Te Koop : Volledige en correcte tool kit voor de Healey 100

Een complete tool kit voor de 100 is een zeldzaam item.

Bepaalde onderdelen zijn wellicht nog op autojumbles te vinden maar eer men alle delen vindt gaat er heel wat moeite en tijd in zitten.

Dunlop bandenijzers en “Austin “ steeksleutels  vindt men doorgaans wel. De juiste vetpomp kom je ook wel eens tegen, maar de kleinere items, zoals het staafje om het bandenventiel los te schroeven , of de juiste feeler gauge, met slechts twee voelblaadjes, alsook het ijzerstaafje voor het los schroeven van de oliedop van de achteras, zijn al heel wat moeilijker te verkrijgen.

Het allerzeldzaamste onderdeeltje is de  “spout” of het deel dat men achter op de  vetpomp kon schroeven om  de achteras met nieuwe olie te vullen: zonder meer onvindbaar.

Het getoonde exemplaar vond ik een twintigtal jaren geleden, in Californië in de koffer van een roestig wrak dat bij een dealer te koop stond.

Bij deze kit komt ook een “period “ krik, maar om de juiste versie  te vinden die bij  jouw Healey 100 hoort , verwijs ik liefst naar het restauratieboek van Roger Moment, waarin een veelvoud van versies vermeld staan, afhankelijk van de juiste  fabricage datum van uw wagen.

Natuurlijk hoort ook de Thor hamer erbij evenals  een  origineel  “owners handbook”, dus niet de later gepubliceerde  Brooklands versie.

De tas waarin al deze spullen  werden opgeborgen, was origineel in een soort licht oliedoek of dunne plastic gemaakt maar hiervan kom je haast nooit een bruikbaar exemplaar tegen daar het materiaal na 70 jaar de tand des tijds niet kon overleven. 

Voor deze kit werd daarom een stevige nieuwe tas gemaakt, conform het originele model, maar uit zwaar kunstleer.

Daar de  100 verkocht wordt , is ook deze toolkit te koop, 

Vraagprijs is   480,00 € excl.verzendkosten.

Indien interesse, contacteer  

Paul Borloo 

paulborloo@hotmail.com

Tel:  +32 (0) 16488845

     of        0475 25 79 62