In het harnas gestorven.

Op 20 januari sloeg het noodlot toe en werd Frans Brandt, door een tragisch ongeval, plotseling uit het leven weggerukt. Frans is één van de eerste leden en bestuursleden van de Austin Healey Owners Club Nederland. Frans (67) was net gepensioneerd en had juist zijn eerste AOW ontvangen. Tijdens werkzaamheden aan zijn auto is het fout gegaan. De bokken waren weggevallen en Frans moet op slag dood zijn geweest. Een tragedie die welhaast onbeschrijflijk is. Op 29 januari namen we afscheid van een vriend, die al meer dan 40 jaar onze Healey-vriend was. Frans komt al in het derde nummer van ons clubblad voor als lidnummer 38. Op 27 februari 1977 werd Frans met algemene stemmen tot secretaris benoemd.

Op vrijdag 27 januari reden een tiental Healeys richting Den Haag. Daar was gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen en nadat de kist gesloten was, vertrok de stoet richting crematorium. Het was een opmerkelijke karavaan die door de residentiestad trok; een lijkwagen gevolgd door acht Healeys. Tijdens de dienst werd veelvuldig over de passie gesproken en een goede vriend, gestorven in het harnas.