Folder

De overtuigende collectie die bezoekers te zien krijgen, is voor veel privé verzamelaars aanleiding om interessante stukken of soms hele verzamelingen aan te bieden aan het museum. Zo ontvingen we van Brian (Bic) Healey, de zoon van Donald Healey, een unieke collectie privé foto’s van de boten die hun bedrijf ontwikkelde en bouwde. Gerry Coker, de ontwerper van de Austin Healey heeft zijn werkmateriaal en  -tekeningen beschikbaar gesteld aan het museum. Ook Nederlandse Healeyclubleden komen nu over de brug met interessante spullen.

Racer J.J.Schretlen, ex Tony Elshof, ex John Gott

Zo ontvingen we van Jan Jaap Schretlen delen van de ex race-Healey die ooit toebehoorde aan Tony Elshof en daarvoor aan de Britse coureur John Gott.

Gott nam eind zestiger begin zeventiger jaren intensief deel aan clubraces in Engeland. Zoals veel rijders in die periode ontwikkelde hij de auto door naar een mod-sports outfit met brede lichtmetalen wielen van 1- tot 15 inch en polyester spatborden; modificaties die in de huidige Healey-wereld – op z’n minst – gemengde reacties oproepen. Het polyester plaatwerk en de wielen maken toch deel uit van de geschiedenis van deze bijzondere auto en zullen (op originele wijze) een plekje in het Healey Home vinden.

Begin februari ontvingen wij een pakket uit Florida van Gerry Coker met daarin zijn authentieke tekenspullen die hij begin vijftiger jaren gebruikte om de Healey 100 te ontwerpen. Ingesloten vonden we ook nog een DVD met een interview met hem uit 2008, waarin hij vertelde dat de Healey eigenlijk de enige hele auto was die hij in zijn leven ontwierp. “Vorm, dashboard, stoelen, voorruit, enzovoort door één man laten ontwerpen gebeurde- en gebeurt eigenlijk nooit” stelt hij in het interview. Deze DVD is uiteraard binnenkort in de bioscoop van het Healey Home te bekijken.

adv_5
adv_8
adv_10
adv_12
adv_13
adv_14