gekomen met aspirant lid Dik van Dijk, eveneens uit Leersum. Dik vertelde dat hij sinds kort detrotse eigenaar is van een mooie Sprite, maar (nog) geen AHOCN lid is. Aan het eind van de gezellige avond kon Dik melden dat hij zich op de website zal aanmelden als nieuw lid.
Kijk, daar zijn de regio kletsavonden nu voor…. Kennis maken, bijpraten, en daar hoort zeker ook bij aspirant leden kennis laten maken met onze club en haar activiteiten.


28 april 2016, presentatie over Triumph Super 7 Saloon

Alex Hegie verzorgt een boeiende presentatie over het rally rijden door Donald Healey. Het betreft voornamelijk de begintijd van zijn carriere. Zijn eerste grote rally was de rally van Monte Carlo in 1929. Hij reed met een Triumph Super 7 Saloon. Alex Hegie is de trotse eigenaar van één van de laatste 3 overgebleven Triumph's. Deze Triumph staat in het Healey museum.

 

%image_alt% %image_alt%

25 februari 2016, presentatie over carburateurs

Wim Janzen van Flexparts verzorgt een drukbezochte presentatie over carburateurs in de 104, 106, MK3 en Sprite.

%image_alt%


26 november 2015, presentatie over de Overdrive

Wim Janzen van Flexparts verzorgt een interessante presentatie over de overdrive.

%image_alt%


11 juli 2015, Austin Healey BBQ-rit

De eerste "Austin Healey BBQ  Rit" van Regio Midden is op zaterdag 11-07 verreden. Het was een gezellige dag, met een mooie rit, prima weersomstandigheden en een heerlijke BBQ achteraf. Een goed basis voor een herhaling volgend jaar....
Klik hier om de foto's te bekijken in de galerij. Klik hier voor de deelnemende auto's.


22 januari 2015, nieuwjaarsborrel

Tijdens de zeer geslaagde nieuwjaarsborrel is door de nieuwe regio manager Wolter van Houten een saladebuffet aan de aanwezigen aangeboden. Verder een kort praatje door Bertus Bleiji (voorzitter Healey Club) en Wolter van Houten. Ed de Ruig is bedankt voor zijn inzet als aftredend regio manager. Door de grote opkomst in het Healey museum was het een mooie start van het nieuwe jaar.

Het spaarvarken heeft de bijdrage voor het buffet zeer gewaardeerd.

%image_alt% %image_alt%
%image_alt% %image_alt%

27 november 2014, Regiomeet

Tijdens deze regio-bijeenkomst werd een technische lezing gehouden door Maarten Ballocek van Track Motortechniek uit Cruqius. (www.track-motortechniek.nl)

RM-Regiomeet%20nov-2014-1023Meer dan veertig enthousiaste leden luisterden ruim twee uur naar het onderhoudende en vooral technisch interessante verhaal van Maarten, waarin de algemene techniek van een verbrandingsmotor zowel als de bijzonderheden van Healey motoren uitgebreid aan de orde kwamen. De vele vragen van de aanwezigen werden door Maarten adequaat beantwoord. Het was een leerzame avond.

 


28 juni 2014: Avondrit van Regio Midden

%image_alt%%image_alt%

Ondanks de matige weersvoorspellingen was het tot laat in de avond prachtig weer voor een rit in onze Healey's


27 maart 2014 Filmvertoning

Zoals aangekondigd hebben we die avond een film vertoond. Het werd de actuele film 'RUSH" over de strijd tussen de formule 1 coureurs Nik Lauda en James Hunt.

We hadden verwacht dat slechts enkelen van de aanwezigen de moeite zouden nemen om de film te gaan zien en dat de rest gezellig in de buurt van de bar verder zouden praten over alles wat ons boeit.

Maar gaandeweg de film bleek nagenoeg iedereen toch de film niet te willen missen.


Donderdag 27 februari 2014:

Tijdens onze maandelijkse regio-bijeenkomst in het Healey Museum gaf ons Regio-Midden lid Hans Donkhorst een presentatie over zijn verzameling "Drivers Handbooks" van de Healey 3000.

Meer dan 25 Handbooks op tafel, waarvan Hans alle verschillen aangaf. Originele, herdrukte, en Handbooks met fouten. Geen enkel exemplaar was hetzelfde.

%image_alt%

RM-presentatie Handbooks 2014-01Men realiseerde zich niet dat er zoveel verschillende Handbooks waren

UIteindelijk overhandigde Hans Donkhorst het meest bijzondere exemplaar aan Hans van de Kerkhof, ter aanvulling van de Healey Museum collectie (zie foto). Dit bijzondere exemplaar behoort aantoonbaar toe aan de Austin Healey 3000, die de  allerlaatste persauto van de fabriek was.


29 juni 2013: Bedrijfsbezoek aan Racers Machine Center te Hillegom

Zo'n zestien leden van Regio Midden brachten op 29 juni 's-middags een bezoek aan het Racers Machine Center van Gerrit van Zijverden. Volgens de reacties was het een interessante en leerzame middag, waarbij niet alleen het optimaliseren van motoren werd behandeld, maar ook benzine-inspuiting voor onze Healey's alle aandacht kreeg. Zie het artikel in het komende HEALEY magazine.

%image_alt%

%image_alt%


Avondrit Regio Midden

Zaterdagavond 22 juni 2013 vond de jaarlijkse Avondrit van Regio Midden plaats. Vanuit restaurant Mauritshoeve in Maartensdijk/Bilthoven startten 17 Healey's en een MG B GT (van een Healey owner) voor een toertocht van ruim 80 km door een deel van 't Gooi en het Groene Hart. Regen en wind weerhielden enkele deelnemers er niet van om "open" de tocht te voltooien. Lees het verslag in de volgende uitgqave van HEALEY. Hieronder alvast enkele foto's

%image_alt%

%image_alt%

%image_alt%%image_alt%


Jan Hein Lantau Memorial

Zondag 28 april was er weer de Jan Hein Lantau rit. Met een start in Heusden, een aankomst in Willemstad, en vergezeld van uitstekend weer, was het weer genieten voor de inzittenden van vier Sprites (nog steeds te weinig) en 20 Big Healey's. In het magazine HEALEY heeft een kort verslag gestaan.


Lak onderhoud

Hans Donkhorst heeft op 27 febr. 2013 een presentatie gehouden over lakonderhoud.

Er was ruime belangstelling en de aanwezigen bleken zeer geinteresseerd te zijn gezien de vragen die werden gesteld en discussies die plaatsvonden. Hans zal t.z.t. een vervolg geven, maar dan met een praktijk sessie. Nader bericht volgt.