Midden in de Hollandse Waterlinie rit

Kaart wordt geladen...

Wanneer: 1 jul 2023
Tijdstip: 09:45 - 19:30
Waar: Gageldijk 169, Utrecht
iCal: zet in (digitale) agenda

Soort: T
Afstand: 2
Systeem: B

Legenda
Soort: (T) toer/recreatief, (S) sportief, (B) beurs/bezoek
Afstand: (0) geen route, (1) afstand rit <100 km, (2) afstand rit 100-200 km, (3) afstand rit >200 km 
Systeem: (K) kaartlees, (B) Bol-pijl, (T) tekst/beschrijving


Startlocatie: Fort De Gagel, Gageldijk 169, Utrecht (tussen A2 afslag Utrecht Noord en A27 afslag Utrecht Noord)
Aankomsttijd: 09:45 (groep 1) of 10:45 uur (groep 2)
Finish locatie: Healey Museum, Bergseweg 28, Vreeland
Eindtijd: 19:30 uur (incl. BBQ)

DHC rally competitie: Rit levert 10 punten op voor deelnemers aan DHC-kampioenschap 2023.

Start, route & finish in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Wat is deze Waterlinie?
De Nieuwe Hollandse Waterlinie (sinds 2021 op de UNESCO Werelderfgoed lijst) is gebouwd tussen 1815 en 1870 om de hoofdstad, havens, overheid residentie, handelssteden, industrie en Utrecht te beschermen tegen aanvallen van buitenlandse vijanden. Door een groot gebied tussen Muiden en De Biesbosch over een breedte van 3 tot 5 km onder een halve meter water te kunnen zetten was het voor de vijand onmogelijk om met paard en wagen of schip door te dringen tot het gebied achter de Waterlinie. Op strategische punten van de dijkwegen in dit gebied werden 55 forten en batterijen gebouwd om doorgang van de vijand bij onder water gezette delen te belemmeren.

De ochtend en middag routes, in twee groepen, zonder competitie met makkelijke route instructies langs forten.
Over (dijk)wegen langs 15 forten en batterijen. Het routeboek beschrijft (op de meter nauwkeurig) wanneer u een fort benadert/passeert. Geen ingewikkelde (rally) gepuzzel onderweg. De route is met duidelijke bolletje pijltje instructies inclusief straatnamen, zonder “instinkers” of competitie.

Ontvangst in Fort De Gagel, onderdeel van de Waterlinie.
De ontvangst is in 2 groepen (deelnemers die van verre komen in de latere 2e groep) met koffie/thee en luxe gebak. Makkelijk bereikbaar aan de rand van Utrecht Noord. Neem voor aanvang van de rit een kijkje in het kruitmagazijn, munitiekamers en voormalig fort hospitaal/apotheek als u de sfeer wil proeven van de ruimten waarin onze soldaten destijds een lange periode verbleven.

Ochtend route (63 km).
Van het ene naar het andere fort rond Utrecht oost, en door de polder over de rivierdijk, met de pont naar Culemborg, vervolgens langs nog enkele forten om uit te komen op de lunch locatie nabij Vianen.

Lunch met zelfgekozen lunch gerecht en drankje.
De inschrijvers voor dit evenement krijgen half juni een email met de lunch kaart en het verzoek op te geven welke lunch gerecht de rijder resp. de navigator wenst.

Middag route (58 km).
Wederom in 2 groepen-na elkaar het tweede deel van de route via de wegen achter het Waterlinie gebied (nu ten westen van Vianen en Utrecht) naar de Nieuwe Hollandse Waterlinie ten noorden van Utrecht. Langs de rivier de Vecht met zijn prachtige buitenplaatsen naar het Healey Museum voor de borrel (eerste drankje gratis) met aansluitend het BBQ buffet.

Tijd voor een break in ochtend of middag route.
Onderweg een half uurtje stoppen bij een horeca etablissement? Kan in de ochtend en/of in de middag. Er zijn enkele horeca gelegenheden in het routeboek genoemd en je hebt er de tijd voor.

Finish met een borrel en het diner.
Ontvangst in het Healey museum met een drankje naar eigen keuze, op het terras bij mooi weer. Om 17:30 staat de bekende luxe BBQ van Traiteurie Oud Loosdrecht klaar, zodat iedereen om 19:30 uur vertrekt om nog voor het donker thuis te zijn.

Kosten en inschrijving.
Het inschrijfgeld bedraagt € 110,00 per equipe voor AHOCN-leden. Hiervoor ontvangt men een rallybord met equipe-nr., routeboek in ringmap, koffie/thee met luxe gebak, eigen lunch met drankje, een borrel en de BBQ.
Equipes zonder AHOCN lidmaatschap betalen € 135,00.
Minderprijs voor 1 persoonsdeelname is € 50,00.

Het inschrijfgeld s.v.p. overmaken op rekening NL 37 RABO 0306 8145 60 t.n.v. Austin Healey Owners Club Nederland met vermelding van “Hollandse Waterlinie rit”.

Schrijf snel in, want bij 30 equipes sluit de inschrijving. Echter altijd vòòr 17 juni 2023 inschrijven.

Roel Wiewel
Regio manager AHOCN Midden
midden@healey.nl
+31 653227631