2e Schouwen Duiveland rit

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 10 jun 2012
00:00

Weblink:


 

Wegens enorm enthousiasme van de deelnemers in 2011……..

Nu opnieuw de Schouwen Duiveland Rit

Zondag 10 juni 2012.

Schouwen Duiveland is een van de mooiste eilanden die ons land rijk is. Jaarlijks komen hier meer dan 350.000 mensen vakantie vieren omdat dit eiland zoveel te bieden heeft. Wat denkt u alleen al van de 200 zonne-uren per jaar meer dan het landelijk gemiddelde? Om nog maar te zwijgen van de vele natuurschoon, zoals lange rustige stranden, bos, het Grevelingenmeer (het schoonste zoutwatermeer van Europa) en de Oosterschelde, waarvan een groot deel onder Natuurmonumenten valt. De vele historische gebouwen en prachtige ringdorpen met kerkjes uit de 12e eeuw zijn ware juweeltjes. In dit stukje Nederland hebben we prachtige  autoroutes uitgezet om u volop te laten genieten van al dit moois. Onze Austin Healey past hier naadloos in.

De startlocatie is restaurant Sailors, Jachthavenweg 62, te Bruinisse. De ontvangst is vanaf 10:00, vanaf 11.00 start de eerste deelnemer, waarna iedere minuut een auto weggevlagd wordt. Hier vind u de link naar de website van de jachthaven van Bruinisse.

Deze dag wordt gekenmerkt door twee prachtige ritten over Schouwen en Duiveland van ieder ongeveer 55 km.

    

Tussen de ritten door lunchen we op het vliegveld van Haamstede. Van oorsprong is dit het eerste vliegveld van de KLM geweest, na Schiphol. Momenteel is dit veld nog in gebruik door de Zweefvliegclub Haamstede. Ieder kan hier kennismaken met de zweefvliegtuigen en voor een aantal mensen kunnen we ook nog een korte rondvlucht organiseren. De extra kosten hiervan zijn € 37,50 p.p. en horen niet bij het inschrijfgeld voor deze dag. Dit bedrag dient ter plaatse aan de vliegclub te worden voldaan.

Heeft het zweefvliegen niet uw interesse, dan heeft u tijdens de middagrit tijd genoeg om eventueel een bezoek aan het watersnoodmuseum te brengen of nog ergens, uitkijkend over het water, een heerlijk terrasje te pakken.

Na de lunch rijden we de tweede rit richting Dreischor, alwaar Nederlands grootste wijnboerderij ‘de Kleine Schorre’ is gelegen. Sinds een paar jaar zijn zij huisleverancier van alweer die KLM. Dat wil zeggen uitsluitend met witte wijn voor de World Top Business Class.
             

Hier wordt een bezichtiging en proeverij met aansluitend een driegangen-diner verzorgd. Dit diner zal rond 21.00 eindigen, maar diegenen die het eilandleven goed bevalt kunnen rustig nog wat blijven nagenieten.

Kortom een heerlijke, uitgebreide en goed verzorgde dag voor de verwende Healey-rijder. Alles is inclusief voor het inschrijfgeld van €64,50 per persoon. Een eventuele zweefvlucht is niet inbegrepen.

Informatie:

Clemens Schretlen
Grevelingenhout 60,
4311 NL Bruinisse.
info@ccyachting.nl

Schrijf nu in via het electronisch inschrijfformulier.