16 Healeys namen deel aan dit spectaculaire evenement met instructies voor driften, slippen en het doen van behendigheidsproeven. Het was verrassend dat niet alleen fervente Healey-rijders interesse hadden voor dit spektakel, maar ook de jongere garde in de persoon van zoon en kleinzoon van enkele deelnemers. Welkom jeugd!! Het is fijn om te zien dat jongere mensen toch ook belangstelling hebben voor Healeys.

Je leerde een 180- en een 360-graden-draai te maken. Gelukkig begon het oefenen met de BMW’s van de Slipschool Slotemaker, want veel Healeys zouden dit experiment niet heelhuids volbracht hebben. Echt spektakel was er na de lunch toen we het geoefende in praktijk moesten brengen. Voluit op de rotonde aan voor het drifte. Maar dat eindigde voor sommigen toch meer in een 180 of 360 graden draai dan controle over de auto te houden en driftend de bocht door te gaan.

Daarna volgden remproeven en uitwijken op instructie. Net zo spannend als de vorige vaardigheden en minstens even moeilijk want hele rijen pionnen moesten het ontgelden!

We hebben geleerd om onder moeilijke omstandigheden controle over de auto te krijgen en te houden en we hebben een spannende en interessante dag beleefd. Prachtige foto's: