Onder een stralende zon trokken zaterdag 9 september een twintigtal equipes van de regio Flanders noordwaarts voor een bezoek aan het Healey Museum in Vreeland. Na een korte briefing in Brasschaat gingen de meeste Healey’s op weg met behulp van Google Maps.

De eerste afspraak van de dag was een gemeenschappelijk picknickplaats aan het veer over de Lek. De moderne technologie had die dag echter wat grillen waardoor een aantal equipes naar een ander veerpont werden gestuurd en het deelnemersveld wat verspreid geraakt over de gehele route. Iedereen bereikte echter zonder problemen het Healey museum in de late namiddag, waar een plaatselijk gebrouwen biertje of groot glas ijswater de grote dorst kon lessen na een stevige rit in de intussen bloedhete Healey’s. Grote bezieler van het Healey museum, Hans van de Kerkhof verwelkomde ons hartelijk en zorgde voor een interessante rondleiding tussen de vele pronkstukken van het museum. Van de vroege Donald Healey modellen als de Duncan saloon en de Silverstone racewagen ging Hans vlot over naar het verhaal van de Nash-Healey die de Amerikaanse markt probeerde te veroveren. Bewonderende blikken van de aanwezigen dwaalden echter al snel af de groene Ruddspeed 100M, de persoonlijke rode coupé van Donald Healey en de rally 100/6 van Rinus Sinke en Bart Den Hartog. Na de rondleiding vergaapten we ons nog aan de persoonlijke spullen en trofeeën van Donald Healey en de talloze Healey gerelateerde objecten die het museum echt tot leven doen komen. Hierna volgde nog een smaakvol Indisch buffet tussen de Healey’s, waarna de dag buiten op het terras afgesloten werd met koffie of (nog) een wijntje.

Taxibusjes vervoerden iedereen na afloop naar het Fletcher hotel aan de Loosdrechtse plassen om te genieten van een welverdiende nachtrust. Na een ontbijt met uitzicht op het charmante haventje voor het hotel was het zondag tijd om de vierwielers om te ruilen voor twee notarisbootjes. Deze bootjes danken hun naam aan het feit dat eind negentiende, begin twintigste eeuw Amsterdamse notarissen vaak zo’n bootje hadden om documenten af te leveren bij hun klanten. Gezien dergelijke bootjes ook afgesloten konden worden, fungeerden ze bovendien ook als locatie voor discrete vergaderingen. De twee schippers van dienst brachten het hele gezelschap over de Plassen, waar we - na wat gewriemel aan de sluis - overgingen op de Vecht. Daar konden we genieten van een keur aan statige huizen en pittoreske theehuisjes, die de rijke Amsterdamse kooplui daar hadden gebouwd in vorige eeuw(en). Gezien thee vroeger zeer duur was en rijkdom nu eenmaal geëtaleerd moest worden, werden deze thuishuisjes immers aan de oevers van de Vecht gebouwd zodat iedereen het dure theetafereel met afgunstige blik kon spotten. Wij gingen echter in rechte lijn terug naar de oevers van het Healey museum, waar onze Healey’s de nacht hadden doorgebracht in goed gezelschap.
Na het farewell van de voorzitter kon iedereen met een koffer vol Healey gadgets uit de verleidelijke museumshop de terugrit naar België aanvatten.