Concours d’Élégance, Paleis Het Loo

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 1 jul 2017 - 2 jul 2017
Hele dag

Locatie
Paleis 't Loo

Weblink: concourselegance.com

http://www.concourselegance.com/nl/


Tot vorig jaar was het Concours d’Élégance op Het Loo een evenement dat eenmaal per twee jaar plaatsvond. Dit jaar (2017) markeert de start van het jaarlijks terugkerende Concours.
Opnieuw gaat Regio Oost de aanwezigheid van onze club verzorgen. In 2016 was het thema ‘De Langste Nacht’. Dit jaar staat in het teken van ‘back to the sixties’, de tijd dat onze paradepaardjes gebouwd werden.

Thema AHOCN stand Concours d’Elegance 2017

 Op de AHOCN stand zal een klassieke werkplaats in jaren-‘60-stijl worden uitgebeeld. Tijdens het weekend wordt op de stand daadwerkelijk aan auto’s gewerkt, met op de achtergrond een foto van de prototype Austin Healey BN3/4 6-cylinder in de prachtige setting waarin deze in het Healey Museum in Vreeland te bewonderen is.

In de “werkplaats” verder twee Healeys “onder restauratie”: de 3000 Mk2A BJ7 uit 1963 van Albert Voogd en Claudya Hendriks en de Sprite Mk1 Kikkeroog uit 1960 van Jaap en Henriëtte de Jong. Beide Healeys worden in eigen beheer gerestaureerd, daarbij bijgestaan door onder meer Michiel Capelle Restauraties uit ’s-Heerenberg en A-Parts Coating uit Apeldoorn.

De Mk2A van Albert en Claudya is een “rolling chassis”, ontdaan van zijn inmiddels gereed zijnde body panels. Het project is technisch bijna gereed en de volgende stap zal zijn het strak maken van de body en het spuiten daarvan in Ice Blue Metallic. De auto wordt gerestaureerd in standaard uitvoering, met enkele upgrades aan motor, remmen en wielophanging. De bedoeling is om deze Healey in het voorjaar van 2018 gereed te hebben.

De Kikker van Jaap en Henriëtte is een restauratieproject waarvan het laswerk gereed is. De body is gestraald en staat in de epoxyprimer. De auto wordt getoond met een nog te restaureren, zeer zeldzame Donald Healey Works “high side screen” hardtop. Aan de techniek van de Kikker wordt druk gewerkt en ook deze Healey kan binnenkort naar de spuiter. De auto wordt uitgevoerd als replica van de Works Sebring Cars uit 1959, in Iris Blue met een witte hardtop. Ook voor deze Healey is het streven om de restauratie in 2018 gereed te hebben.

Op het veld voor de tent zal een selectie te zien zijn van de meest bekende typen Austin Healeys, zowel Sprites als Big Healeys.

Net zo als vorig jaar is er voor de klassieke auto’s vanaf 1976 een aparte parkeerplaats, kijk op de site van het concours voor de aanrijroute.

Op de stand zult u dus naar de activiteiten kunnen kijken van onze restaurateurs, onder het genot van een aangeboden versnapering.

Natuurlijk bent U de hele dag van harte welkom, maar tussen 14:30 en 16:30 hebben we het “Healey Meeting Time“ op zowel de zaterdag als de zondag.

Wij zien jullie natuurlijk allen graag dit weekend in Apeldoorn.
AHCON  Regio Oost Team

Zie ook de website van de concoursorganisatie.

Foto’s van de opbouw van de stand, vrijdag 30 juni: