Drie Landen Tour 2015

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 16 mei 2015
10:00

Weblink:


Drie Landen Tour 2015

16-5-2015 09:00
Elk jaar organiseert regio Zuid-Zuid tijdens het Hemelvaartweekend een tourrit door de Euregio. Dit jaar op zaterdag 16 mei en alweer voor de 9e maal. Het Limburgse Heuvelland, de Belgische Voerstreek, Ardennen en de Duitse Nordeifel zijn bij uitstek geschikt om een mooi parcours te rijden. Drie landen pal aan elkaar grenzend, maar toch elk met een eigen taal, eigen cultuur, eigen architectuur en eigen natuurschoon.
De organisatoren van deze tourrit mogen zich elk jaar verheugen in een groot animo voor deelname aan deze Healey-vaarts Rit. Klimmen en afdalen, spectaculair haarspeldbochten rijden, mooie panorama`s, holle wegen. Genieten van vergezichten, rijden door pittoreske dorpjes. Vele uitnodigende terrassen. Een rit waarbij de deelnemers indrukken opdoen om nooit te vergeten. Kom en waan je ver in het buitenland. 

Start en finish
De start en finish is dit jaar gepland bij Hotel-Restaurant de Biesenhof, Biesenweg 1, Sweikhuizen bij Geleen. De Biesenhof, onderaan de Sweikhuizerberg gelegen, kent een rijke historie die terug gaat tot 1259. De Duitse Ridderorde stichtte hier een commanderij met een geestelijke taak, maar ook met militaire functie. Dit ridderhuis “de kleine Biesen” viel onder het gezag van de landcommanderij “Alden Biesen” bij het Belgische Bilzen. Bij dit grote Alden Biesen is later op de dag de middagpauze. De Biesenhof raakte midden vorige eeuw in verval. Recent echter gerenoveerd  tot een gastvrij horeca complex, met hotel, brasserie, ijssalon, terrassen en diverse restaurant ruimtes. Uiteraard met ruime en overzichtelijke parkeerfaciliteit voor de Healey`s. Vanaf 9.00 uur worden de deelnemers hier verwelkomd met koffie en vlaai en om 10.00 uur is de briefing, vlak voor de start.

Inschrijfgeld
Per équipe van maximaal 2 personen bedraagt het inschrijfgeld euro 39,50. U krijgt koffie/thee + vlaai bij aankomst, uitgebreid routeboek, rallyschild, Euregio krant en deelname aan de picknick tijdens de pauze bij Alde Biesen. Deelname aan afsluitdiner in de Biesenhof à euro 23,50 per persoon, incl. Dessert buffet. Het inschrijfgeld + eventuele deelname aan afsluitbuffet overmaken op rekening IBAN: NL54 RABO 0161428908 en BIC:  RABO NL 2U t.n.v. AHOCN zuid-zuid met vermelding “3 Landen Tour 2015”.

Een rit om nooit te vergeten
Dit jaar is gekozen voor een route door het mooie Zuid-LImburgse Heuvelland, de Belgische Voerstreek en de bijzondere Haspengouw. Een ongeveer 160 kilometer tellende tourrit waarbij een deel van het trajekt van de Amstel Gold Race wordt gereden, met steile klimmen en heuse haarspeldbochten. Ook wordt dit jaar de Haspengouw aangedaan. Landschappelijk is de Haspengouw te vergelijken met het Italiaanse Toscane en dat op een steenworp afstand van Maastricht. In de Haspengouw ligt bij het plaatsje Bilzen het kasteeldomein de “Alde Biesen”, door de Duitse Ridderorde opgericht in 1220. Nu is deze luxe residentie een cultuurcentrum en eigendom van de Belgische Staat. Bij deze imposante burcht is de pauzeplaats van de drie Landen Tour 2015 gepland en wel in het Engelse Park. Hier zullen de deelnemers hun Healey laten afkoelen om onderwijl de benen even te strekken. Ook kunnen opgedane ervaringen al worden uitgewisseld met de andere deelnemers. Deelnemers wordt aangeraden een klapstoeltje mee te nemen, heus wel makkelijk tijdens de picknick. Een gerenommeerd cateraar verzorgt hier op deze pauzeplaats voor de deelnemers een echte picknick. Deze is evenals de welkomst-koffie met vlaai in de inschrijfprijs begrepen.
Na de pauze, de Healey wacht al ongeduldig, wordt de route door de Haspengouw en Voerstreek vervolgd om uiteindelijk via Zuid-Limburg  weer te finishen bij de Biesenhof te Sweikhuizen. Hier wordt de Healey veilig geparkeerd en een beetje moe, maar zeer voldaan, kan men met andere équipes  aanschuiven in de Brasserie. Er valt heel wat te vertellen. Gezelligheid kent geen tijd.

 

Afsluiting van een onvergetelijke dag
Vanaf 16.00 uur worden de deelnemers weer terug verwacht in de Biesenhof. Hier wordt het nog gezellig samenzijn met deelnemers vol van verhalen over hun belevenissen deze dag. Om 17.00 uur is de afsluiting van deze drie Landen Tour 2015. Facultatief kan nog worden deelgenomen aan een 3-gangen afsluitdiner in de Biesenhof. Voor euro 23,50 per persoon wordt een uitgebreid Limburgs Boerenbuffet geserveerd, gevolgd door een Dessert Buffet. Vooraf dient men deelname via het inschrijfformulier kenbaar te maken. Ook is er een mogelijkheid tot overnachten in de Biesenhof. Voor de vrijdag/zaterdag én de zaterdag/zondagovernachting, 2 nachten dus, vraagt men inclusief ontbijt voor 2 personen:
Standaard kamer euro  150,00 en Luxe kamer euro 190,00. Zelf reserveren bij de Biesenhof. Vraag naar Mandy Paes 06-10695789.

Let wel, Hemelvaartsweekend en Vol = Vol.

Beleef een onvergetelijke dag in Limburg.

Welkom bij de drie Landen Tour 2015.

Voor meer informatie:
Robert Gilles    06 46962017
Guus Visser      06 54636781
Harry Mostard  06 28339691