In de Vesting van Bourtange om 15.30 uur was op zaterdag 9 november de start van de 12e De Langste Nacht: een rally van Noord- naar Zuid-Nederland over kleine weggetjes in het donker. Dat alleen is al een opgave op zich. daarbij geteld de regen die niet voorspeld maar wel gekomen was: ingrediënten voor een intensieve rit.

21 Equipes hadden zich aangemeld en de sfeer was vanaf het begin prima. De TC's waren weer bezet door veel lieve en behulpzame vrouwen en mannen die soms in het holst van de nacht op afgelegen donkere plekken hun taak uitvoerden. Dank daarvoor! 

De traditionele stamppot maaltijd werd tijdens de lange pauze geserveerd in Heerenveen rond 20.00 uur. Gelukkig was het van toen af droog. Daarna weer verder tot de middernachtelijke stop op het terrein van de Rijksdienst Wegverkeer in Lelystad, waar op de kompaan een regularity test werd gereden. Spectaculair!! Vijf Healey's startten kort achter elkaar en moesten van de vijf ronden proberen er drie in dezelfde tijd te rijden. Een aantal equipes lukte het om dit perfect uit te voeren. Daarna weer door over een volgens uitzetter Eric Klunder 'gemakkelijke' route naar Elst, waar de laatste iets langere pauze was. De meeste deelnemers hadden overigens een andere mening over de moeilijkheidsgraad. 

Met twee equipes minder die waren uitgevallen wegens problemen met de Healey, haalde de rest van het parcours de eindstreep in Breda. Daar werd gezamenlijk ontbeten om 08.00 en werden de prijzen uitgereikt.

Sportklasse:

  1. Marius Hoogendam en Erik Bruêns
  2. Wim en Robbert Janzen
  3. Allart Millar en Midas Nelissen

Tourklasse:

  1. Rolf Dalhuisen en Marjolijn Steegman
  2. Herman en Julia Lenstra
  3. Peter Rijkoort en Dolf Bierhuizen

Uw webmaster heeft foto's gemaakt: zie hieronder  maar er was ook een prof fotograaf. Hij heeft iets meer tijd nodig om de foto's keurig af te leveren, dus dat zal in de loop van volgende week zijn. Dan staan ze ook hier op de site.