3e Halloween Avond Rit

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 27 okt 2012
17:00

Weblink:


3e Halloween Avond Rit

27-10-2012 17:00

WELKOM IN HET DUISTERE ZUIDEN

Zaterdagavond 27 oktober wordt het weer huiveren in de Limburgse Heuvels.

Al vele eeuwen is het zuiden van ons land met de Belgische en Duitse grensstreken een waar broeinest van in het donker actief wordend gespuis. Zodra de duisternis gevallen is komen bokkenrijders, heksen en vampiers uit hun schuilplaatsen.

De Halloween Rit voert via binnenwegen door de donkere heuvels, je passeert louche smokkelaars cafè`s en duistere herbergen, uiteraard diversen met ook in de avonduren een uitnodigend terras. Het is uitkijken geblazen, plots schrik je van een voor je auto opduikende bende bokkenrijders, of scheert er geluidloos een heks op haar bezem over je cabrio heen.

Voor de dames is het in de open cabrio aan te bevelen het hoofdhaar te bedekken, immers een vleermuis raakt er voor je er erg in hebt in verstrikt.

Zeer actief ook op het tijdstip van rijden, zijn de Auvelmènkes*), ze struinen na zonsondergang weer rond langs de wegen. Ook aan te bevelen is een Kroetwusj**) in de auto mee te nemen, probaat middel tegen allerhand onheil- helpt zelfs tegen blikseminslag.

Door Eric en Petra Meijers is dit bijzonder avondevenement georganiseerd en deelname staat open voor leden van de AHOCN en MGCC. Ook zijn introducèes van leden welkom.

Deze toerrit wordt de afsluiting van het Ritten Seizoen 2012.

Er is een ca. 100km lange rit uitgezet, die voert langs hele mooie plekken en door pittoreske dorpjes vanuit Schinveld door het Zuid-Limburgse heuvelland***) en de Belgische Voerstreek. Je zult ervaren dat de vele panorama`s onder een donkere sterrenhemel zeker zo mooi zijn en dat heuvelklimmen en heuveldalen nog spectaculairder is dan bij daglicht.

Halverwege de rit is er vlakbij een berucht smokkelaarstrefpunt een pauze stop. Hier wordt Halloween Soep****) met hartige happen geserveerd. Ook kun je hier de opgedane ervaringen met de andere deelnemers uitwisselen en elkaar die moed inspreken die nodig zal zijn om de route weer te gaan vervolgen.

Startlokaal :  De Schinvelder Hoeve.  Brunssummerstraat 65, 6451 CR Schinveld.

Deelnemers zijn hier vanaf 18.00 uur welkom en krijgen een kop       koffie/thee aangeboden. Starten vanaf 19.00 uur

Finish : Vanaf 21.45 uur weer in de Schinvelder Hoeve. Elke deelnemer krijgt een consumptie aangeboden. Omstreeks 22.45 uur is de prijsuitreiking.

Overnachting: Bij de Schinvelder Hoeve zijn 4 stuks twee persoonskamers gereserveerd. Ook kan via deze Hoeve slaapplaats in het vlakbij gelegen Gangelt(Dld) geregeld worden. Kijk op www.schinvelderhoeve.nl  Vraag naar Halloween arrangement.

Inschrijfgeld: Inschrijfgeld ad euro 24,50/èquipe.(euro 12,25 per persoon).

Koffie/thee bij aankomst, Halloween soep+hartige happen tijdens de pauze en consumptie bij finishen is inbegrepen evenals een uitgebreid routeboek. Het inschrijfgeld vooraf overmaken op rekening 11 78 84 561 t.n.v. A.G. Wagemans met vermelding ‘Halloween Rit 2012’. IBAN: NL96RABO  0117884561   BIC:  RABONL2U.

Inschrijven kunt via het electronisch inschrijfformulier.

Verdere info :  Eric Meijers  0612316974 of emeijers67@gmail.com

 

*) auvelmènkes. Een ca. 50 cm. groot kabouterras, komt sinds de millenniumwissel weer regelmatig voor in het Heuvelland.

**) Kroetwusj.    Boeket van verschillende Limburgse kruiden, gedroogd na eerst gezegend te zijn in de kerk.

***) Limburg.      De wellicht mooiste regio van ons land.

****) Halloweensoep Smakelijke maaltijd soep, volgens heel oud recept waarvan alleen ingewijden de samenstelling kennen.

KOM EN GENIET VAN EEN BIJZONDERE AVOND