Healeying Flanders

Zondagmorgen 3 juni 2018, rond 9u15 genoten van heerlijke koffiekoeken met een goed kopje koffie in Feestzaal Breughel te Lochristi. Om tien uur startte onze eerste Healeying Flanders rit richting de Vlaamse Ardennen, spannend! Als co-piloot was dit voor mij den allereerste rit, dus niet zonder stress. 

De brave zielen Paul, Eddy, Wim en hun sympathieke dames hadden een prachtig parcours uitgestippeld met een zeer duidelijk bolleke-pijl–roadbook. Na een half uurtje rijden was ik er volledig mee weg.

Rond half één kwamen we aan bij Vintage Car Events in Moulin du Mouflu, waar we genoten van lekkere belegde broodjes, frisse salades en een dorstlessend glaasje Cava. Dit hadden we wel allemaal verdiend bij 26° Celsius, het was puffen in de warme Healey. Ter plaatse stond er voor de co-piloten een spelletje petanque op het programma met een resultaat waar ik volgens Paul mee kon thuiskomen.

Omstreeks half drie zetten we onze tocht verder richting Herberg De Rotse waar we onze dorst nog eens konden lessen. De dames speelden het spel 'zoveel mogelijk rondellen met één hand uit een emmer met maïs halen', waar halen ze de inspiratie toch hé?

Half vier startten we aan de laatste etappe van de dag, terug naar het beginpunt van deze ochtend, dus richting Feestzaal Breughel te Lochristi. Persoonlijk voor mij het meeste ZEN moment omdat we met het volgen van een zevental Healeys als co-piloot hierdoor iets meer van het glooiende landschap kon genieten. Aangekomen te Lochristi konden we eventjes relaxen, met een verfrissend aperitief op het terras en nadien stoofvlees friet in hun feestzaal.

Toen brak le moment suprême aan en werden de winnaars bekendgemaakt. Buiten alle verwachtingen vielen we ook in de prijzen: winnaar Healeying Flanders 2018. Deze dag zullen we niet snel vergeten: prachtig weer, prachtige organisatie, prachtige mede-Austin-Healey rijders en een prachtige prijs! Met dank aan mijn ouders voor een dagje met hun Austin Healey…

kijk hier voor foto's

Dimitri & Deborah Beirnaert-Van de Voorde