Afgelopen zondag 10 april is het nieuwe bestuur geïnstalleerd tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn. Om die reden stellen wij het nieuwe bestuur graag aan u voor. Sterker nog, zij stellen zich zelf aan u voor.

 

Albert Hartink

Albert Hartink

Penningmeester

In 1999 kocht ik mijn eerste Austin Healey: een Frogeye uit 1959 in de kleur primrose yellow. Met de net aangeschafte auto reden we trots naar het 1e Concours d’ Elegance bij Paleis ’t Loo te Apeldoorn. Daar ontmoetten we een aantal Austin Healey rijders die ons van het bestaan van de AHOCN op de hoogte brachten. Meteen daarna lid geworden. Met de Frogeye hebben we veel plezier beleefd; onder andere een aantal keren meegedaan aan de Wintertrial. Eind 2005 kwam er voor de Frogeye een Austin Healey 100/4 BN 1 in de plaats. Er zijn overigens nog vaak momenten dat ik het rijden in de Frogeye mis, maar wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. In 2008 werd ik gevraagd om te helpen bij het opzetten van het Healey Museum en daar heb ik meteen ja op gezegd. Er moest ergens in de wereld een plek komen waar de historie van het merk gewaarborgd kon worden.

Ik ben 61 jaar. Mijn vrouw heet Marielle. Wij hebben één dochter: Maxime, die inmiddels ook al een liefde voor klassieke auto's begint te ontwikkelen. Wij wonen in Zeist. Een ideale uitvalsbasis voor allerlei bestemmingen in Nederland.

Ik heb ondernemingsrecht gestudeerd in Utrecht en European Business Law aan de City of London Polytechnic School en het Executive Program Fontainebleau. Na een aantal jaren Directeur ING Nederland te zijn geweest heb ik twaalf jaar leiding gegeven aan een investeringsmaatschappij en was o.a. medeoprichter/directeur van Museum Gorssel en Museum Kasteel Ruurlo. Momenteel nog actief als commissaris/adviseur bij een aantal bedrijven. Bestuurslid bij een aantal verenigingen/stichtingen w.o. Stichting Vrienden van Anne Frank te Amsterdam en Healey Museum te Vreeland.

Toen de gelegenheid zich voordeed om ook structureel iets voor de AHOCN te kunnen betekenen, heb ik die kans gepakt en zal ik mij inzetten voor een gezonde toekomst van onze mooi club.

Chris Kuiper

Chris Kuiper

Evenementencoordinator

Sinds 2019 ben ik lid van de AHOCN en trotse eigenaar van een 100/4 Le Mans en een Aston Martin DB2. Ik neem aan zoveel mogelijk ritten van de AHOCN met erg veel plezier deel. Dat doe ik meestal samen met mijn vader die ook een groot liefhebber van oude Engelse auto’s is. We hebben samen twee keer deelgenomen aan de Mille Miglia en eenmaal aan de Nuvolari.

Mijn bouwjaar is 1974, dus van na de productie van de Healey’s. Getrouwd met Kirstie en vader van 2 kinderen. Na een lange periode in het buitenland inmiddels gesetteld in Epe.

Ik heb langdurige ervaring in diverse senior managementfuncties in de burgerluchtvaart. In mijn huidige functie ben ik verantwoordelijk voor de operationele- en safety performance voor een vloot van 27 A320 verkeersvliegtuigen en de bijbehorende circa 400 piloten. Daarnaast ben ik eigenaar van een start up waar door middel van een digitale marketplace aanbieders van zakenjets en eindgebruikers samengebracht worden. Deze start up gaat voor einde maart live.

Ik wil graag het nieuwe bestuur de AHOCN voorzien van frisse ideeën en een nieuw elan, waarbij het plezier van de leden en het waarborgen van de continuïteit van de AHOCN de primaire doelen zijn.

Eric Ligtenberg

Eric Ligtenberg

Secretaris

Al mijn hele leven bewonder ik Healey’s, maar ik heb niet echt een idee hoe dat is ontstaan. Ik ben niet echt gek van auto’s, maar ik had het wel vaak over “straks als we een Healey hebben” en “een Healey-weggetje”. Eind 2016 ben ik lid geworden van de AHOCN – de eerste stap om eens te kijken wat het rijden in een oldtimer inhield. In het eerste clubblad dat ik ontving, stond een advertentie over een rondreis met de club door Spanje, de Zuidkaap Challenge in mei 2017. Dat sprak ons wel heel erg aan! Ik had echter nog geen Healey maar in een paar maanden werd een mooie Healey MKI 1959 gevonden en gekocht. Amper 6 weken later reden we door Spanje. Nou ja, we stonden ook wel langs de kant zodat naast de prachtige buitenkant ook de binnenkant op diverse plaatsen werd bekeken!

Ik ben 67 jaar, getrouwd met Anniek en heb twee kinderen en drie kleinkinderen. Ik ben geboren in Brabant maar woon al jaren in Amersfoort. Inmiddels bijna 3 jaar gepensioneerd en naast het rijden van rally’s en toertochten passen Anniek en ik veel op onze drie kleinkinderen en golf ik graag. Een andere hobby is wijn proeven, bij de boer op bezoek.

Mijn beroepsmatige leven is begonnen met een studie farmacie in Utrecht. Daarna ben ik als apotheker ruim 35 jaar werkzaam geweest in de farmaceutische industrie en heb me bezig gehouden met de chemische en farmaceutische ontwikkeling van geneesmiddelen en de productie daarvan voor het klinisch onderzoek. Veel in het buitenland verkeerd voor de inspectie van farmaceutische fabrieken en laboratoria. Verder zat ik in het bestuur van een stichting die verantwoordelijk was voor de farmaceutische opleidingen, waarbij ik de cursusboeken schreef en voorzitter was van de landelijke examencommissie.

Mijn dagen zijn goed gevuld maar er is natuurlijk altijd tijd voor meer bezigheden. Ik kijk er dan ook naar uit om als secretaris mijn bijdrage in het bestuur te leveren aan onze mooie club.

Lex Veen

Lex Veen

Voorzitter

Het autovirus sloeg bij mij al vroeg toe. Mijn vader was midden jaren ‘50 geabonneerd op een autotijdschrift en hoewel ik nog niet kon lezen, kon niemand dat tijdschrift afpakken. Op 17 jarige leeftijd had ik mijn eerste oude autootje en sindsdien heb ik er vele gehad. In 2002 sloeg de Healey-variant van het autovirus toe en kochten we onze eerste Iceblue MKIII en daar hebben we van lieverlee nog wat aan toegevoegd.

Ik ben inmiddels 44 jaar getrouwd met Annie. We zijn al jaren actieve deelnemers aan vele evenementen, waarbij we graag met andere leden genieten van wat de club organiseert.

Na een kortstondige studie wis- en natuurkunde aan de VU (dat was veel te theoretisch voor mij) ben ik overgestapt naar de HTS, waar ik werktuigbouw heb gedaan. Door mijn militaire dienst ontdekte ik Defensie. Die no-nonsense omgeving wordt gekenmerkt door discipline, verantwoordelijkheidsgevoel en een sterke “can-do” mentaliteit en dat paste goed bij mij. Zo goed, dat ik daar 43 jaar ben gebleven en vele functies heb vervult op technisch, commercieel, beleidsmatig en politiek-bestuurlijk vlak. De laatste 20 jaar als adviseur van de Commandant der Strijdkrachten en als leidinggevende van teams met 10-15 officieren. Daar heb ik ook geleerd om in een bestuurlijk complexe omgeving met vele, vaak tegenstrijdige belangen tijdig resultaten te boeken op een operationeel, bestuurlijk en financieel verantwoorde manier. Bij Defensie is er maar één teamleider, maar niemand is belangrijker dan het team. Daar heb ik ook een aantal studies gevolgd die door Defensie zelf werden verzorgd. Sinds 2019 geniet ik (volop) van mijn pensioen.

Als betrokken clublid vervul ik al een aantal functies en vind ik het belangrijk dat het goede bestuur van de club moet worden voortgezet. Daar is het voltallige bestuur voor verantwoordelijk en binnen het bestuur zal ik de komende jaren als voorzitter de verantwoordelijkheid mede dragen.

Ruud Prins

Ruud Prins

Webmaster

Sinds 2009 ben ik in het bezit van een Austin Healey 3000 MKIII (BJ8) uit 1965. De Healey is toentertijd in Nederland nieuw aangeschaft door de neef (Rob Prins) van mijn vader.

Ik ben bijna 49 jaar en samenwonend met een lieve vriendin Klaartje en zoon Sil van 14 jaar.

Als ondernemer ben ik actief in de autobranche en train en coach autoverkopers in de verkoop van auto's. Daarnaast verkoop ik software en complete fotostudio's met draaischijven waarmee autobedrijven hun voorraad online in 360º (exterieur & interieur) kunnen presenteren. Immers, iedereen loopt een rondje om de auto in de showroom, dus waarom niet online? Voor de lokale voetbalvereniging heb ik een website ontwikkeld die van en voor iedereen is. De actieve leden schrijven mooie verslagen en organiseren veel evenementen voor de overige leden. Met de website kan iedereen online een bijdrage leveren en anderen informeren. Dagelijks wordt de website vele honderden keren bekeken.

Toen ik las dat de club een nieuwe webmaster zocht, heb ik mij gemeld. Het is niet eenvoudig om een website met evenementen, nieuws, nieuwsbrieven, winkel en ledenadministratie draaiende te houden, maar ik zal mij sterk maken voor een mooie en actuele website die de vereniging goed ondersteunt bij alles dat we doen en zoveel mogelijk mensen ontzorgt.