Te koop: Austin Healey 3000 Mk 1 (four-seater), HBT7, datum eerste toelating 6 juli 1960.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Reden dat na lang wikken, wegen en erg
twijfelen we toch hebben besloten onze met zorg onderhouden Austin Healey, die 19 jaar in ons bezit is, te verkopen.

De auto is nieuw geleverd in Canada en uiteindelijk als restauratieobject ingevoerd in Nederland. In 2003 hebben wij de Healey gekocht en geheel body-off laten restaureren. Eerst de carrosserie met alle bewegende delen en later het motorblok en de carburateurs. Na restauratie is de teller op “0 miles” gezet. Vanaf dat moment hebben we zonder technische problemen 15000 miles gereden. Van de restauratie is een complete fotoreportage beschikbaar incl. alle specificaties en facturen.

De Healey met Heritage certificaat in de prachtige kleuren combinatie Ice Blue/Old English White, is o.a. voorzien van lederen bekleding/interieur, nieuwe (nog steeds ongebruikte) mohair kap, soft tonneau cover, soft indoorhoes, hoofdstroomschakelaar (verplichting voor verzekering), elektrische overdrive, rvs brandstoftank, rvs uitlaat, aluminium kleppendeksel, rembekrachtiger, elektronische ontsteking, chromen 72-spaaks velgen met Michelin 165 HR 15 banden, breedstralers, originele ANWB en Wegenwacht schildjes, bagagerek met lederen riemen en koffer, warmte werende dashboard- en bodemplaten. Recent zijn wederom de banden vervangen i.v.m. de leeftijd hiervan.

Maak een afspraak voor een eerste bezichtiging, waarbij u versteld zult staan van de uitstraling van deze prachtige en met zorg onderhouden Austin Healey. Als de bezichtiging naar wens verlopen is gaan we proberen het eens te worden over de prijs.

Naast de drie bijgevoegde foto’s zijn meer recente foto’s beschikbaar.
Henny Koot
kooth@home.nl
Tel: 0621217373
lidnummer 12123