7e Veluwe rit

Kaart wordt geladen...

Wanneer: 30 jul 2023
Tijdstip: 09:45 - 16:00
Waar: Maarten van Rossumplein 2, Vaassen
iCal: zet in (digitale) agenda

Soort: T
Afstand: 2
Systeem: B

Legenda
Soort: (T) toer/recreatief, (S) sportief, (B) beurs/bezoek
Afstand: (0) geen route, (1) afstand rit <100 km, (2) afstand rit 100-200 km, (3) afstand rit >200 km 
Systeem: (K) kaartlees, (B) Bol-pijl, (T) tekst/beschrijving


Op zondag 30 juli wordt de 7e Veluwe rit verreden.

De route vertrekt vanaf het restaurant “het koetshuis” bij het kasteel de Cannenburgh te Vaassen. Via de landerijen rond het Apeldoorns kanaal rijden we bij Epe de bosrijke de Noord Veluwe in. Bij Wissel rijden we langs het veen moeras het Wisselse veen. Daarna rijden we door de landerijen langs het Veluwemeer naar het Historische stadje Elburg. Net buiten Elburg nuttigen we de lunch in de Beachclub Nu, op het terras gelegen aan het Veluwe meer.'t Koetshuis
Vanuit de lunch locatie rijden we via de historische haven van Elburg naar de eindlocatie het Spelderbos in Beekbergen.

De route is uitgezet over de meest landelijke,- en bosrijke weggetjes van de Noord Veluwe volgens Bolletje Pijltje instructies.
Bij iedere situatie in het routeboek staan de straatnamen en de kilometers cq mijlen vermeld. De opzet is een route waar zowel de navigator en de rijder van het landschap kunnen genieten, dus geen instinkers of competitie.

De route voert langs een aantal plaatsen die het bezichtigen waard zijn te beginnen bij de start bij het Kasteel de Cannenburgh.
In Vierhouten komen we langs Het verscholen dorp, wat in de WOII een onderduikadres was voor 80 personen.
In het Zandebos komen we langs de rododendrons en langs de “baard van Wodan”, een bos van enorme coniferen. Dit zijn de overblijfselen van het roemruchte ronde huis van Nunspeet.
Na de lunch rijden we via de historische haven van Elburg naar het eindpunt het Spelderholt in Beekbergen, een opleidingsinstituut voor mensen met een beperking die in de horeca willen gaan werken. Hier gaan we van een gezamenlijke borrel genieten, waarbij het eerste drankje bij het inschrijvingsgeld is inbegrepen.

De DHC deelnemers kunnen door te starten en eindigen extra punten verdienen. Onze uitzetter van de rit Tom Kleve heeft voor de DHC deelnemers zelfs enkele extra navigatie trajecten opgenomen buiten de gewone rit om het toch nog spannend te maken.Beachclub NU

Het inschrijvingsgeld voor Healey club leden bedraagt per equipe € 55, voor niet leden € 25 extra.
Hiervoor krijgt u koffie of thee met een koekje bij aankomst, een routeboek, een rallyschild, een uitgebreid lunch buffet met drankje, en aan het einde van de rit het eerste drankje.

Het startadres is:
Bij Maarten in ‘t Koetshuis
Maarten van Rossumplein 2
8171 EB Vaassen

Aanvang 9.45 uur, einde rit ca. 16.00 uur en borrel tot 18.00 uur.