2de Kastelen Tour

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 7 mei 2017
Hele dag

Locatie
Ostmühle

Weblink:


Bentheim-Ostmühle

Zoals reeds aangekondigd trappen we, als jullie richting het Oosten rijden op zondag 7 mei, iets later op de rem en schieten door naar die Heimat.

De tolheffing is dan nog niet ingegaan dus je mag ook nog kosteloos die twee kilometer snelweg in Duitsland gebruiken voordat je afslag 2 richting Gildehaus neemt.

 

Bentheim, Schloss Bentheim

We verzamelen ons vanaf 9:00 uur bij de Ostmühle in het dorpje Gildehaus dat deel uitmaakt van de gemeente Bad Bentheim.

Vandaar vertrekken we gezamenlijk om 10:00 uur naar onze unieke startlocatie, waar ook het routeboek zal worden uitgereikt.

Wanneer we de sfeer uit de middeleeuwen hebben geroken en blij zijn dat we niet te paard verder hoeven, starten we onze bolides. We vertrekken dan naar de Kreisstad Steinfurt waar je een bezoek brengt aan de historische binnenstad van het Burgsteinfurt. Dit plaatsje bezoeken wij in september ook vaak met de regio Oost wanneer hier de oldtimerdagen zijn.

Schloss Steinfurt, Innenhof

Saillant detail hierbij is, dat deze Burg door gebrek aan opvolging is vererfd aan de graven van Bentheim en dat nu de Fürst van Bentheim-Steinfurt eigenaar is van beide vorstendommen.

Torhaus

Na niet te lang van het gezellige stadje te hebben genoten (want we hebben nog meer te gaan) rijden we door naar de plaatst Havixbeck. Hier hebben ze de rijkdom van drie burchten in hun gemeente, Burg Hülshoff,  Haus Havixbeck en Schloss Stapel, waarvan er één door uithuwelijking in bezit is gekomen van de familie van Landgoed Twickel in Delden (NL).

Ons nog steeds verbazend dat de vroegere nouveau riche met paard en wagen (koets) deze afstanden moest overbruggen om bij elkaar op de borrel te komen, rijden wij met onze Healey’s door naar de plaats Ahaus.

Schloss Ahaus – Münsterland

Hier ligt in de binnenstad het in 1139 na Christus gebouwde Schloss Ahaus en rijden we met gepaste snelheid en zonder teveel geblèr uit onze side pipes (in verband met de Sontagsruhe) voor de ingang langs; zeer indrukwekkend.

Burg Hohes Haus

Dan gaan we alweer enigszins richting ons startpunt, maar niet voordat we het dorpje Heek-Nienborg hebben aangedaan en in deze rust en kalmte de Burg Hohes Haus (video), tot voor een paar jaar geleden nog bewoond door de Baron van Nienborg.

Na het cultuurgehalte weer op een aardig niveau te hebben gebracht, rijden we terug naar Bad Bentheim-Gildehaus en staat ons bij Niederschäsischer Hof een afsluitend drankje te wachten.


Resumé

Datum zondag 7 mei 2017
Verzamelen tussen 9.00-10.00 bij de Molen in Gildehaus
Start 10:00 uur gezamenlijk vertrek naar het startpunt
11:00 starten de eerste auto’s
Route volgens routeboek
Lunch lunchpakket te verorberen op een van de mooie plekjes naar eigen keuze
Aankomst tussen 16:00 en 16:30 bij Niederschäsischer Hof  
Kosten € 22.50 p.p.
overmaken op NL53 RABO 0306 8147 57
t.n.v. Austin Healey Kastelen Tour
Inbegrepen Koffie met wat erbij bij de ontvangst
rallyschild, routeboek, lunchpakket, eerste afsluitdrankje

Inschrijven vóór 26 april 2017

Wanneer mensen willen overnachten, bijvoorbeeld bij Niederschäsischer Hof, dan graag even aangeven via oost@healey.nl. Dan kan ik daar misschien iets leuks afspreken, maar dan moet ik wel weten over hoeveel personen we het hebben.

En wanneer de weergoden ons ook nog bijstaan dan wordt het een goddelijke, vorstelijke, gezellige dag. Dus wacht niet met inschrijven…..

Met vriendelijke Healey groet,

Han Punte ( regiomanager Oost )

06-53175802