16e Contente Mens rit

Kaart wordt geladen...

Wanneer: 29 sep 2024
Tijdstip: 10:00 - 18:00
Waar: De Kluis 1, ,, Hamont-Achel
iCal: zet in (digitale) agenda

Soort: T
Afstand: 2
Systeem: K+B

Legenda
Soort: (T) toer/recreatief, (S) sportief, (B) beurs/bezoek
Afstand: (0) geen route, (1) afstand rit <100 km, (2) afstand rit 100-200 km, (3) afstand rit >200 km 
Systeem: (K) kaartlees, (B) Bol-pijl, (T) tekst/beschrijving


Zondag 29 september 2024:
toerrit door de Belgische en Nederlandse Kempen en de Peel

 

De brouwerij-editie van de 16e ‘De Contente Mens rit’
Na een jaartje te hebben overgeslagen, is de Contente Mens rit weer terug van weggeweest. Tijd om met de kap open te genieten van een prachtige rit en het geweldige nazomerweer. Voorgaande edities had de organisatie een aantal bijzondere locaties voor jullie en deze traditie zetten wij graag voort. Ook dit jaar hebben wij een aantal fantastische locaties geregeld wat de rit wederom heel erg bijzonder maakt. De organisatie heeft de handen wederom in één geslagen om op zondag 29 september 2024 ‘De Contente Mens rit’ voor de 16e keer te laten plaatsvinden.

De rit

De rit wordt verreden middels het welbekende en internationale kaartleessysteem bolletje pijltje. Daarnaast zal naast het bolletje pijltje systeem wederom een ander kaartleessysteem haar intrede doen bij de rit. De rit is een relaxte tour door al het moois dat de omstreken van de rondom Eindhoven te bieden heeft.

De rit is bedoeld om een gezellige dag te hebben met de deelnemers van ‘De Contente Mens rit’. De rit zal voeren over mooie landwegen, door bossen en over dijken waarbij het vermijden van drempels hoog in het vaandel staat vanwege de geringe bodemspeling van de AustinHealey.

De start

Jullie zijn deze brouwerij-editie allen van harte welkom bij ‘brasserie De Achelse Kluis’ te Hamont-Achel (België). Deze voor vele gelovigen, speciaalbier- en cultuurliefhebbers historische locatie is gelegen aan De Kluis 1a, 3930 te Hamont-Achel (België) en parkeren kan direct voor de deur op de parkeerplaatsen aan de voorzijde van de abdij. Vanaf 10:00 zijn jullie welkom in brasserie ‘De Achelse Kluis’ waar jullie door Maarten Kwakernaak en Bob Pieters worden ontvangen met koffie en gebak. Vanaf omstreeks 11:00 zal worden gestart met de rit.

Het leuke aan deze rit is ook dat er – naast een mooie collectie Austin-Healey’s – ook altijd een groepje bezitters van andere klassieke auto’s deelneemt. Een mooi divers wagenpark is dus gegarandeerd!

De lunch

De lunch is deze editie voor eigen rekening maar de locatie houden we nog even geheim. De organisatie geeft jullie op deze historische locatie nog iets moois.

De finish

De route eindigt traditiegetrouw in de regio Zuidoost en dat is deze editie in de directe omgeving van Helmond in de directe nabijheid aan de rijksweg A67. Diner is op deze locatie mogelijk voor de liefhebbers.

De inschrijving

De deelnamekosten bedragen € 20,- per equipe (twee personen). De ervaren deelnemer zal opmerken dat de inschrijfkosten deze editie lager liggen dan de voorgaande jaren. Wij proberen deze editie de inflatie onder controle te krijgen maar ook dit jaar krijgen wij  toegang en bezichtiging tot een aantal bijzondere locaties. Het inschrijfgeld is dus inclusief:

  • een bak heerlijke koffie met iets lekkers bij de start;
  • toegang tot een historische locatie;
  • Het routeboek;
  • Een rallyschildje;
  • Iets bijzonders aan het begin van de rit;
  • Iets bijzonders tijdens de lunch.

Wij stellen het op prijs dat u zich uiterlijk vóór vrijdag 19 september a.s. aanmeldt middels het inschrijfformulier op de website, dit in verband met de nodige voorbereidingen op locatie en drukwerk. Let op: dit jaar is een maximum ingesteld voor het aantal deelnemende equipes

Deelnamekosten zijn € 20,- per equipe. Betaling kan door middel van overschrijving op bankrekening IBAN NL20 ABNA 0580 3494 54 t.n.v. B.A.A. Pieters. De inschrijving is pas definitief als de betaling is ontvangen. In verband met het vastleggen van de locaties kan na 20 september aanstaande niet meer worden geannuleerd. De inschrijving is dan definitief.

Tot 29 september in Achel (B)!

Voor de inschrijvingen en vragen:

Bob Pieters: bobpieters83@hotmail.com Tel: 06-30293234
Maarten Kwakernaak: mkwakernaak@gmail.com

Met Contente groet namens de organisatie,

Maarten Kwakernaak en Bob Pieters