Drentherit nummer 24 

Een goed begin is het halve werk. De eerste auto die startte kwam met een halflege (of halfvolle) achterband aan de start, maar een fietspomp bood uitkomst. De volgende Healey was nog even aan het tanken. En nummer 4 was zijn vrouw kwijt …

Nadat wij waren aangeduwd konden we beginnen aan de prachtige route door het Drentse land langs vele beziens- en wetenswaardigheden.

De eerste verrassing was een zak met ingrediënten voor een heerlijk bruinebonen-gerecht. De opdracht was om een origineel recept te verzinnen. Bij de lunch moest er geraden worden hoeveel bruine bonen er in een grote glazen pot zaten. Dit alles had natuurlijk te maken met Bartjes afkeer van bruune bonen, maar hij had nooit kunnen bedenken dat hij de prijs zou worden van de Drentherit! 

De lunch op de grens met Friesland was heerlijk met een hartverwarmend kopje soep en met kroketten. Een groot deel van de regen viel tijdens de lunch, maar toch was daarna de fotoherkenning wel iets lastiger doordat de foto’s met mooi weer waren genomen. In ieder geval moest je niet te bang zijn om heel lang rechtdoor te rijden zonder aanwijzing. 

Bij de VAM in Wijster moest een slalom gereden worden die de volledige stuuruitslag van de Healeys aan de tand voelde. Een klein foutje in de route verderop zorgde ervoor dat we elkaar in meerdere richtingen konden bewonderen.

De gezellige prijsuitreiking in Zuidwolde leverde drie nieuwe adoptieouders op voor de Bartjes. Hulde voor de organisatie, we kijken uit naar de 25e editie volgend jaar.

Michiel en Martin Nagelsmit

Er zijn foto’s van deze Drentherit te zien op de website!

Naschrift van de organisatie over de uitslag van de Drentherit 2018:

1. Michiel en Marcel Nagelsmit.

2. Jetze en Nel Visser

3. Henk en Rik Nieuwenhuizen

Volgend jaar is de 25e Drentherit, en wel op zondag 28 april. Een rit met een special tintje! Aanmelden vanaf 1 januari 2019.