Onze eerste tour met de Austin Healey, de Aspergerit.

Zondag 19 mei, voor ons doen vroeg op. We gaan vandaag de Aspergerit rijden. Gelukkig is het droog, het zou wel iets warmer mogen zijn. Dus dikke sjaal en dekens mee zodat mijn vrouw zich lekker kan nestelen naast mij in haar “holletje”. 

Verzamelen was om 10:00 uur bij het kasteel in Geldrop. We werden hartelijk ontvangen op de parkeerplaats waar al tig prachtige wagens stonden. Wat een opkomst, 44 aanmeldingen en uiteindelijk was besloten er een stop op te zetten omdat de groep anders te groot zou worden. Binnen kregen we heerlijk appelnotengebak en een kopje koffie. De papieren werden uitgelegd en de rit kon beginnen. 

In een stoet vertrokken we achter elkaar aan om vervolgens elkaar ergens tijdens de rit kwijt te raken, helaas. Maar de route was mooi op binnenwegen en diverse aspergebordjes volgend kregen we ook wel zin in asperges! Tussen de middag kwamen we weer allemaal bij elkaar bij De Keizer in Eersel. Wederom schitterend, al die Healeys naast elkaar op de parkeerplek. Binnen mochten we een plekje zoeken en kregen we heerlijke aspergesoep. 

Wat ons wel opviel was dat het aantal 'jongeren' beperkt was. Veel mensen zijn al jaren lid van de club en er komt weinig aanwas bij, werd ons verteld. Wij zijn heel enthousiaste nieuwelingen en hopen maar dat er meer gaan volgen. 

Na de stop wilden we weer gaan rijden…. maar onze Healey wilde dat niet! We probeerden met startkabels hem weer aan de gang te krijgen, maar nog steeds niets. Totdat iemand met een grote stang kwam en op de startmotor sloeg. Dat was voldoende, een klap op zijn donder had onze Healey nodig en brommend zette hij zijn weg voort. Intussen was iedereen weer gaan rijden en waren wij bijna iedereen kwijtgeraakt. Dus met een beetje gesmokkel zagen we elkaar pas weer bij de Collse Hoeve. 

Daar ging ik op zoek naar de mensen die ons geholpen hadden om hen nogmaals heel erg te bedanken. Zij bleken uit België te komen en hun namen waren Ivo en Hilde. Ivo, superenthousiaste oldtimerliefhebber net als ik en Hilde die dat wel kan waarderen, zoals mijn Monique dat ook kan. Samen hebben we genoten van de heerlijke asperges tijdens het diner. Daarbij hebben we nog meer mensen leren kennen. Twan en Rita uit Deurne bijvoorbeeld, zo toevallig, wij komen namelijk zelf van oorsprong uit Deurne. Dus we hopen elkaar in de toekomst nog vaak te zien.

Eigenlijk hopen we iedereen in de toekomst nog vaak te zien. We vonden het namelijk een zeer geslaagde dag waar we enorm van hebben genoten. We voelden ons welkom in de toch al lang bestaande club en dat is wel belangrijk. Ik wil daarom zeker gebruik gaan maken van de regioavond op de laatste donderdag van de maand, de bijeenkomst van de Austin Healeyclub Zuid-Oost. Hoop jullie daar weer te zien en anders op onze volgende tour. 

Theo Claassen

foto's Ben Verbeek