nieuwe site frisse blik?

Homepage Forums Algemeen nieuwe site frisse blik?

Dit onderwerp bevat 23 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Martijn Broekhuizen 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
 • Auteur
  Berichten
 • #220221

  Nu er een nieuwe site is zou ik wel eens een nieuwe discussie willen doen oplaaien.

  Wij komen eigenlijk nooit bij een honk of bijeenkomst van de club.
  Al ben ik al een mooi poosje lid. Is het Healey virus van huis uit mee gekregen.
  Ik vind dat er maar weinig gedaan word om de jongere leden van 35-45 te trekken na evenementen.
  Vaak zijn de leukere evenementen meerdere dagen. Met behoorlijk hoge kosten van dure hotels etc.

  Nu weet ik ook wel dat een Healey een duurdere klassieker is wat bepaalde mensen trekt misschien is het ook een beetje vooroordeel van mij. Maar die paar keer dat ik geweest ben bij een rit voelde ik me niet echt zo heel erg thuis.

  Ook de Healey stand op bijv de beurs in Maastricht laten we meestal links liggen. De uitstraling is vaak toch wat meer 55-65+ en mensen die toch enigsinds de uitstraling hebben dan hun bedrijf al een tijd terug is verkocht. En die al relatief vroeg kunnen genieten van hun oudere dag.
  Ik bedoel er niets mee richting die personen zo niet. Iedereen die het kan zou een Healey mogen rijden uiteraard.
  Ikzelf heb de mijne volledig zelf gerestaureerd.
  Kom alleen weinig toe aan activiteiten en rijden omdat we een druk bedrijf hebben waar we zelf nog veel in mee werken

  Ik vind het alleen wel jammer dat er na mijn/ons gevoel weinig aandacht word besteed aan de jongere club leden (ben overigens zelf net 40 geworden)

  Wat me overigens ook al jaren opvalt is dat een forum niet echt leeft binnen de club. Je zou toch denken dat in een tijdperk waarin we niet meer zonder internet kunnen wel wat meer activiteit zou ontplooien ook in een Healey club forum

  Zou wel eens willen weten hoe mede leeftijds genoten dit ervaren?

  MvG

  Martijn Broekhuizen
  (Austin Healey 3000 MKI BN7)

  #221363

  Mario Janssen
  Bijdrager

  Hoi Martijn,

  Ik kan me wel een beetje vinden in je beleving, er zijn gelukkig ook goedkopere Healey’s maar die zie je niet veel in het clubblad….jammer natuurlijk . Zonder jongere leden komt er ooit een einde aan een vereniging.
  Vermoed wel dat de aankoopkosten van een big Healey ook een drempel is voor velen.
  Wij rijden veel onze ‘eigen’ ritten en zijn net terug van de Vogezen en Elzas 1600km ,4ltr olie verbruikt met onze sprite mk4.
  Niet voor de show, hard werken in de bochten en doof na een week, maar wat een plezier!

  Grt,.Mario

  #221368

  Flip Bruhl
  Bijdrager

  Beste Martijn en Mario,

  Je hebt gelijk, de jeugd vormt de achilleshiel van onze club. De modellen spreken mijn kinderen ook minder aan dan bij voorbeeld een Lancia Fulvia, laat staan de prijs van een Healey. Bij de Midgets ligt het met de leeftijd van de eigenaren/bestuurders ook beter. De vrolijke en low budgetkampeerbijeenkomsten in Overdinkel was altijd een verademing. Zijn er mensen die zoiets zouden willen organiseren?
  Flip Bruhl

  #221370

  Het type Healey gaat het me niet zozeer om Flip.

  Ikzelf heb een 3000 MKI 2 seater. Zelf van de grond af gerestaureerd. En dan zijn de kosten iets meer te overzien natuurlijk.

  Het Healey virus heb ik van huis uit mee gekregen. En het restaureren geleerd van mijn vader. De eerste keer dat ik een big Healey zag was ik gelijk veliefd. Na mijn idee de mooiste auto ooit gemaakt. Stukken mooier dan een E Type waar iedereen gek van is.
  Ik heb me destijds ook als doel gesteld ik wil ooit een Healey voor mezelf. Een 2 seater en zwart met rood interieur zoals ie origineel geleverd is.
  En wat staat er juist een BN7 zwart met rood interieur…..

  Maar dat heeft verder niets te maken met dit item. Wat ik mis is meer de mensen die zo nu en dan wat leuks doen/organiseren.
  Leuke betaalbare ritjes en eventueel overnachting in een leuk maar ook betaalbaar hotel. Geen hoge inschijfgelden.
  Maar puur gericht op rijden en contacten opdoen.

  Ik wil daar best eens wat tijd in steken. Maar alleen red ik dat niet.
  Ik heb ook zoals waarschijnlijk meerdere mensen hier een bedrijf waar ik 5-6 dagen per week tijd in steek.
  Dat neemt niet weg dat ik best bereid ben wat tijd te steken in leuke initiatieven.

  Ik heb jaren lang snelheids rallys gereden zoals Hellendoorn rally ELE etc etc. Dat dan wel met modern materiaal Mitsubischi Evo.
  Daar ben ik sinds vorig jaar mee gestopt dus iets tijd over :P.

  Daardoor wel heel veel ervaring met roadbook en bol pijl etc.

  Ik zit sinds kort bij regio Veluwe ipv regio midden. Ik heb wel het idee dat Veluwe wat meer leeft en meer word gedreven door wat jongere mensen.

  #221422

  Met alle forumleden in dit draadje ben ik het eens dat zowel vergrijzing als hoge kosten een probleem vormen. Je merkt dat veel evenementen een gezapig reünie-karakter krijgen. En de aanschaf van een Big Healey wordt steeds meer een onoverkomelijke drempel voor jonge mensen wiens leven al duur genoeg is.

  Aan de andere kant:
  DHC-ers zijn gemiddeld veel jonger dan andere AHOCN-ers. Mijn eigen ervaring is ook dat de sportieve evenementen veel meer jonge deelnemers en toeschouwers trekken.
  Vergeet ook niet dat er veel events zijn met acceptabele toegangsprijzen die niet direct door DHC of AHOCN worden georganiseerd, maar waar wel leden aanwezig zijn die soms ook actief deelnemen. Denk aan de Spa six hours race ( Spa 6h op Facebook) of aan NK HTGT races op Assen en Zandvoort ( site van NK HTGT). Altijd gezellig. En er zijn kaartleesrally’s met zeer lage drempel, zoals de Caférally Competitie en de KLIP’s van de Dutch Historic Rally Club – waar je altijd ook andere Healeys zult treffen.

  Een opmerking over de prijzen van (Big) Healeys. Ik zie ook met leden ogen aan dat die in de afgelopen 30 jaar vertienvoudigd zijn. Toen ik mijn 3000 kocht in 1992 kon ik me dat wel veroorloven – nu zou dat niet meer zo makkelijk kunnen. Daar staat tegenover dat ik het meeste restauratie- en onderhoudswerk (als amateur) zelf deed. Er zijn echt wel veel pensionado’s die hun handen vuil durven te maken!

  Tenslotte: als redactie nemen we opmerkingen en suggesties serieus over het “verjongen” van de inhoud van de media. De clubmedia hebben we qua vorm en functionaliteit al verregaand vernieuwd. Nu de inhoud nog.
  Daarvoor doe ik dan wel een beroep op jonge clubleden.
  Vast hulde voor het aanzwengelen van deze discussie!

  #223356

  Inmiddels is deze discussie alweer 3 maanden oud.
  Wat mij opvalt is dat er ook weinig tot geen discussie in het algemeen ontstaat in het forum.
  Het forum is eigenlijk nogal dood

  De facebook pagina zie je ook weinig reactie op postst.

  #223369

  In dit draadje op het forum leeft de discussie inderdaad niet. Maar elders in de club wordt wel over verjonging gedacht en gesproken, zoals in bestuur en op bijeenkomsten van regiomanagers.
  Mijn persoonlijke mening is dat laagdrempelige sportieve evenementen het meest aanspreken bij niet-oudere leden. Je merkt dat aan de leeftijdsopbouw van DHC en aan de deelnemers bij rally’s en dergelijke.
  Enige nadeel van rally’s en race-evenementen is wel dat de kosten daarvan ook hoog kunnen zijn. Dat geldt trouwens minder voor events zoals het British Race Festival en de Historische Grand Prix.
  En helaas is een structureel nadeel van onze auto’s dat ze veel te kostbaar en te duur zijn geworden. Gaat de actieve club in Nederland aan dat succes ten gronde (behalve dan wat de bezadigde koffieritjes betreft)?
  We blijven ideeën zoeken.
  Bernie

  #223370

  In zijn algemeen leeft het forum weinig tot niet Bernie.

  #223371

  Flip Bruhl
  Bijdrager

  Dat klopt Bernie & anderen,

  Over de technische zaken maak ik gebruik van het internationale spridget forum. De prijzen van die autos veranderen wij niet. Het lijkt me leuk om begin of end van de zomer samen met de MG car en ownerclub iets voor midgets en sprites te organiseren. Wie voelt daar ook voor?

  #223372

  Regio Zuid-Oost organiseert 22 juli samen met andere Britse klassiekerliefhebers de British Car Rit (https://www.healey.nl/events/british-car-rit/).
  Regio West heeft sinds kort zijn maandelijkse regioavond in Leiden samen met lokale TR-liefhebbers (https://www.healey.nl/regio-info/west/).
  Op 8 januari is de onderdelendag van de MG Car Club. Ik ga daar naar toe in de wetenschap dat dat evenement de naam onderdelendag beter verdient dan onze Jaarafsluiting. Bovendien heb ik spullen nodig voor mijn Mini Clubman Estate uit 1979.
  Tenslotte wil ik de Contente Mens Rit noemen. De betreffende regio behandelt dit evenement als een onecht kind, ik zie het als een prachtige rit met een lage drempel, waar ook allerlei andere (minder exclusieve) klassiekers welkom zijn.
  Een Spridget-evenement zou zeker mooi zijn, maar helaas heb ik zelf geen Sprite of Midget….

  #223373

  MG en Sprites kan je goed combineren met elkaar denk ik ja.

  Ikzelf heb een big Healey MK1 BN7 dus kom daar niet voor in aanmerking.
  Wat ik wel leuk zou vinden is om eens wat contact te krijgen met wat “jongere”mensen die zelf ook hun big Healey hebben gerestaureerd of nog bezig zijn.

  Hou leuk zou het zijn als we allemaal eens wat actiever zijn op bijvoorbeeld een facebook pagina van je regio. Alleen dat zou al wat leven in de brouwerij maken.
  De meeste van onze leeftijf (40 ers) zijn doorgaans dagelijks druk met werk of je bedrijf en vaak kom je ook weinig toe aan allerlei ritten of bijeenkomsten.

  Maar een medium als facebook geeft ook mogelijkheden elkaar wat te leren kennen en onze auto s en projecten

  #223374

  Flip Bruhl
  Bijdrager

  Ja Facebook is een prima idee voor de jeugd, ik ga het mijn kinderen vragen. En ja waarom niet ook andere wat goedkopere auto’s uitnodigen. Mini’s en A35/40 minors hebben ook A motors. Geïnteresseerde grote Healeys zouden ook welkom moeten zijn.

  Flip

  #223498

  Helaas gaat het mij niet lukken om zondag bij de grote onderdelen- en informatiebeurs van de MG-club te zijn.
  Lees de details: hier.
  Bernie

  #224433

  Inmiddels alweer een aantal maanden verder.
  En volgens mij mag je best concluderen dat dit forum alles behalve leeft.

  Gisteren waren we even op de beurs in Rosmalen en hebben we de club stand wederom weer links o nee in dit geval recht laten liggen.

  #224465

  Martijn, ik weet niet of het forum niet leeft of dat het aan de topics ligt.
  Op de ledenvergadering zal ik wat cijfers tonen van de verschillende clubmedia en het gebruik door leden. Sneak preview: nieuwsbrieven genereren veel traffic en clicks en de plaats van de webshop op de homepage bepaalt de winkelomzet.
  Begrijp ik nou uit jouw opmerking over Rosmalen dat je de stand, de club IRL, ook niet vindt leven?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.