6e Veluwerit 2022

Kaart wordt geladen...

Wanneer: 31 jul 2022
Tijdstip: 09:00 - 23:00
Waar: Tullekensmolenweg 33, Beekbergen
iCal: zet in (digitale) agenda

Veluwerit 2022 foto Fordmuseum

De Regio Veluwe organiseert weer de jaarlijkse Veluwerit, uitgezet door Tom Kleve.
De route start dit keer bij Het Fordmuseum in Beekbergen en volgt het tracé van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM). Wij eindigen bij de inmiddels bekende historische Wenumse Watermolen in Wenum Wiesel bij Apeldoorn.

Bij het Fordmuseum, speciaal voor ons opengesteld, bent u vanaf 9.00 uur welkom en wordt u ontvangen met koffie en wat lekkers. De eigenaar zal u een verhaal vertellen over zijn collectie A Fords, T Fords en andere speciale modellen die hij in meer dan 30 jaar heeft verzameld. U kunt zelf de collectie gaan bekijken.

VSM fotoDaarna gaat u starten met de uitgezette route, met het bolletje-pijlsysteem, straatnamen en een aantal kaarten weergegeven. U gaat tot Eerbeek zo veel mogelijk de wegen naast de spoorlijn van de VSM volgen. U zult waarschijnlijk de stoomtrein zien en kunt op de stations een kijkje nemen. Zeker het eerste station in Beekbergen is een aanrader. De VSM is mogelijk de grootste stoomtreinmaatschappij in Nederland met 20 stoomlocomotieven, een grote werkplaats en een museum. Een rondleiding of een ritje paste vanwege het tijdsbeslag helaas niet in het programma.

De route loopt via Dieren langs de Gazellefabriek, het mooie oude stadje Doesburg naar één van de mooiste plaatsjes van Nederland, Bronkhorst. Een prachtig bewaard gebleven historisch plaatsje met ca. 60 huizen, waar u naast een wandeling ook kunt genieten van een lunch of een drankje, als er plaats is op een terrasje. Daarna richting Zutphen en langs vliegveld Teuge naar de eindbestemming de Wenumse watermolen, waar u een gratis drankjes kunt nemen. De BBQ zal om ca. 16.00 uur beginnen. Aan de route liggen voldoende lunchgelegenheden (eigen rekening).

Het inschrijfgeld bedraagt € 49 per equipe voor leden (voor niet-leden € 74).
Hiervoor krijgt u bij aankomst koffie/thee met wat lekkers. Een BBQ inclusief alle drank. Het routeboek met kaarten, het routeschildje en uiteraard een prachtige rit.

Inschrijven graag voor 15 juli via onderstaande formulier.

De Regio Veluwe ziet u graag op zondag 31 juli 2022 verschijnen.