13e Contente Mens Rit

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 30 sep 2018
Hele dag

Locatie
Dinee-café Veertien

Weblink:


Zondag 30 september: toerrally door de Belgisch en Nederlandse Kempen

 

 

 

 

De 13e editie van ‘De Contente Mens rit’

Na de voorgaande twaalf edities van ‘De Contente Mens Rit’ en de meer dan extreem hete weersomstandigheden in de regio Zuidoost, is het tijd om met de kap open te genieten van het fantastische nazomerweer. De organisatie heeft de handen in één geslagen om op zondag 30 september ‘De Contente Mens rit’ voor de 13e keer te laten plaatsvinden.

De rit wordt verreden middels het welbekende en internationale kaartleessysteem bolletje pijltje. Daarnaast zal naast het bolletje pijltje systeem wederom een ander kaartleessysteem haar intrede doen bij de rit. De rit is een relaxte tour door al het moois dat de omstreken van de regio ten zuiden van Eindhoven, genaamd de Kempen, te bieden heeft.

De rit is bedoeld om een gezellige dag te hebben met de deelnemers van ‘De Contente Mens rit’. De rit zal voeren over mooie landwegen, door bossen en over oude smokkelroutes waarbij het vermijden van drempels hoog in het vaandel staat vanwege de geringe bodemspeling van de Austin-Healey. 

Maar: dit jaar maakt de organisatie niet alleen de deelnemers content. De helft van de inschrijfkosten van deze mooie dag zal gaan naar Stichting Gered Gereedschap. Deze organisatie knapt oud, afgedankt gereedschap op met kansarme Nederlanders en stuurt het opgeknapte gereedschap naar projecten in ontwikkelingslanden. Dat zijn onder andere vakscholen voor autotechniek in Afrika. Zo draagt deze rit eraan bij dat ook jongeren in minder ontwikkelde gebieden aan auto’s kunnen sleutelen! Meer informatie over de stichting vind je op www.geredgereedschap.nl.

Jullie zijn deze editie allen van harte welkom bij ‘Dinee-café Veertien’ te Eersel met uitzicht op het beeldje van ‘De Contente Mens’ waar het ooit allemaal begon. Deze locatie is gelegen aan de Markt 14, 5521 AL te Eersel en parkeren kan rondom de Markt. Vanaf 10:00 zijn jullie welkom op het terras van ‘Dinee-café Veertien’ waar jullie door Maarten Kwakernaak en Bob Pieters worden ontvangen met koffie en gebak. Vanaf omstreeks 11:00 zal worden gestart met de rit.

De route eindigt in de nabije omgeving van Eersel, midden in de regio Zuidoost. Onderweg zullen we over een groot aantal mooie landwegen rijden en worden er pittoreske plaatsjes aangedaan.

De deelnamekosten bedragen € 30,- per equipe, dit voor een bak heerlijke koffie met iets lekkers en het routeboek. De ervaren deelnemer zal opmerken dat de inschrijfkosten iets hoger liggen dan voorgaande jaren. De helft van de inschrijfkosten wordt namelijk gedoneerd aan Stichting Gered Gereedschap. Wij stellen het op prijs dat u zich uiterlijk voor vrijdag 21 september a.s. aanmeldt middels het inschrijfformulier op de website, dit in verband met de nodige voorbereidingen en drukwerk.

Deelnamekosten zijn € 30,- per equipe. Betaling kan door middel van overschrijving op bankrekening IBAN NL20 ABNA 0580 3494 54 tnv B.A.A. Pieters. Inschrijving d.m.v. onderstaand formulier.

 

Tot 30 september in Eersel!

Voor vragen:

Maarten Kwakernaak: mkwakernaak@gmail.com 

Bob Pieters: bobpieters83@hotmail.com Tel: 06-30293234

Met Contente groet namens de organisatie,

Maarten Kwakernaak en Bob Pieters