Clubreis Goodwood 2021

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 8 sep 2021 - 14 sep 2021
00:00

Weblink:Clubreis Goodwood 8 september tot en met 14 september 2021

De historie

Goodwood Revival is een driedaags festival dat elk jaar in september op het Goodwood Circuit wordt gehouden voor het type racewagens en motorfietsen dat heeft deelgenomen tijdens de oorspronkelijke periode van het circuit van 1948 tot 1966. De eerste Revival vond plaats 50 jaar nadat de 9e hertog van Richmond in 1948 het circuit voor motorraces opende en het circuit rond reed in een Bristol 400, de ultramoderne sportieve sedan van Groot-Brittannië. De meeste bezoekers kleden zich op dit evenement in historische kleding. Je valt op als je dat niet doet! Het is een van ’s werelds meest populaire auto- en motorrace evenementen en het enige in het Verenigd Koninkrijk dat het autosport tijdperk van de jaren ’50 en ’60 doet herleven.

Het festival is een grote show van uitzonderlijke races op een klassiek circuit dat onaangetast is gebleven en het doet de gloriedagen herleven van het Goodwood Circuit in zijn vroegere jaren, dat naast Silverstone gerangschikt is als de belangrijkste race-locatie van Groot-Brittannië.

Er is zoveel moois te beleven op het Goodwood terrein: races, klassieke auto’s, vliegtuigen, vliegdemonstraties met klassieke vliegtuigen, autoveilingen, modeshows, diverse marktkramen met lifestyle artikelen, kleding, kappers, veel horeca gelegenheden, muziek en dans enzovoort. Kortom twee dagen om nooit te vergeten.

Hoe ziet de reis eruit?

We ontmoeten elkaar op woensdag 8 september op de parkeerplaats van de Ferry naar Calais tussen 14.00 en 15.00 uur. Gezamenlijk checken we in en maken de overtocht naar Dover. Hopelijk hebben we mooi weer, zodat we de prachtige krijtrotsen van Dover kunnen zien. Na aankomst in Dover rijden we circa 30 kilometer naar ons eerste hotel in de omgeving van Canterbury. Daar dineren we gezamenlijk. De volgende morgen gaan we op weg naar het hotel waar we vier nachten blijven. Het hotel is gunstig gelegen op circa 1 uur rijden (50 km) van Goodwood. Op vrijdag 10 september maken we vanuit ons hotel een uitgezette rit naar de New Forest, waar wilde paarden vrij rondlopen. De route heen en terug is prachtig. Afhankelijk van de beschikbare tijd en het weer, plannen we ook een bezoek aan het auto museum in Beaulieu. Op zaterdag 11 en zondag 12 september zijn we op Goodwood Revival. Op maandag 13 september rijden we via een mooie uitgezette route (andere dan op de heenreis) terug richting Dover. De laatste overnachting is in de omgeving van Dover. Dinsdag 14 september varen we ’s morgens vroeg weer met de Ferry terug naar Calais, waar we afscheid nemen om de weg terug naar huis te aanvaarden. 

 

 

 

 

 

 

Samenvatting:

Datum Omschrijving Opmerking
08-09-2021 Overtocht Calais –> Dover met DFDS
  Overnachting omgeving Canterbury  
09-09-2021 Van Canterbury naar hotel omgeving Guildford  circa 150 kilometer. 4 Nachten in het hotel in Guildford.
10-09-2021 Dagtocht naar New Forest en Beaulieu facultatief
11-09-2021 Bezoek Goodwood  
12-09-2021 Bezoek Goodwood  
13-09-2021 Terugrit naar  omgeving Dover circa 150 kilomter
14-09-2021 Overtocht Dover –> Calais met DFDS

 

De totaalprijs voor deze reis is € 2.800,– per koppel (voorwaarde is lidmaatschap AHOCN). In deze prijs is begrepen: overtochten v.v., 6 hotel overnachtingen incl. ontbijt, 4 x diner, 2 dagen kaarten Goodwood Revival, inclusief toegang tot Grandstand*, lunch in New Forest. Er gaat ook technische begeleiding mee om eventuele kleine reparaties onderweg te verrichten. Leo en Lies Dorjee zijn namens de AHOCN de organisatoren van deze reis.

*op de dagen van Goodwood is geen diner gereserveerd. Kom je met je klassieker, dan mag je gratis parkeren op het Goodwood terrein. 

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan op deze reis? Schrijf je dan nu in per e-mail: evenementen@healey.nl. Wacht niet te lang, want er is veel belangstelling voor deze reis en het maximale aantal deelnemende equipes is 25. Op volgorde van binnenkomst wordt geregistreerd. Begin september ontvang je de definitieve bevestiging van deelname en ontvang je de factuur voor aanbetaling.