Amerika reis

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 15 apr 2012 - 8 mei 2012
13:00 - 14:00

Weblink:


Healey goes USA

Met uw eigen Healey dwars door Amerika?

Laatste nieuws:

 

Beste AHOCN leden,

In de afgelopen 14 maanden is er veel gesproken met AHOCN-leden en het -bestuur over de interesse peiling voor de Amerika reis. Oorspronkelijk voor 2011 maar uiteindelijk voor 2012.

Ook buitenlandse Healey clubs zijn geïnformeerd over de trip hetgeen geleid heeft tot inschrijvingen uit Engeland, Frankrijk en Zwitserland. Daarnaast hebben een aantal Morgans ingeschreven alsmede een MG.

Alhoewel de in principe benodigde 25 deelnemers nog niet gerealiseerd zijn, hebben we, samen met het reisbureau USA Motorreizen (die deze reis in 2007 ook voor de Jaguar club organiseerde) onlangs besloten de reis definitief doorgang te laten vinden.

De in perfecte conditie verkerende, momenteel 16 auto’s zullen begin februari bij de transporteur afgeleverd worden. De deelnemers vertrekken op 14 of 15 april vanaf Schiphol naar Newark om daar op maandag 16 april de auto’s op te halen en aan de uitdagende reis te beginnen. Op 7 of 8 mei vliegen de deelnemers weer terug vanuit Los Angeles naar Amsterdam om dan begin juli hun auto’s weer op te halen bij de transporteur.

Omdat Healey’s niet uitblinken in een overdaad aan kofferruimte is besloten om het begeleidende team (2 personen) te voorzien van een pick-up truck met trailer, waar de deelnemers hun koffers aan kunnen meegeven. De deelnemers zullen wel een klein koffertje in hun eigen auto meenemen, mochten ze eerder in het hotel aankomen dan het begeleidende team.

Deze latere aankomst van het begeleidende team kan veroorzaakt worden door autopech van een van de deelnemers. Mocht deze auto ter plaatse niet gerepareerd kunnen worden, wordt de auto op de trailer geplaatst en meegenomen naar het eerstvolgende hotel. Daar wordt dan bekeken of de auto alsnog repareerbaar is of dat hij verder op de trailer naar Los Angeles vervoerd wordt en de betreffende deelnemers een auto huren om de reis te vervolgen.

Mocht u na het lezen van deze informatie alsnog interesse hebben in deze unieke reis, stuur dan een mail aan mkwdeh@gmail.com met opgave van uw lidmaatschapnummer, naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer(s) en type Healey. Graag ook een kopie aan uw voorzitter.

Marcel Dehue

 

Aankondiging

Het bestuur van de AHOCN heeft op basis van een publicatie op haar internetsite en een verhaal in het clubblad een peiling onder de leden gehouden of er interesse zou kunnen zijn in een reis door Amerika met je eigen Healey.

De belangstelling voor zo een reis in oktober 2011 was niet voldoende om die reis doorgang te laten vinden. Echter voor april/mei 2012 zijn er momenteel (per 1 maart 34) genoeg geïnteresseerden om binnenkort de organisatie verder ter hand te gaan nemen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Deze reis werd in 2007 voor de Jaguar Daimler Club Holland georganiseerd (66 deelnemers). Hoe deze reis eruit zal gaan zien is al een keer gepubliceerd, maar word hieronder voor alle zekerheid nog een keer weergegeven:

Deze 23-daagse reis is gaat dwars door Amerika, van New York via de Niagara watervallen bij Buffalo naar Chicago. Vandaar wordt Route 66 zo veel mogelijk gevolgd naar Los Angeles. Alhoewel niet gelegen aan Route 66, wordt ook een bezoek gebracht aan de Grand Canyon en Las Vegas.

Dag 1  Amsterdam – New York

Na aankomst in New York transfer naar het hotel.

Dag 2  New York (50 mijl)

Vrije dag, de auto’s ophalen en eventueel een bezoek aan Lady Liberty, Manhattan, Fifth Avenue en Ground Zero.

Dag 3  New York – Elmira (240 mijl)

We beginnen aan de route en rijden in noordwestelijke richting door de staten New Jersey, Pennsylvania en New York. Het is een rustig, landelijk gebied, prima om even ‘in’ de reis te komen.

Dag 4  Elmira – Buffalo (200 mijl)

Hoogtepunt van de dag is een bezoek aan de Niagara watervallen. Op de weg ernaar toe passeert u het wereld-beroemde circuit van Watkins Glenn. U kunt daar even-tueel een paar rondjes rijden.

Dag 5  Buffalo – Toledo (300 mijl)

Vandaag komen natuurliefhebbers alweer enorm aan hun trekken. We rijden langs Lake Erie door de staten New York, Pennsylvania en Ohio, genieten van de prachtige omgeving en rijden veelal over secundaire wegen.

Dag 6  Toledo – Chicago (265 mijl)

Relaxt toeren door de staten Ohio, Indiana en Illinois. De uitgestrektheid van deze omgeving maakt stil….

Dag 7  Chicago (vrije dag)

Slenter door een van de grootste steden van de States. Bezoek Sears en de beroemde shoppingstraten.

Dag 8  Chicago – St. Louis (300 mijl)

Vandaag beginnen we aan de Historic Route 66. We volgen de bruine route bordjes. ‘s Avonds eventueel nog een bezoek aan de ‘Gateway Arch’, het boogvormige, 192 meter hoge monument middenin St. Louis.

Dag 9  St. Louis – Joplin (300 mijl)

Verder gaat het door Missouri naar Stanton met de Meramec Caverns. Een drankje voor de bijrijder in de heftige kroeg bij de Devil’s Elbow Bridge hoort erbij.

Dag 10  Joplin – Oklahoma City (260 mijl)

Het landschap wordt getypeerd door koeien, raffinade-rijen, ja-knikkers en paarden. Aan het einde van de dag een bezoek aan de Red Barn in Arcadia.

Dag 11  Oklahoma City – Amarillo (275 mijl)

Bezoek aan het Oklahoma Route 66 Museum in Clinton. ‘s Avonds een 72 ounce (2016 gram) steak? Gratis, mits binnen een uur verorberd – in The Big Texan Steak Ranche.

Dag 12  Amarillo – Albuquerque (350 mijl)

Bezoek aan de Cadillac Ranch, wellicht iets heel anders dan u zou verwachten. Daarna het Midpoint in Adrian. We zitten nu op de helft van Route 66. Via een bochtige bergrit naar Santa Fe bereiken we Albuquerque.

Dag 13  Albuquerque – Flagstaff (380 mijl)

Dit is het gebied van de Navajo Indianen. Langs de weg bieden zij hun handgemaakte kleden, sieraden en dromenvangers aan. Leuk als souvenirtje! Bijzonder is het Petrified Forest National Park. We overnachten in het hoger gelegen plaatsje Flagstaff op Old Route 66.

Dag 14  Flagstaff (vrije dag)

Bezoek aan de Grand Canyon. Aanrader is een indrukwekende helikoptervlucht boven de gigantische rotsspleet die zelfs vanaf de maan zichtbaar is. Ook een bezoek aan het Imax-Theater is zeer de moeite waard.

Dag 15  Flagstaff – Oatman – Kingman (270 mijl)

We laten het asfalt van wellicht het mooiste stuk van Route 66 krullen en bezoeken de plaatsen Seligman en Hackberry. Daarna lekker sturen over de Oatman Pass.

Dag 16  Kingman – Las Vegas (110 mijl)

Via de Hooverdam, waar al die stroom wordt opgewekt, naar de showstad Las Vegas.

Dag 17  Las Vegas (vrije dag)

U heeft alle tijd om Las Vegas met zijn kolossale hotels, casino’s en alle bijzondere attracties te bekijken.

Dag 18  Las Vegas – Palm Springs (268 mijl)

Een rit door de Mojave Desert. Vervolgens langs wind-turbines zover het oog reikt naar Palm Springs.

Dag 19  Palm Springs – Los Angeles (206 mijl)

Over slingerende bergwegen via Lake Elsinore naar Santa Monica aan de Californische kust. Daar markeert een gedenksteen het einde van de Historic Route 66.

Dag 20  Los Angeles (vrije dag)

Dag uitjes naar Hollywood, de Universal Studio’s of Disneyland zijn mogelijk. Nog een tip: ga lekker winkelen in Beverly Hills of  Santa Monica.

Dag 21  Los Angeles (32 km)

We geven de Healeys een lovend klopje voor gedane arbeid en leveren ze in voor transport naar Nederland.

Dag 22 en 23  Los Angeles – Amsterdam

Vroeg in de ochtend van dag 22 vliegt u naar Amsterdam waar u op de 23ste dag aankomt.

Een reis waarvan de vele indrukken van natuur, cultuur, mensen, etc. nog lang zullen blijven hangen. Duizenden foto’s werden er gemaakt en tijdens een reünie van de Jaguar club, waar het merendeel van de deelnemers ook aanwezig was, werden er weer vele herinneringen en ervaringen uitgewisseld evenals foto’s en videobeelden. Voor enkele verslagen van deze unieke reis, kijk hier.

Deze 23-daagse reis is incl. transport auto, twee retourtickets Amsterdam – New York/ LA –Amsterdam met een Amerikaanse maatschappij (excl. luchthavenbelasting en (brandstof)toeslagen), alle transfers, hotelovernachting op basis van een tweepersoons kamer (niveau Best Western), professionele Nederlandstalige begeleiding, routeboeken en repatriëring van gestrande auto’s, excl. o.a. eventuele begeleiding door serviceteams. De kosten in 2012 zijn, gezien de huidige situatie in de container-, olie- en geldmarkt, nog niet exact in te schatten. We gaan momenteel (maart 2011) uit van ongeveer € 8.950,- per equipe. Een minimum aantal van 25 equipes is vereist.

Mocht u interesse hebben in deze unieke reis, laat dit dan per e-mail weten aan mkwdeh@gmail.com met een kopie aan onze voorzitter. Vermeld in deze mail uw lidnummer, naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en type en bouwjaar van uw Healey.

Ook niet AHOCN leden mogen, liefst met een Healey, maar dat is niet verplicht, aan deze reis deelnemen.