Kaartleescursus voor aanvangers

Kaart wordt geladen...

Wanneer: 13 apr 2024
Tijdstip: 10:00 - 17:00
Waar: Bonnetstraat 33, Ede
iCal: zet in (digitale) agenda

Soort: S
Afstand: 1
Systeem: n.v.t.

Legenda
Soort: (T) toer/recreatief, (S) sportief, (B) beurs/bezoek
Afstand: (0) geen route, (1) afstand rit <100 km, (2) afstand rit 100-200 km, (3) afstand rit >200 km 
Systeem: (K) kaartlees, (B) Bol-pijl, (T) tekst/beschrijving


Iedereen is welkom – ook niet DHC leden!

Vorig jaar hebben wij een druk bezochte navigatie cursus nieuwe stijl gegeven waarbij meer dan 45 mensen kennis gemaakt hebben met de beginselen van het navigeren en rally rijden. Onder hen waren zelfs meer dan 10 jongeren onder de 30 jaar.

Om de vaardigheden tijdens de ritten of zelfs een rally uit te breiden wordt er zaterdag 13 april 2024 door de DHC weer een kaartleescursus gegeven.
De ontvangst is tussen 10:00 uur en 10:30 uur bij Imparts/Classic Open aan de Bonnetstraat in Ede.
Voor een lunch wordt gezorgd. Het einde staat gepland rond 17:00 uur.

Dit jaar zal de opzet iets anders zijn.

Na het ontvangst zal voor gevorderde equipe een uitdagende rit bedacht worden waarbij met tussenposen van 2 minuten ( zodat er zoveel mogelijk individueel gereden wordt) de teams pad worden gestuurd voor een eerste route die c.a. 1 uur zal bedragen waarna ze voor de lunch terugkomen bij Imparts. In de middag zal de route nog complexer worden.

Voor de beginnende equippes of voor mensen die de stof van vorig jaar op willen halen zal gestart worden met een nieuwe introductie die de volgende thema’s zal behelzen:

  • voorbereiding voor de rit voor driver en navigator
  • de belangrijkste hulpmiddelen voor auto en navigator
  • taakverdeling in de auto
  • uitleg van de verschillende kaartleessystemen
  • het (eventueel vooraf) intekenen van de route op de kaart

Na de lunch met soep en broodjes is er een oefenrit met o.a. TC start, TC, TC (tijdcontrole), TC-In, waarbij met verschillende kaartleessystemen wordt gereden. Deze rit is goed voor een ieder die nog wat minder geoefend is en de beginselen van het rallyrijden wil leren kennen.

Na de oefenritten is er nog tijd genoeg voor een uitleg en om met behulp van de ook aanwezige ervaren navigators de gereden oefenrit -aan tafel- door te nemen en tot slot een gezellige afsluiting.

Deelnamekosten voor een DHC lid € 12,50 per persoon en voor een niet-DHC lid € 22,50 per persoon. (Dit is inclusief de lunch en het lesmateriaal.)
Verdere info op de website en je kunt nu al inschrijven via onderstaand formulier.

Oefenen van de opgedane kennis kan onder andere gedaan worden in ralley’s die op de evenementen kalender van de DHC staan. Deze tellen allen mee voor het DHC kampioenschap: https://www.healey.nl/dhc/rally-kalender-nieuws/

Mochten jullie vragen of advies willen hebben kunnen jullie me het best benaderen via de e-mail: DHCroadmanager@healey.nl

Met vriendelijke groet
Rien van Vliet

De navigatiecursus wordt mogelijk gemaakt door:

Handashop logo imparts-bv-logo