4e Euromeet, Crieff, Schotland

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 26 mei 2013 - 1 jun 2013
13:00 - 10:00

Weblink:


4e Euromeet, Crieff, Schotland

4e editie van de inmiddels immens populaire bijeenkomst van Europese Healey clubs.

Klik hier voor de laatste informatie of kijk onder de button ‘Actueel’.

In 1999 is de eerste Europese Healey meeting gehouden in Luxemburg. Het was een daverend succes en heeft de Europese clubs enthousiast gemaakt over deze meetings. De Nederlandse club was de initiatiefnemer en overall organisator. De andere Europese clubs namen de invulling van de diverse dagen voor hun rekening. Er waren wel 546 deelnemers aanwezig.

 

In 2004 volgde de tweede editie die in St. Moritz in Zwitserland werd georganiseerd. De setting was het prachtige Suvretta house, waar Vic Jacobs de scepter zwaait. Deze meeting was kleiner, maar luxer van opzet. Deelnemer aantal was 374.

 

In 2008 was Zweden het toneel van de derde meeting. De Scandinavische opzet was weer anders. Een prachtige meeting met 468 deelnemers en veel natuur. Het weer was fantastisch, bijna té heet. Er waren veel Australiers aanwezig. Voor het eerst ook een programma onderdeel met Healey boten.

 

In Zweden is door de Engelse afvaardiging besloten dat de 4eeditie in 2013 in Engeland zou plaatsvinden. Besloten is om voor Schotland te kiezen. Ten eerste is het daar verkeerstechnisch erg rustig en het heeft prachtige landschappen en wegen om er door te rijden. Het beoogde hotel is het Crieff Hydro Hotel, in de stad Crieff, een kilometer of 100 NoordWest van Edinburg en 270 kilometer Noord van Newcastle. De Nederlandse AHOCN heeft wederom toegezegd haar steentje bij te dragen in de vorm van het organiseren van diverse programma onderdelen.

Tijdens de derde Euromeet was een veel gehoorde klacht dat er te weinig plaatsen voor leden van de Europese clubs waren. Veel plekken werden immers ingenomen door inschrijvingen van Australische Healey eigenaren. Dat willen we deze keer voorkomen door de inschrijving voor niet-Europeanen een aantal maanden later te openen. Echter, wilt u er zeker van zijn dat u mee kunt doen moet u wel zo snel mogelijk na de opening van de inschrijving reageren. Dat kan waarschijnlijk vanaf 1 november van dit jaar. Houd wel goed de site en het blad in de gaten. Het aantal equipes zal worden gemaximeerd tot 250.