Classic Days Schloss Dyck

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 31 jul 2015 - 2 aug 2015
10:00 - 18:00

Weblink:


Classic Days Schloss Dyck

31-7-2015 10:00 – 2-8-2015 18:00
                             Het Goodwood van het continent

Vlak over de grens bij Roermond worden in het Duitse Jüchen vlakbij Mönchengladbach voor de 10e maal de Classic Days Schloss Dyck (Sjloss Diek) georganiseerd. Vele tienduizenden bezoekers  komen met vele duizenden klassiekers hier samen. Oldtimers uit musea en particuliere collecties worden er voorgereden. Automobielen die je nergens ziet. Dit evenement wordt niet voor niets het Goodwood van het continent genoemd. Wij met onze Healey Club hebben in het park een prominente parkeer- en rustplaats. Vlakbij het concours d`Elegance en het speciaal aangelegde race circuit. Overnachten, indien gewenst, kunnen we in het tegenover de hoofdingang gelegen eeuwen oude Nikolaus Klooster.
Classic Days Schloss Dyck
Het eerste weekend van augustus worden weer de Classic Days Schloss Dyck georganiseerd. Ook dit jaar- het is voor de 10e maal, zullen vele tienduizenden naar het kasteelpark in Jüchen komen. Het park zal vol staan met klassiekers en oldtimers van bezoekers. Ook staan er honderden hele speciale automobielen, klassiekers en oldtimers uit privè collecties en musea. Automobielen, zo zeldzaam dat je die nergens ziet. Een concours d`Elegance met meer dan 60 exclusieve automobielen. De meest zeldzame auto`s worden voor de toeschouwers een podium opgereden.

Er zijn demo races op een speciaal aangelegd circuit. Stirling Moss en John Surtees reden  voor 2 jaar nog rondjes op het circuit en deelden handtekeningen uit. Voor dit jaar zijn er ook weer internationale race legenden  te gast, waaronder ook weer Stirling Moss. Er valt heel wat te zien en te beleven tijdens dit weekend in Jüchen – Mönchengladbach, ca. 45 km over de grens bij Roermond.m Kijk even op www.schloss-dyck-classic-days.de

Ook dit jaar is er de grote Healey- parkeerplaats gereserveerd.  Het inmiddels bij vele leden bekende Feld-10. Hier kunnen wij Healey`s gratis parkeren, vlakbij “daar waar het gebeurt”. Hier is plaats voor wel 150  automobielen en het is gedurende dit weekend het trefcenter voor alle Healey liefhebbers. Via het aanmeldformulier op de clubsite kan een gratis doorrijkaart worden aangevraagd om naar FELD -10 te kunnen doorrijden.  Let wel eerst  entreebewijs kopen!

Onze regio Zuid-Zuid heeft er party tenten opgebouwd en een kleine catering verzorgd. Koffie, diverse soorten fris, bier en wijn is er voor clubleden gratis verkrijgbaar. Ook kun je hier stoeltjes en tafeltje uitklappen en gezellig picknicken. Het is er weer even goed uitrusten, in de schaduw van de hoge MIscantus-beplanting of in de partytenten.

Niet alleen voor de dames, maar duidelijk ook voor de heren zijn er vele verkoopstands met kleding, snuisterijen en nostalgische hebbedingen. Ook is er zoals in Duitsland gewend een goede catering, zodat niemand hongerig noch dorstig het park zal hoeven te verlaten.

Logeren in het Nikolaus Kloster.
Bij de “zufahrt Kloster”, de hoofdingang van het park, ligt aan de overkant van de weg het eeuwenoude Nikolaus Kloster. KIJK even op www.nikolauskloster.de Dit imposante klooster straalt een eeuwenoude allure uit en heeft een schitterende tuin. In deze kloostertuin is het s`avonds heel gezellig vertoeven. Reeds jaren is dit Oblaten klooster het home van de Healey Club tijdens de Classic Days Schloss Dyck. Zo ook dit jaar weer.
Dikke kloostermuren, krakende traptreden, sobere kamers, mysterieuze verlichting, een religieuze sfeer en een prachtige omgeving. Dit alles biedt het Nikolaus Kloster. Gedurende het  Classic Days weekend kunnen we zelf ervaren dat  het kloosterleven helemaal zo slecht niet is. Met de paters Oblaten kwamen wij ook dit jaar weer een best betaalbaar arrangement voor 2 overnachtingen met half pension overeen.

 

HET NIKOLAUS KLOSTER ARRANGEMENT 2015

prijs: euro 109,50 / persoon op 2-pers.kamer.

euro 119,50/ voor 1 persoons kamer.

Gratis parkeren van Healey of andere auto in de kloostertuin.

Vrijdag    31 juli  v.a.15.00 uur aankomst en kamer sleutel afhalen
19.00 uur stipt 4-gangen klooster diner in de Refter. Daarna gezellig verblijven in de kloostertuin, tot ??
Overnachting in het klooster.
Zaterdag 1 augustus 7.00 – 10.00 uur ontbijten in ontbijtzaal klooster
Bezoek aan de Classic Days Schloss Dyck
19.00 uur BBQ in de kloostertuin. 3 soorten vlees, salades en dessert. Daarna gezellig verblijven in de kloostertuin, tot ??
Overnachting in het klooster
Zondag    2 augustus 7.00 – 10.00 uur ontbijten in ontbijtzaal klooster.
Voor 12.00 uur koffers inpakken en kamer verlaten.
Bezoek aan de Classic Days Schloss Dyck.

 

Toegangsbewijzen
Het weekend omvat 3 dagen, op vrijdag is het evenement deels geopend, er komen nog standhouders hun plaats innemen en er worden nog automobielen aangeleverd. Voor deze dag geldt een gereduceerd toegangsbewijs. Zaterdag en zondag draaien de Classic Days dan op volle toeren.
Met de Healey of andere klassieker kunnen wij vanuit de kloostertuin de weg oversteken naar de Healey parkeerplaats Feld 10 in het park. Hiervoor kun je mits entreebewijs erbij, met de z.g. doorrijkaart achter de voorruit, langs de wachtenden doorrijden. Onze parkeerplaats is duidelijk met clublogo gemarkeerd en ligt vlakbij het racecircuit en het concours d`Elegance. Alleen klassiekers en oldtimers kunnen het park ingereden worden. Jongere moderne voertuigen mogen uiteraard het park niet in. Bij het uitrijden op het einde van de dag is er scherpe contrôle op mogelijke diefstal. Volg de instructies van de parkwachten dus goed op!

Voor het boeken van een kamer in het Nikolaus Kloster en/of het aanvragen van een doorrijkaart voor Feld 10 graag de button gebruiken. Wacht hier niet te lang mee, immers VOL = VOL.

 

Voor info: Monique Wagemans 0653992129  en  Harry Mostard 0628339691

Kom genieten van een of meerdaags bezoek aan de Classic Days en beleef een onvergetelijk weekend!