Halloween Avondrit 2013

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 26 okt 2013
17:00 - 23:00

Weblink:


Halloween Avondrit 2013

26-10-2013 17:00 – 26-10-2013 23:00
 

HALLOWEENRIT  2013

 WELKOM IN EEN DUISTER ZUIDEN

 

Zaterdagavond 26 oktober wordt het weer huiveren in het Limburgs Heuvellandschap.

Al vele eeuwen is het zuiden van ons land en broeinest van in het duister actief wordend gespuis. Zodra de duisternis valt komen de bokkenrijders, heksen en vampiers uit hun schuilplaats.

De HALLOWEEN RIT voert ook dit jaar weer via binnenwegen waaronder freggetjes 1*) en grubbes 2*) door de donkere heuvels. Je passeert louche smokkelaars cafe`s en duistere herbergen, met ook in de avonduren een uitnodigend terras. Het is schrikken geblazen als er vanuit het niets een heks op haar bezemsteel geluidloos over jouw cabrio scheert. Schrikken doe je ook als er plots een bende bokkenrijders voor de auto opduikt. Voor de dames is het aan te bevelen in de open cabrio een muts of hoed te dragen, immers een vleermuis raakt er voor dat je er erg in hebt in verstrikt.

Zeer actief op het tijdstip van rijden zijn de Auvelmènkes 3*), deze struinen na zonsondergang rond langs de Zuid-Limburgse wegen. Aan te bevelen is een kroetwusj 4*) mee te nemen in de auto, als probaat middel tegen allerhand onheil. Helpt zelfs tegen blikseminslag.

Door Eric Meijers en Petra Melis is dit bijzondere avondevenement georganiseerd. Deze toerrit wordt de afsluiting van het zuid-zuid ritten seizoen 2013. 

Er is een ca. 125 km. lange rit uitgezet die de deelnemers vanuit Gronsveld voert door het Zuid-Limburgse land en de Belgische Voerstreek. Je zult ervaren dat de vele panorama`s onder een donkere sterrenhemel zeker zo mooi zijn als bij daglicht. En het heuvelklimmen en dalen is nog spectaculairder in het donker.

Halverwege de rit is er een pauzeplaats, vlakbij een Bokkenrijders trefpunt. Hier wordt een stevige Halloweensoep met brood geserveerd en is er koffie/thee voor de deelnemers. Zij kunnen hier opgedane ervaringen uitwisselen en elkaar die moed inspreken die nodig zal zijn om het tweede deel der route te gaan vervolgen.

 

Startlokaal: 

De Dwaze Herder, Slakweg 5, 6228 NB Maastricht. Vanaf 18.00 uur worden de deelnemers hier welkom geheten met een kop koffie/thee. Deze Brasserie ligt aan de rand van Maastricht, vlak aan de A-2.

 

 

 

Starten: vanaf 19.00 uur

Pauze:   Op de pauzeplaats krijgen de deelnemers koffie/thee en een stevige Halloweensoep in 2 smaken met brood.

Finish   : vanaf 22.00 uur weer in De Dwaze Herder. Omstreeks 23.00 uur is de afsluiting met prijsuitreiking.

Inschrijven: klik op deze link en u komt bij het inschrijfformulier

Inschrijfgeld ad euro 12,25 per persoon voor: Routeboek, koffie/thee bij aankomst. Tijdens pauze: Halloweensoep + brood + koffie/thee.

Het inschrijfgeld à euro 12,25 per persoon overmaken op rekening IBAN  NL 54 RABO 0161428908  BIC RABO NL 2U t.n.v. AHOCN reg. Zuid-zuid, met vermelding : “Halloween Rit 2013”

Verdere info: Eric Meijers emeijers67@gmail.com  of gsm 0612316974.

 

KOM OOK GENIETEN VAN EEN BIJZONDERE AVOND!

 

 

 

1*) Speciaal door Fred van Abel geselecteerd kronkelend/smal weggetje.

2*) Holle weg, door erosie uitgesleten in het Limburgse landschap.

3*) Een vreedzaam kabouterras; worden ca. 50 cm. Groot.

4*) Een een kruidgewas boeket, gedroogd en gezegend door pastoor.