Op zondag 10 november 1991 kwamen in een zeer koude loods in Apeldoorn ongeveer 100 leden van de AHOCN bij elkaar. De meeste van deze leden gebruikten hun Healey op een sportievere manier dan de meeste andere Healeybezitters binnen de AHOCN en zij wilden hier gezamelijk iets mee doen.
Het initiatief voor deze bijeenkomst werd genomen door Rinus Sinke, Mark Schmidt en Willem Kwakkel. De eerste twee namen zijn u waarschijnlijk wel bekend. Dit zijn nog steeds actieve leden binnen de club. Willem Kwakkel is, hoewel nog steeds in het bezit van zijn Healey, niet meer actief binnen het Healeywereldje.
Maar liefst 80 inschrijfformulieren bleven er op de provisorische "bestuurstafel" achter na afloop van deze oprichtingsvergadering, het was al snel duidelijk, iedereen was enthousiast en men wilde meer competitief gebruik maken van zijn auto.
Als doelstelling van Dutch Healey Competitions werd vastgesteld, het stimuleren van het actief competitieve gebruik van Austin Healey's van een standaard kikker tot en met een zwaar geprepareerde BJ8.
Op 19 januari 1992 werd op de algemene ledenvergadering van de AHOCN een voorstel gedaan om het bestuur van de AHOCN uit te bereiden met een vertegenwoordiger van de DHC.
Rinus Sinke werd daarvoor aangewezen en door de AHOCN als zodanig aanvaard.
DHC was geboren.
De originele fabriekskleur primrose yellow is de kleur waarin de DHC zich manifesteert. Deze kleur werd gekozen omdat men die toen bijna nooit zag.
Voor de duidelijkheid: Om actief mee te doen bestaat er geen enkele verplichting om uw Healey in deze kleur te spuiten.

Oprichting DHC, november 1991 met (vlnr) Mark Schmidt, Gijs van Lennep, Rinus Sinke, Mike van Thiel, Gerrit Frieman. De schilder is Jaap Sinke.
Iedereen die de historische autowereld volgt en de bijbehorende bladen leest weet dat DHC met zijn auto's en rijders inmiddels bekende verschijningen zijn geworden.
De leden van het eerste uur herinneren zich ongetwijfeld nog de opzienbarende crash tijdens de Pirelli Marathon, waarbij de auto van Willem Kwakkel met Gijs van Lennep aan het stuur bij het beklimmen van de Stelvio op de rand blijft hangen en net niet in de afgrond verdwijnt.
Deelname aan de Pirelli Marathon was weer een vervolg op de met groot enthousiasme georganiseerde Rallye des Ardennes welke in 1992 voor de vierde en laatste maal werd georganiseerd en uiteraard in de Ardennen werd verreden.
Op 1-2-3 april 1993 werd door Rinus Sinke en Hans v.d. Kerkhof deelgenomen aan de toen voor het laatst onder FIA regels gehouden International Historic Tulpenrally.
Het resultaat was 100% plezier en een middelmatige klassering, maar heel veel geleerd en de drempel verlaagd voor komende deelnemers. In de daaropvolgende jaren namen er tientallen equipes deel aan de Tulpenrally. Door DHC werd, hoewel officieel niet toegestaan, jaren heimelijk service verleend aan de Healeyrijders.
Tot op heden maken de Healeys nog steeds een belangrijk deel uit van het deelnemersveld binnen de Tulpenrally.
De laatste jaren kunnen de meer professioneel opgezette rally’s waaronder de Toer en Tour Ecosse rekenen op grote belangstelling van de Healey rijders, 60 of meer deelnemers zijn geen uitzondering. De DHC draagt dit soort evenementen een warm hart toe.
Verder werd voor het eerst, op 29 mei 1992, de blauw witte tenten opgebouwd op het circuit van Zandvoort. Deze tenten zouden de eerst komende jaren een bekende verschijning en een welkome plek voor een kop koffie of drankje worden.
Er werd een meeting op het circuit van Zandvoort georganiseerd waarbij de gehele baan vol stond met honderden Healey's.
In de John Gott memorial race welke in augustus 1993 werd georganiseerd en waar voor de eerste maal Healey Driver International werd uitgenodigd namen de DHC rijders van het eerste uur deel, te weten Mark Schmidt, Jan Rorije, Ben Konst, Rinus Sinke, Robert Jan 't Hoen, Ger 't Hart, Pieter van Hest, Dick Vis en Hans v.d. Kerkhof.
Later in het seizoen zouden hier nog, Jan Krom, Mel Marree en Vokko Otto bijkomen, zij deelden samen één auto.
Na het fatale ongeluk van Vokko Otto hebben zowel Jan als Mel zich teruggetrokken uit de racerij.
Dat we als Nederlandse rijders nog wat te leren hadden bleek wel na de training voor de John Gott memorial race toen de rondetijden binnen rolden...
Denis Welch, overigens de beste Healey racer ter wereld zette op het interim circuit een tijd neer van 1.19.667 tegen de 1.25.736 van Mark Schmidt, op dat moment de beste Nederlandse racer.
De andere DHC rijders bleven nog veel verder achter en werden op 1 ronde gezet. Uiteindelijk wist Mark door zijn ervaring en kennis van de baan op een mooie 5e plaats te eindigen in een veld van 25 Big Healey's.
Internationaal was DHC op de kaart gezet.
Het enthousiasme waar we ooit mee begonnen zijn is er nog steeds en met de huidige 300 leden is de toekomst van de DHC zeker gesteld.