AHOCN Clubweekend 2017

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 1 sep 2017 - 3 sep 2017
Hele dag

Locatie
Wageningen

Weblink: Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg

http://www.hoteldewageningscheberg.nlAHOCN Clubweekend ‘Briljant’ 2017 
t/m 3 september 2017                                                  

AHOCN Regio Midden organiseert in dit jubileum jaar een geweldig Clubweekend. Een ‘briljanten’ jubileum omdat het 65 jaar geleden is dat de eerste Austin Healey in productie werd genomen. 
Daar gaan we dus iets bijzonders van maken!

Waar logeren we?

De uitvalsbasis voor ons Clubweekend is hotel ‘de Wageningsche Berg’. Een prima hotel met een prachtige ligging waar je heerlijk kunt eten. Met mooie kamers en goede bedden; zonder overlast van verkeer. Bovendien is het natuurlijk heel belangrijk dat onze auto’s goed gestald kunnen worden. Hotel ‘De Wageningsche Berg’ voldoet aan al die punten. En zeg nu zelf, een terras met direct uitzicht op de rivier en uiterwaarden is toch geweldig. Vanuit alle windrichtingen is het hotel goed bereikbaar maar toch rustig gelegen in het groen.
Kortom, een fantastisch hotel op de bosrijke heuvels dat zeer geschikt is voor de geplande activiteiten op en rondom de grote rivieren.

Het weekend begint wat eerder?

Klopt! Doordat de locatie zo centraal ligt, is de reistijd voor de meeste deelnemers goed te doen. Die extra tijd gebruiken we graag om iets leuks te doen. Daarom begint het weekend al op vrijdag eind van de ochtend met een hartelijke ontvangst in het hotel.

Wat gaan we vrijdag doen?

Op vrijdagmiddag maken we een niet al te lange tourrit naar een mooie buitenlocatie. We kunnen dan in een gemoedelijke sfeer lunchen en bijpraten met de andere deelnemers. Op deze locatie organiseren we voor de liefhebbers een behendigheidsrit met een hoofdprijs ‘Austin Healey uit de jaren 60’.
’s Avonds is er een barbecue op het buitenterras van het hotel met een geweldige jazzband. Eén van de CW deelnemers zal dan acte de présence geven.

Wat doen we op de zaterdag?

Na het ontbijt rijden we door het land van Maas en Waal. We rijden over diverse dijken, nemen de pont en komen net ‘over de grens’ in Brabant terecht.Aan de Maasdijk gaan we fijnproeven bij een lokale cateraar. 

Vervolgens rijden we gezamenlijk over een zeer mooi gedeelte van de Maasdijk. Een feestelijke parade waarbij een deel van de dijk exclusief voor onze klassiekers wordt afgezet.
Vervolgens vervolgen we onze weg en passeren diverse kleine historische dorpjes hetgeen voor de bewoners en Healey-rijders natuurlijk een prachtig gezicht is.

Eind van de middag zijn we weer bij het hotel voor een receptie, een uitgebreid 3- gangen diner (geen buffet) met een toetjesbuffet (dat wil je natuurlijk wel zelf opscheppen) met aansluitend een korte tombola. Ter afsluiting een feest met een geweldige band met muziek uit de jaren ’70-’80.

Wat doen we op de laatste dag?

Op zondag gaan we het weekend spectaculair afsluiten met een unieke recordpoging om in het Guinness Book of Records te komen. Met zo veel mogelijk Austin Healeys formeren we het grootste ‘logo’ ter wereld. Dit doen we bij een 12e-eeuws kasteel dat we voor dit evenement geheel tot onze beschikking hebben. Uiteraard hebben we daarvoor natuurlijk ook zo veel mogelijk auto’s nodig. En ook de autokleur speelt bij de poging een rol.

De locatie van het ‘logo’ is in een groot weiland dat tevens onze parkeerplaats is. Dus parkeren op de toegewezen plaats waarna we een toast uitbrengen op onze geslaagde recordpoging. De high tea bij het kasteel staat dan voor ons klaar.

Op de zondagmiddag staan nog meer activiteiten op het programma. Wat denk je bijvoorbeeld van de mogelijkheid om de Formule 1 te bekijken op een groot scherm in de ridderzaal?

Wat is de begin- en eindtijd van het Clubweekend?

We verwachten de deelnemers op vrijdag ongeveer tussen 10.00 en 11.00 uur in het hotel in Wageningen. Optioneel kan je je ook aanmelden voor aankomst op de donderdagmiddag. Op zondagmiddag rondom 16.00 uur is het programma afgelopen. Op eigen gelegenheid rijdt iedereen vanuit deze centrale locatie in Nederland terug naar huis.    
Wellicht dat er bij voldoende deelname ook nog een diner in het kasteel georganiseerd wordt? Hiervoor zullen de deelnemers nog via de mail benaderd worden.

Het programma biedt nog veel meer maar het belangrijkste is dat het een gezellige tijd is om ook andere Healey leden te ontmoeten. We verwelkomen daarbij graag onze nieuwe leden.

Een drone brengt alle activiteiten en tourritten in beeld hetgeen ook als ‘bewijs’ dient voor onze wereldrecord poging.
Dit wordt een uniek Clubweekend waar nog lang over nagepraat zal worden.
Ook gaan we tijdig de media informeren. Wie weet wordt de kleurrijke parade of onze wereldrecord poging wel opgenomen in de vakbladen?

Zie ook de beschrijving van het komende Clubweekend in Healey Magazine 2017 nummer 4, dat wordt bezorgd in de tweede of derde week van juli.

Wij zien jullie graag op dit bijzondere briljanten AHOCN Clubweekend.
De organisatie Clubweekend ‘BRILJANT 2017, Wolter van Houten en Ramon Grundel
Contact: clubweekend@healey.nl