Clubreis Goodwood

Kaart niet beschikbaar

Wanneer: 13 sep 2022 - 19 sep 2022
Tijdstip: 00:00
Waar: ,
iCal: zet in (digitale) agenda


Clubreis Goodwood. 

 

 

De historie

Goodwood Revival is een driedaags festival dat elk jaar in september op het Goodwood Circuit wordt gehouden voor het type racewagens en motorfietsen dat heeft deelgenomen tijdens de oorspronkelijke periode van het circuit van 1948 tot 1966. De eerste Revival vond plaats 50 jaar nadat de 9e hertog van Richmond in 1948 het circuit voor motorraces opende en het circuit rond reed in een Bristol 400, de ultramoderne sportieve sedan van Groot-Brittannië. De meeste bezoekers kleden zich op dit evenement in historische kleding. Je valt op als je dat niet doet! Het is een van ’s werelds meest populaire auto- en motorrace evenementen en het enige in het Verenigd Koninkrijk dat het autosport tijdperk van de jaren ’50 en ’60 doet herleven.

Het festival is een grote show van uitzonderlijke races op een klassiek circuit dat onaangetast is gebleven en het doet de gloriedagen herleven van het Goodwood Circuit in zijn vroegere jaren, dat naast Silverstone gerangschikt is als de belangrijkste race-locatie van Groot-Brittannië.

Er is zoveel moois te beleven op het Goodwood terrein: races, klassieke auto’s, vliegtuigen, vliegdemonstraties met klassieke vliegtuigen, autoveilingen, modeshows, diverse marktkramen met lifestyle artikelen, kleding, kappers, veel horeca gelegenheden, muziek en dans enzovoort. Kortom twee dagen om nooit te vergeten.

Hoe ziet de reis eruit?

Gezamenlijk checken we in en maken de overtocht naar Dover. Hopelijk hebben we mooi weer, zodat we de prachtige krijtrotsen van Dover kunnen zien. Na aankomst in Dover rijden we circa 30 kilometer naar ons eerste hotel in de omgeving van Canterbury. Daar dineren we gezamenlijk. De volgende morgen gaan we op weg naar het hotel waar we vier nachten blijven. Het hotel is gunstig gelegen op circa 1 uur rijden (50 km) van Goodwood. Op de volgende dag maken we vanuit ons hotel een uitgezette rit naar de New Forest, waar wilde paarden vrij rondlopen. De route heen en terug is prachtig. Afhankelijk van de beschikbare tijd en het weer, plannen we ook een bezoek aan het auto museum in Beaulieu. Twee dagen zijn we op Goodwood Revival. De volgende dag rijden we via een mooie uitgezette route (andere route dan op de heenreis) terug richting Dover. De laatste overnachting is in de omgeving van Dover. Op de laatste dag varen we ’s morgens vroeg weer met de Ferry terug waarna we afscheid nemen om de weg terug naar huis te aanvaarden. 

 

 

 

 

 

 

Samenvatting:

DatumOmschrijvingOpmerking
13-09-2022Overtocht Calais --> Dover, korte rit naar hotel bij Canterburryovertocht met DFDS
14-09-2022Van Canterbury naar hotel op ca 50 km van Goodwood.circa 150 kilometer. 4 Nachten in hetzelfde hotel.
15-09-2022Dagrit New ForestEen hele mooie en ontspannen rit
16-09-2022Bezoek GoodwoodHealey's op Goodwood terrein parkeren
17-09-2022Bezoek GoodwoodHealey's op Goodwood terrein parkeren
18-09-2022Terugrit naar omgeving Dover, overnachtingcirca 150 kilometer
19-09-2022Overtocht Dover --> CalaisMet DFDS

 

De totaalprijs voor deze reis is € 2.800,– per koppel (voorwaarde is lidmaatschap AHOCN). In deze prijs is begrepen: overtochten v.v., 6 hotel overnachtingen incl. ontbijt, 4 x diner, 2 dagen kaarten Goodwood Revival en lunch in New Forest*. Er gaat ook technische begeleiding mee om eventuele kleine reparaties onderweg te verrichten. Leo en Lies Dorjee zijn namens de AHOCN de organisatoren van deze reis.

*op de dagen van Goodwood is geen diner gereserveerd. Kom je met je klassieker, dan mag je gratis parkeren op het Goodwood terrein. 

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan op deze reis? Stuur een mail naar Ldorjee@ziggo.nl. Of bel met Leo Dorjee 06 53 154 484. Het maximale aantal deelnemende equipes is 25. Op volgorde van binnenkomst wordt geregistreerd. Er zijn al een aantal deelnemers die voor 2021 hadden gereserveerd, dat ging wegens Corona niet door. Hun inschrijving blijft bestaan, maar voor 2022 zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.