Midden tussen Maas en Waal rit

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 10 jul 2021
09:00 - 18:00

Locatie
Fort Altena

Weblink:


AHOCN rit van Regio Midden – 10 juli 2021: “Midden Tussen Maas en Waal”


Dit jaar is het voor de AHOCN-leden uit België en zuidwestelijk Nederland aantrekkelijk gemaakt om deel te nemen aan een regio Midden evenement dichtbij huis. De start- en finish plaatsen zijn verschillend, maar liggen beiden op nog geen minuut rijden van de aansluiting nr 23 van snelweg A27.

De routes zijn in “Het Land van Maas en Waal”.

Bij de BBQ-rit van 2020 werd, noodgedwongen door de Corona-maatregelen, om spreiding van het grote aantal deelnemers te verkrijgen de deelnemers conform een tijdschema in groepen opgesplitst. Deelnemers opperden toen om dit systeem in de toekomst (zonder Corona maatregelen) eveneens toe te passen om drukte in restaurant & bij toiletten, wachttijden bij bestelling en in-colonne-rijden te beperken.

Om deze redenen en omwille van nog eventueel resterende Corona-besmettingsrisico’s is ook dit jaar deelname met tijdschema van toepassing.

De route instructies zijn de gebruikelijk bolletje-pijltje symbolen plus vermelding van straatnaam en gemeente. Duidelijk weergegeven en zonder gepuzzel of “instinkers”, dus het is relaxed rijden.

 

Ontvangst in Fort Altena (gebouwd in 1847-1850).

De deelnemers met een korte aanrij tijd, in groep 1, worden om 9 uur verwacht voor koffie/thee met huisgemaakte appelgebak in Brasserie Kazerne C.

Na de briefing en vertrek van de eerste groep komen de deelnemers van groep 2 om 09:40 aan. Per groep is er voldoende parkeergelegenheid en minder drukte in de horeca ruimte.

 

 

Ochtend route (79km).

Deze gaat door de Biesbosch, het land van Maas en Waal en langs de kastelen tussen Maas en Waal.

 

 

 

 

 

Lunch op de dijk aan de Waal.

De lunch stop is op een fraaie lokatie met prachtig zicht op de Waal met zijn drukke scheepvaartverkeer, zowel vanaf het restaurant binnen als buiten op het grote terras. Je lunch bestel je met de selectie uit de gerechten van de “Midden tussen Maas enWaal”-menukaart en met één drankje naar eigen keuze. Meerdere drank zelf af te rekenen met horeca personeel.

 

Middag route (64 km).

Volgens het groepen-schema start je het tweede deel van de route (1 uur en 40 minuten rijtijd exclusief horeca stops) door de Bommelerwaard, de oude stad Zaltbommel, karakteristieke dorpen en het Middeleeuwse Woudrichem, over de Waaldijk en door de polders van het land tussen Maas en Waal.

Finish met een borrel en optioneel diner.

Het eindpunt is de Bistro in Sleeuwijk. Op het terras en/of binnen in de zaal van “De Heerlijckheid” wordt het eerste drankje door AHOCN aangeboden. De gebruikelijk BBQ van regio Midden hebben we dit jaar niet. Passend voor deelnemers die nog voor de avond willen terugrijden. Voor hen die het evenement toch gezamenlijk willen afsluiten met een diner is in deze bistro (keuken met goede naam) voor maximaal 40 personen een 3 of 4 gangenmenu geregeld.

De eerste bevestiging ontvangt u onmiddellijk na inschrijving. De optionele inschrijvingsmogelijkheid voor het diner wordt met de tweede bevestiging van deelname van de rit naar de equipe gemaild. 

De drankjes (m.u.v. 1e tijdens het borrel uur) zijn voor eigen rekening.

Covid-19 disclaimer:

Mocht de overheid de Corona-maatregelen ten tijde van het evenement onvoldoende versoepeld hebben om dit evenement in zijn geheel of gedeeltelijk mogelijk te maken, dan wordt de deelname kosteloos geannuleerd en wordt het inschrijfgeld volledig en binnen enkele dagen teruggestort op uw rekening.

Inschrijving is mogelijk via het onderstaande inschrijfformulier. Het inschrijfgeld voor dit evenement (incl. rallybord met equipe-nr.  + routeboek, exclusief optioneel diner) bedraagt € 47,50 per equipe voor AHOCN leden. Equipes zonder AHOCN lidmaatschap betalen € 72,50.

U kunt – als u dat nog niet heeft gedaan – nog steeds het kortingsvoucher van 2020 gebruiken. Zie hiervoor het inschrijfformulier.

Het inschrijfgeld overmaken op rekening NL 37 RABO 0306 8145 60 t.n.v. Austin Healey Owners Club Nederland met vermelding van “Midden tussen Maas en Waal”.

Graag tijdig inschrijven want bij 40 equipes sluit de inschrijving. Echter altijd vóór 26 juni 2021 inschrijven.

 

Roel Wiewel

Regio manager AHOCN Midden

midden@healey.nl

+31 653227631