Drie Landen Tour

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 7 mei 2016
11:00

Locatie
Drie Landen Punt

Weblink:


Elk jaar organiseert Regio Zuid-Zuid in het Hemelvaartweekend een tourrit door de Euregio. Drie landen pal naast elkaar, maar toch elk met eigen taal, cultuur, architectuur en natuurschoon.

Dit jaar op zaterdag 7 mei en al weer voor de 10e keer. De organisatoren van de Drie Landen Tour verheugen zich elk jaar over de animo voor deze Healey-rit. Kom en doe mee!

Dit jaar kozen we voor een echte Drie Landen Tour.

We starten op het “3 Landen Punt” in Vaals. Vervolgens rijden we ongeveer 15 Km door het Zuid-Limburgse Heuvelland om vervolgens bij Epen de Voerstreek in te rijden. Via de Voerstreek komen we uit aan de voet van de hoogste “berg” van België en de Ardennen. Dat is de Baraque Michel . Met een hoogte van 674 m het hoogste punt.

Hier is ook de mogelijkheid om het bezoekerscentrum Signal de Botrange te bezoeken.

Daarna komen we in de Ost-Kantons. Dat is het 3e land van België met een eigen regering. Je hebt namelijk Vlaanderen, Wallonië en de Ost-Kantons. Dit is voormalig Duits gebied. Men spreekt hier dan ook Duits en een dialect wat veel op het Zuid-Limburgs lijkt. Vervolgens passeren we de Duitse grens bij Kalterherberg. We passeren hier Monschau, Einruhr, Rurberg om in Simonskalll terecht te komen. Hier gaan we lunchen. Na de lunch vervolgen we onze route door een mooi stuk grensgebied om weer in Vaals op het 3 Landen Punt uit te komen. Totaal rijden we over goed lopende wegen een afstand van 189 Km.

Meer  “Drie Landen “ is haast niet mogelijk !!!!

Start
Start en finish zijn dit jaar bij Restaurant De Wilhelminatoren op het 3 Landen Punt in Vaals. Deze horeca gelegenheid wordt al vele tientallen jaren geëxploiteerd door de familie Bos. We zijn hier recentelijk ook geweest met de aankomst van het Lustrum Lahnstein 2015. We worden tussen 09.00 en 10.00 uur ontvangen met een potje koffie of thee en een lekker stuk Limburgse Vlaai. Om 10.00 uur gaan we vertrekken voor onze prachtige route.

Misschien is het ook een idee om een heel stuk vroeger te komen. In het nabij gelegen kasteel Vaalsbroek vertrek op 7 mei de laatste etappe van de Tulpenrally 2016. De eerste rijders vertrekken al om 07.00 uur. De verwachting is dat de laatste rijders rond 10.00 uur vertrekken. Helaas is er geen parkeerplaats bij Kasteel Vaalsbroek. Je moet dus een parkeerplekje in de buurt zoeken.

 

Pauze en lunch
We gaan na circa 120 Km gebruik maken van een lekkere lunch in Hotel Kallbach in het pittoreske plaatsje Simonskall. Je moet echt goed zoeken om dit mooie plaatsje te vinden. Het ligt diep in het dal bij het riviertje de Kall. Een paar mooie en gezellige hotels fraaie dit plaatsje op. In vroegere tijden waren in Simonskall een aantal Zilvermijnen. Simonskall is een prima uitval basis voor een mooi weekend en een aantal stevige wandelingen.

 

Finish en mogelijkheid om te dineren.
Na de pauze rijden we via een mooi stuk Duitse Eiffel en de Ost Kantons weer terug naar Vaals. We rijden nu ook door het gebied dat Moresnet heet. Recentelijk in het nieuws vanwege het feit dat  200 jaar geleden dit gebied een eigen neutraal  land was. De Duitsers en de Nederlanders konden het niet eens worden naar wie dit gebied moest gaan. We zijn dan in de tijd na de val van Napoleon. Moresnet was zeer belangrijk omdat hier Zink werd gewonnen. Een compromis kwam er uit. Moresnet bleef tot de 1e Wereldoorlog een zelfstandige staat. Ruim 100 jaar lang.

 

Na het 2e deel van onze route komen we weer terug in Vaals op het 3 Landen Punt.  Hier sluiten we deze mooie Drie Landen Tour op gepaste wijze af. We hebben hier de mogelijkheid om nog een hapje te eten. We hebben geen buffet geregeld. Dat is niet nodig. We kunnen hier “a la carte” eten. Iedereen dus zijn eigen keus. We hoeven dus ook niet te reserveren.

Overnachten
In Zuid-Limburg is voldoende hotelcapaciteit beschikbaar. Kijk hiervoor op  www.vvvzuidlimburg.nl om een geschikt hotel te zoeken. De plaatsen Vaals, Vijlen, Mechelen, Slenaken en Epen liggen in de directe omgeving van het 3 Landen Punt. Er is voor de nacht van 7 op 8 mei een arrangement beschikbaar in Hotel Kasteel Vaalsbroek. Neem hiervoor contact op met Mirjam Vleugels via   mvleugels@bilderberg.nl

De kosten per kamer Standaard Deluxe (reguliere kamer) voor deze nacht zijn € 100,00 exclusief het ontbijt. Ontbijt per persoon € 19,50. Graag ook even Austin Healey erbij vermelden. Voor de nacht van 6 op 7 mei zijn er geen kamers beschikbaar. Het hotels is dan gereserveerd voor de Tulpenrally 2016.

Inschrijving
Per equipe van maximaal 2 personen bedraagt het inschrijfgeld € 40,00. Komt u alleen dan is het inschrijfgeld € 25,00.  U krijgt koffie/thee + vlaai bij aankomst, een routeboek, rallyschild en een lekkere lunch in Hotel Kallbach. Introducees en niet leden van de AHOCN betalen €15,00 meer per equipe.

Het inschrijfgeld graag overmaken op IBAN: NL 54 RABO

T.n.v. AHOCN Zuid-Zuid met vermelding “3 Landen Tour 2016”.

Beleef een onvergetelijke dag in Limburg

Guus Visser, Obert Gilles en Nick Tilmans.

Informatie via zuid-zuid@healey.nl

Tel 06-53709609 of  zuid-zuid@healey.nl

Inschrijven