Dutch Healey Competitions; wat doet de DHC ?  
Dutch Healey Competitons is de race- en rally- dochterorganisatie van de Austin Healey Owners Club Nederland. DHC is opgericht in 1991 met als doel het sportieve gebruik van auto's met de naam Healey te bevorderen, zowel in historische races als rally's. In de praktijk komt het er op neer, dat de meeste leden Austin Healey rijden.

De oprichting heeft er toe geleid, dat Nederland momenteel het op één na grootste land ter wereld is als het gaat om racende Healey's, alleen Engeland heeft grotere startvelden. Nagenoeg alle Nederlandse racende Healey rijders en de meeste rallyrijders zijn lid van de DHC, mede hierdoor vormen zij een belangrijke groep binnen de deelnemersvelden. Het begint vaak met een rijvaardigheidscursus voor aspirant rallyrijders en racers, gezamenlijke deelname aan buitenlandse race of rally evenementen of helpen bij de organisatie van een compleet weekend. En het eindigt met het behalen van uw race of rally licentie. Maar laat u zich niet afschrikken als u geen ervaring heeft met bovengenoemde zaken, wij willen u graag op weg helpen. Onze eerste tip: Begin rustig, uw Healey is tenslotte een kostbaar bezit en we willen ze allemaal in stand houden.

De DHC is voortgekomen uit Healey liefhebbers in hart en nieren die zijn gaan racen of rally rijden en daardoor staat de wil tot delen van kennis hoog in het vaandel. Het DHC bestuur fungeert als vraagbaak met betrekking tot de preparatie van uw Healey en om de kennis van uw auto op een hoger niveau te brengen.

Uw lidmaatschap geeft bovendien diverse voorrechten die kunnen variëren van kortingen op inschrijfgelden of op toegangskaarten bij evenementen. Wij hopen dan ook van harte dat u zich zult aansluiten bij de DHC. Ter verwelkoming ontvangt u een geëmailleerde DHC pin. Aanmelden als lid kan rechtstreeks via een e-mail naar onze ledenadministratie. De extra contributie voor uw DHC lidmaatschap is € 25,- per jaar.

Contact
Wilt u contact opnemen met de DHC; mail dan naar de voorzitter of de rallyafdeling van de DHC.