Healey Marine

Healey Marine Ltd.

Dit was de afdeling van de Healey fabrieken die een aantal jaren boten heeft gebouwd. Deze pagina zal in de toekomst worden uitgebreid met de geschiedenis van de Healey boats. De AHOCN wil een register hebben van Healey boten in Nederland en Vlaanderen..

Enkele foto's van Healey boten.

Hierboven een Healey Marine 75 achter de 3000 MkIII van Erik van de Klippe tijdens de 3e Euromeet in Zweden. Deze 'autoboot' heeft als motor een inboard MGA 1600cc motor van 75 PK. De 'vroege' modellen hadden nog een houten romp. Vanwege de kwetsbaarheid is dit later veranderd in polyester. De bovenbouw is van hout.

Boven 4 Engelse boten op een van de meren in het Lake District in Engeland. We zien hier een mix van Healey Marine 55 en -75 boten. Het verschil zit onder meer in de motor (de -55 heeft een MGA 1500cc motor), en de koppeling. Ook de motorkap is anders.

Hier de Healey Marine Sprite met de Engelsman Tony Venn. Deze boot is in 2017 in bezit gekomen van Robert Visser. De Healey Marine Sprite is geheel van polyester en voorzien van een buitenboordmotor. Deze was in diverse uitvoeringen te bestellen. Het zijn erg snelle en wendbare boten.

De Healey Marine 707, met jet propulsion, een manier van voortstuwing door middel van een straal water. Versnellen kan heel hard en de boot heeft zeer weinig diepgang. De benaming is afgeleid van een van de eerst uitgekomen straalvliegtuigen, de Boeing 707. Dit is het enige model Healeyboot met een echte Healey motor, een 6-cilinder 3000.
Van Tony Venn is ook deze boot in bezit gekomen van Robert Visser.

Robert Visser heeft een website met informatie over alle Healey boten, waar ook zijn verzameling op staat:
Healey-Marine.