Mei 2018

Op een zonovergoten zaterdagmorgen werden we tussen 9.00 en 10.00 uur verwacht op kasteel Limbricht. Een schitterend kasteel, waar regio Limburg ook iedere maand zijn “koffieklets” organiseert. We mochten op de binnenplaats parkeren. Hier kwamen de Healeys pas goed tot hun recht!

Daar stonden de organisatoren Guus en Cissy Visser klaar met koffie en heerlijke Limburgse vlaai. Bij aanmelding kregen alle equipes van Guus een box met handschoenen en een borstel om velgen te poetsen, spanbanden, flesjes water en een mooi rallyschild. Een heel leuk cadeau: ontzettend bedankt hiervoor!

Na de briefing  zijn om 10.15 uur de eerste Healeys gestart. De route ging voor een deel door Nederlands en Belgisch Limburg. Onderweg zagen we diverse kastelen, sluiscomplexen, een molen en mooie Maasdorpen. We zijn nog gestopt om een terrasje aan te doen. Dat was wel nodig ook, want de temperatuur was inmiddels opgelopen tot 27 graden!

Na deze stop zijn we weer over schitterende weggetjes gereden naar onze middagstop: het Kafeeke; een super klein cafeetje in Dilsen-Stokkum in België. Hier werd, door een Italiaans-Spaans echtpaar, een heerlijk bordje met Italiaanse gerechten geserveerd. 

Na de lunch ging de tour verder door België, waar goedkoop getankt kon worden. We reden door een bosrijke omgeving en dat was heerlijk met deze temperatuur. We kwamen ook in het stadje Thorn, bekend als het witte stadje vanwege de huisjes. De straten zijn geplaveid met Maaskeien. Als je in de buurt komt is het de moeite waard om dit stadje eens te gaan bezoeken.

Na deze stop ging het soepeltjes over smalle wegen naar het eindpunt, kasteel Limbricht. Daar moesten wij de Healeys nu helaas buiten parkeren, vanwege twee bruiloften.

We hebben heerlijk op het terras gezeten en genoten van het Limburgs buffet. Daarna werd de balans opgemaakt en vastgesteld wie de overall winnaar was om een stukje te schrijven voor het blad. Dat waren wij, omdat we de meeste kilometers hadden gemaakt helemaal vanuit Italië, om mee te kunnen doen aan deze tour.

We willen de regio Limburg en Guus en Cissy Visser bedanken voor deze zeer geslaagde en gezellige 2e tour door Limburg. Tot de volgende keer.

Bram en Marjan Wolst

Foto's Ben Verbeek, Nick Tilmans