Recente activiteiten van de regio 'Flanders'

Hieronder vindt u korte impressies over een aantal recente activiteiten van onze regio.


 

01 Juni 2014 zonnige ochtend in het Waasland… Ideaal weer om de 21 wagens en zodoende 42 deelnemers te ontvangen voor de ondertussen beroemde Waeslandrally. Het werk van de organisatie was voltooid. Hopend dat wij niets vergeten waren en alles op wieltjes zou lopen, stonden wij vol spanning de eerste deelnemers op te wachten.

Om 09.00 uur sijpelde de deelnemers binnen. Zodoende was in “no time”  de parking en omgeving gevuld met prachtige Healeys en enkele andere bolides. Snel werd duidelijk dat iedereen  er goed moed op had en in een super conditie verkeerde! Vergast op een stevig tuinontbijt, met lege maag kan je de baan niet op, was het al genieten van de eerste zonnestralen. Het ontbijt werd gesmaakt en volle tafels veranderde snel in lege…

Tijd voor het uitdelen van goodiebags en roadbooks. De eerste paniekaanvallen sloegen toe.  Geen genade om 10.00 uur vertrok de eerste wagen, dus geen tijd voor paniek. Om de minuut een vertrekker om toch enige spanning in te bouwen.  Iedereen was dus op zichzelf aangewezen. Dit werd pijnlijk duidelijk aan de eerste tussenstop. Wagens die op de juiste plaats aankomen uit verschillende richtingen? Begrijpen wie kan…

Na de tussenstop gaat het richting Nederlandse polders. Weidse vergezichten, lange rechte wegen, mooie vergezichten… Het blijft verbazen hoe mooi dat dit vergeten gebied wel is.  Om de rit een beetje plezant te houden waren enkel “mooie” stukken onverhard ingelast in de route. Voor de één de hel, voor anderen de hemel. Uiteindelijk door iedereen gesmaakt, zij het soms met knikkende knieën. De beloning stond te wachten in de gemeente Paal in taverne ’t Schor. Prachtige locatie op de Westerschelde. De innerlijke mens kon worden versterkt met spijs en drank. Tevens tijd om de eerste discussies op gang te brengen…

Na de korte middagpauze stond een stevige namiddagrit op het programma. Uit de commentaren nadien is gebleken dat het een prachtig gedeelte zou worden. Superlatieven werden bovengehaald om de schoonheid van het parcours te beschrijven. Was niet echt nodig voor ons, maar het streelde wel wat onze ego’s! Na deze stevige 55 km rit was er een stop voorzien aan de ondertussen beroemde, enige echte “ Austin Healey Openlucht Champagne bar”!  Genieten geblazen in volle zon van een glaasje bubbels en aardbeien. Ondertussen een technische controle van de wagens! Brandblusser, verbandkistje, gevarendriehoek, enz… Verbazend, bijna iedereen was in orde met de veiligheid!

Laatste gedeelte voor de boeg. Een korte trip over landelijke “snelwegen”, richting Kallo. Nog enkele valstrikken in het roadbook ingelast (sorry wij kunnen het niet laten) om het plezant te houden. Toch slaagde iedereen er in op het juiste voorziene tijdstip de eindmeet te halen. De meet lag deze keer aan het golfterrein van Beveren. Hier werden wij opgewacht om een laatste proef te doen… Natuurlijk, een “golfproef”. Balletjes putten bleek opeens toch wel veel moeilijker dan het leek op televisie… Dus de meesten hebben deze ambitie dan ook snel opgeborgen voor een volgend leven!

Als afsluiter was er een gezellige BBQ met bijhorende drank. Het was duidelijk dat open lucht de honger stimuleert. Dus vlug aanschuiven aan het buffet en smullen maar. Ondertussen konden wij een klassementje opmaken, wat zou bepalen wie de uiteindelijk “best off the day” zou zijn na de verschillen proeven deze dag. Dit jaar viel deze “prijs” te beurt aan Jan en Griet DeWeert. Al jaren trouwe deelnemers aan dit evenement. Dus proficiat Jan en Griet…

Onze taak zat er op en konden wij eindelijk terug rustig ademen en terugblikken op een mooie dag. Uit de nabesprekingen met de deelnemers konden wij afleiden dat uiteindelijk iedereen een toffe dag had gehad. Daar is het ten slotte om te doen…

Rest ons enkel alle mensen die ons deze dag vergezelden te bedanken voor hun aanwezigheid.  Wij organisatoren kunnen enkel ons best doen. Het is enkel door het enthousiasme van de deelnemers dat het een geslaagde dag kan worden. Dus aan iedereen van jullie een welgemeende “dank u”…

 

Get: Annick – Inge – Luc – Paul (Team Waesland)

 


11 Mei 2014 Verslag Noorderkempenrit

Dennenhof Brasschaat. Hier wordt de aftrap gegeven voor de eerste Noorderkempenrit van de regio Flanders. Het weer zit niet mee, tenzij we de natte rugwind als een meevaller moeten zien. Niet getreurd, het dak dicht, en we kunnen ook rijden bij nat weer. Binnen in het Dennenhof worden we hartelijk ontvangen door onze gastheer, Philippe en Marie-Claire, de fotograaf van dienst. Een stuk taart (vla) met koffie of thee is een goede gelegenheid om kennis te maken met de andere deelnemers die stilaan binnenkomen.

Rond het vertrekuur hebben we al lang niet meer genoeg aan de ene lange tafel. In totaal hebben we 20 wagens en 40 deelnemers. Het was geen Vlaams onderonsje, er kwamen ook heel wat deelnemers de grens over, ook de voorzitter van de club reed mee. De Regio Flanders voelt zich vereerd en laat niet na te zeggen hoezeer we dit gebaar waarderen. De roadbooks en ritbordjes worden verdeeld, netjes ingebonden, een keurig blaadje erbij met de last minute omleidingen, want binnenkort verkiezingen. Alles volgens het bekende systeem bolleke pijl.
Om de start ordelijk te laten verlopen, mogen de deelnemende ploegen een Healey puzzel samenleggen, de tijd word genoteerd en dan kunnen ze vertrekken. Tijdens de rit dienen de eerste drie letters van een twintigtal straten genoteerd. Ook hiervoor geeft het routeboek precieze aanwijzingen. Heel snel laten we de bebouwde kom achter ons, en via bossen en velden, kunnen we genieten van het landschap. Intussen is het niet meer aan het regenen. Via de Hollandse weg maken we een uitstapje op Nederlands grondgebied en komen in Wildert terecht. Bij de Bakkersmolen kan even gepauzeerd worden. Hier staat Philippe klaar met een zak voorwerpen, de tweede praktische proef. Rara wat is het? vraag het hem maar een keer. Geen evidente opdracht, blind voelen en toch zijn er een aantal krakken in geslaagd alles juist te hebben. Er was even paniek, nadat de meesten al weg waren, waren de autosleutels van Philippe zoek. Gelukkig werden ze weer snel gevonden aan de bar. (iemand had ze daar afgegeven, of wat dachten jullie dan...?)
Nadat bestuurders en bijrijders volgetankt zijn, is het de beurt aan de wagen. Talloze tankstations staan aangegeven in het roadbook. Ja de Benzine is nog steeds goedkoper in België. Voor de vluggerds is nog gelegenheid aangegeven om in Bosrust te pauzeren. We komen via Achterbroek en Essen zelfs door straten met namen als Venetië, je zou voor minder lyrisch worden. Intussen blijkt het bolleke-pijl systeem zeer nauwkeurig uitgewerkt, zowat alles staat erop, van stopborden, voorrangsborden kerkjes en andere herkenningspunten.
We gaan nogmaals de grens met Nederland over en komen we in het residentiële deel van Kalmthout en Hoogboom terecht, tussen kasten van villa’s rijden we gezwind naar de eindplaats: Restaurant De Compagnie. Onze teller staat weer 120 km verder, een mooie afstand. De parking is gereserveerd, de wagens worden netjes opgesteld en dan snel naar binnen, want het begint opnieuw te regenen. Hier leveren we ons routeblad met de straatnamen in, en dat vormt deel drie van de praktische proeven.
De resultaten worden opgeteld en als winnares komt Mieke Bleiji uit de bus, de echtgenote van onze voorzitter! Neen, geen favoritisme hier, zij had als enige de puzzel van ’s morgens in een record tijd samengesteld. Dit was doorslaggevend voor de finale plaats. Een mooie fles Franse wijn werd onder applaus haar uitgereikt. Proficiat!! Intussen werd het tijd om deze mooie dag af te sluiten met een Lunch. Stoofvlees met Belgische Frietjes, huisgemaakte Mayonaise en witloofslaatje voor iedereen! Lekker!

De meeste deelnemers zijn voldaan, er wordt nog wat nagetafeld en dan zwermen we weer terug uit naar alle windrichtingen.
Philippe, bedankt voor de puike organisatie, het vele werk om de route te controleren en de bespreking van de locaties te doen. Zet er ons maar alvast op voor nummer twee!!

Ivo & Jeanne

Voor foto's van dit mooie evenement:


15 maart 2014 Eerste Babbelmiddag

Hallo Healey Vrienden,

Onze eerste Babbelnamiddag is ondertussen met succes verlopen. Onder het genot van een natje en droogje hebben wij het nieuwe seizoen ingezet. Na de interessante uitleg van Gregoire waarbij de eigenschappen van enkele specifieke olie-additieven werd besproken, werd het seizoen 2014 toegelicht.

Concreet zijn de volgende data’s afgesproken:

  • NoorderkempenRit op zondag 11 mei 2014 – org. Philippe Deckers
  • Waesland Rally– zondag 15 Juni 2014 – org. Paul Meersman - Luc de Corte
  • Luik – Rome – Luik – Net écht! op zaterdag 9 augustus 2014 – org. Paul Borloo
  • Limburg Classicop zondag 27 september – org. Michel Meulemans

Nadere informatie over deze activiteiten volgt via deze nieuwsbrief. Binnenkort ook te volgen via de website van de AHOCN – Regionieuws - Regio Flanders – Schrijf u in door het vakje aan te vinken!

Bij de rondvraag werd er nagevraagd om een gepaste locatie te vinden voor de volgende - nader te bepalen - babbelnamiddag. Wij horen graag uw voorstel!

Afgerond werd er met een dankwoord, flesje wijn voor de spreker en bloemen voor de gastvrouw.  Nogmaals dank aan Chris Jans voor het ter beschikking stellen van zijn mooie atelier.

Tot bij de volgende gelegenheid,

Happy Healeying!


Hieronder vindt U een aantal sfeerplaatjes van eerdere bijeenkomsten. Officiele AHOCN meetings zullen snel volgen