Terugblik

Na het geweldige succes van vorig jaar besloten de twee organiserende clubs, de AHOCN en de TR Club Holland om het in 2018 grootser aan te pakken. Het achterliggende idee was: hoe meer zielen hoe meer vreugd en dat bleek waar. Een bijkomend voordeel van gezamenlijk zo’n beurs organiseren is dat de Engelse autoproducenten in de vorige eeuw dezelfde onderdelen voor verschillende automerken leverden. Kleine clubs van Engelse automerken komen op een groot georganiseerde beurs op deze manier ook uit de verf, immers hun onderdelen passen ook op andere merken! Het bleek een gouden greep: aan British Carparts day 2018 deden uiteindelijk 8 clubs van Engelse klassiekers, te weten

  • Morgan Sports Car Club Holland
  • Het Jensen Genootschap
  • Austin/Morris/Riley/Wolseley Register (AMRWR)
  • MG T-type & Pre War Owners Holland (MG TTO)
  • TVR Car Club Holland
  • Rovers Owners Club Holland (ROCH) 
  • Austin Healey Owners Club Nederland (AHOCN)
  • TR Club Holland (TRCH) 

Deze clubs vertegenwoordigen met elkaar ongeveer 3900 leden en op 5 november om 11.00 uur kwamen deze niet allemaal, maar toch wel in grote getale, naar Gorinchem. Het totaal aantal bezoekers was 1100, waarvan zo’n 20% bestond uit leden van de Healeyclub. Ook 20% behoorde tot geen enkele club maar had op een of andere manier van het evenement gehoord en was komen kijken. De catering van de evenementenhal vaarde er wel bij, evenals de leden die hun onderdelen aan de man brachten, zij bemanden met elkaar 48 grotere en kleinere stands. 

Naast het gezellige terras was er voor vermaak nog een race-simulator, ingericht als een heuse Austin Healey, een dixieland bandje en een aantal aanbieders van sierraden, kunst en beeldhouwwerk.

Probleem van een dergelijk evenement is om het financieel rond te krijgen want de organisatoren wilden zoals dat de voorgaande jaren ook het geval was, de toegang gratis houden. De oplossing werd geboden door de massaal toestromende commerciële aanbieders van klassieke auto’s onderdelen en accessoires die een groot deel van de kosten voor hun rekening namen. Maar ook de clubleden die onderdelen of andere spullen verkochten, droegen hun bescheiden steentje bij.

Het succes van deze superleuke beurs was vooruit gereisd, want op de valreep meldden zich nog clubs die wegens ruimtegebrek moesten worden teleurgesteld. Dus..... volgend jaar weer!!

De organisatoren, Jan van Asperen, Chris Veltman (TR Club Holland) en Leo Dorjee (AHOCN).

zie ook de foto's van dit evenement