Vlaamse Ardennen Rit

Kaart wordt geladen...

Wanneer: 13 aug 2023
Tijdstip: 09:30 - 18:00
Waar: Reigerstraat 54, Oosterzele
iCal: zet in (digitale) agenda

Soort: T
Afstand: 2
Systeem: B

Legenda
Soort: (T) toer/recreatief, (S) sportief, (B) beurs/bezoek
Afstand: (0) geen route, (1) afstand rit <100 km, (2) afstand rit 100-200 km, (3) afstand rit >200 km 
Systeem: (K) kaartlees, (B) Bol-pijl, (T) tekst/beschrijving


KoppenbergPaterberg, Koppenberg, Oude Kwarement, Kluisberg…. dit zijn de scherprechters van de “Ronde Van Vlaanderen”, een wielerwedstrijd die elke wielrenner op zijn palmares wil hebben.
Op Zondag 13 Augustus nodig regio Flanders de Healey rijders uit om deze heuvels te verkennen in één van de mooiste regio’s van Vlaanderen, de Vlaamse Ardennen.
Wij combineren deze mooie rit met een zoektocht waarbij de geschiedenis van de “Ronde Van Vlaanderen” en de pittoreske streek een rol zal spelen.

Programma

Wij ontvangen U graag tussen 9u30 en 10u in zaal De Zilverreiger in Oosterzele voor een ontbijt met koffiekoeken, koffie, thee of fruitsap.
Omstreeks 10u30, na een korte briefing, starten wij onze motoren richting de Vlaamse Ardennen voor een eerste deel van de rondrit langs landelijke wegen en mooie uitzichten.
Omstreeks 12u30 is er een middagstop met broodjes en frisdranken.
Omstreeks 13u15 starten wij terug voor het 2de deel van deze rondrit langs vlaamse wegen, flirtend met de grens met het groene Henegouwen. Tijdens de rit kan men op eigen initiatief halt houden bij één van de vele pittoreske horeca gelegenheden die we zullen passeren.
Omstreeks 17u komen we terug aan in feestzaal de Zilverreiger, waar de deelnemers een aperitief zal aangeboden worden. Tijdens het aperitief zullen de resultaten van de zoektocht bekend gemaakt worden.
Daarna bieden we een avondmaal aan; Mechelse Koekoek in Vin Jaune saus, inclusief dranken, gevolgd door een koffie.

Kosten:

Vlaamse-Ardennen-1Deze rit wordt U aangeboden aan 60 euro per persoon.
U krijgt hiervoor een ontbijt, broodjeslunch, aperitief, avondmaal, koffie achteraf, rallyplaat en roadbook.

Praktisch:

De start en aankomstlocatie zijn eenvoudig te bereiken via E40 afrit Wetteren en dan N42 richting Zottegem.
Voor degene die de avond voordien al willen aanrijden is er het hotel Otus in Wetteren nabij de afrit, en daarnaast zijn er heel wat B&B’s in de buurt van de startlocatie.