12e Asperge rit

Kaart wordt geladen...

Wanneer: 27 mei 2023
Tijdstip: 09:15 - 22:00
Waar: Vlagheide 8B, Eerde
iCal: zet in (digitale) agenda

Soort: T
Afstand: 2
Systeem: B

Legenda
Soort: (T) toer/recreatief, (S) sportief, (B) beurs/bezoek
Afstand: (0) geen route, (1) afstand rit <100 km, (2) afstand rit 100-200 km, (3) afstand rit >200 km 
Systeem: (K) kaartlees, (B) Bol-pijl, (T) tekst/beschrijving


Aspergerit Zaterdag 27 Mei

Graag nodigen wij iedereen weer uit om deel te nemen aan de 12e Aspergerit op Zaterdag 27 Mei 2023.
Deze Aspergerit zal zich ook deze keer weer kenmerken door:
Prachtig rijden, met het maximaal mijden van dorpskernen, grotere wegen en drempels, waarbij het gezellig samen zijn en het Bourgondisch genieten een hoofdzaak zijn. Er wordt gereden middels het “Bol-Pijl” systeem, met vermelding van alle straatnamen.
We vertrekken deze keer vanuit:

Bistro/Camping ’t Goeie leven’
Vlagheide 8B
5466 PZ Veghel (Eerde)

De deelnemers worden hier verwacht vanaf 09.15 u., waarna rond 10.15 u. gestart zal worden. Voor diegenen die eventueel in de omgeving willen overnachten, neem even contact op via mail Zuid-oost@healey.nl

Vanaf de startlocatie kronkelen we in zuidwestelijke richting door ons “skôn” (prachtige!) Brabantse land waarbij we achtereenvolgens een uitgestrekt waterwingebied, de Kempen en de Meierij van s’-Hertogenbosch, het Dommeldal, Het Groene Woud en het landgoed reservaat “De Mortelen” zullen doorsnijden. Deze rit heeft een lengte van zo’n 73 km, en bestaat voor het merendeel uit kleine weggetjes door onze prachtige natuur, waarbij de onverharde bospaden (goed berijdbaar) die, zoals te doen gebruikelijk, ook hier en daar weer niet vergeten zullen worden.

Om c.a. 12.30 u. worden we verwacht op ons lunchadres:
Het nostalgische Café Vingerhoeds (ofwel Hoeve 1827)
Oude Grintweg 90
5688 MB Oirschot

Hier kunnen we even rondkijken in deze prachtige, locatie die dateert uit 1827, en genieten van een uitgebreide lunch. En natuurlijk het gezellig bijpraten met oude vrienden en nieuw gemaakte kennissen. Vertrek vanaf 13.45 u.

Ook nu kronkelen we vanaf deze startplaats in zuidwestelijke richting, met mooie vergezichten, doorkijkjes, kronkelweggetjes en alle moois wat Brabant te bieden heeft met een lengte van 73 km. We doorsnijden dan de omgeving van Oisterwijk, met zijn prachtige bossen, de “Heiloop afwatering”, de zandverstuivingen van de Beekse bergen, en passeren het beroemde “Dansorgelmuseum” (Museum Dansant) evenals Het Landgoed “De Utrecht”. Dit landgoed is zeldzaam in z’n soort vanwege de schaal van de ontginningswerkzaamheden én de grote omvang van het landgoed.

De totale omvang van het landgoed “De Utrecht” is 2.485 hectare en omvat ca. 1.600 ha bos, 600 ha landbouwgrond, 200 ha natuurterrein en 100 ha overig (golfbaan, wegen, water en erven).

Om circa 16.00 u. worden we verwacht op een nog nader te bepalen adres in de omgeving van Lage Mierde, nabij de Belgische grens. Hier is volop mogelijkheid om nog eens gezellig na te praten over deze typische “Healey rit”, onder het genot van een glaasje, en niet te vergeten onder het (optioneel) gebruik van ons altijd superheerlijke aspergediner.

Kort samengevat:

 1. Aspergerit Pinksterzaterdag 27 mei 2023:
  • Kosten per equipe € 52,50. Hiervoor ontvangt elk equipe:
   • Een “Bol-Pijl” routeboek
   • Rally schildje
   • Koffie en gebak bij ontvangst
   • Uitgebreide broodbuffet lunch
   • 2 consumptiebonnen p.p., voor bij de lunch voor koffie/thee/frisdrank
 2. Aspergediner:
  • Voor deelname aan het Asperge diner zijn de kosten € 29,50 pp
  • Inclusief een drankje bij aankomst

Inschrijving voor deze aspergerit is, vanaf 25 januari 2023, mogelijk middels onderstaand inschrijfformulier.
Het team van Zuid-Oost heeft de puntjes weer op de “i” gezet en is er weer klaar voor. Wij hebben er zin in, en willen U graag verwelkomen op zaterdag 27 mei 2023 in Veghel (Eerde).

Theo Janssen
Mari van Zoggel
Martien de Louw