InterClassics Maastricht 2018 zit er op

Zo, het is maandag, 15 januari 2018 12.30 uur en het MECC 2018 zit er weer op. Alles afgebroken en opgeruimd en opgeslagen voor volgend jaar. Het lijkt simpel, maar toch…. 

Het MECC 2018 begint eigenlijk al na de laatste dag van het MECC 2017. Samen met het onvolprezen standbouwteam van de regio Limburg weer alles afbreken en daarna evalueren. Wat was er goed, wat kan er beter, wat willen we de volgende keer anders doen. Dus eigenlijk beginnen dán de radertjes voor MECC 2018 al te lopen. Gelukkig waren we er dit jaar snel uit. De Kikker bestond immers 60 jaar, dus dat zou ons thema worden. 

Thema Sprite 60

Nu nog de invulling. Robert Visser was bereid zijn speciale Kikker tentoon te stellen in het MECC. Dus de ‘eyecatcher’ was al geregeld en het thema was definitief “Kikker”. Robert moest wel nog flink aan de bak om zijn Kikker helemaal gereed te krijgen. Zoals jullie allen hebben kunnen zien is dat prima gelukt. 

Enkele Limburg-leden werden benaderd met de vraag of zij hun Kikker wilden oppoetsen en ook 3 dagen tentoon wilden stellen tijdens het MECC. Zij waren snel overgehaald om dat te doen. Uiteindelijk zijn we allemaal trots op onze Healeys en vinden we het leuk om deze trots te delen met anderen. Dat werden de mooie Kikkers van Wiel Speessen, André Leers en Jo Geebelen. De auto van Jo is zelfs tijdens het MECC van eigenaar gewisseld en staat nu te pronken bij Ciel Coenen. 

Peter van Naarden werd benaderd om een leuk logo te ontwerpen voor de standkleding. Dus ook dat was geregeld. Een prachtig uniek logo dat ook gebruikt werd voor de banners en de diverse aankleding van de stand. En ook een heuse prinses en een kikker werden geregeld. Zou na een kus van de prinses de kikker veranderen in een mooie prins? Er zijn diverse pogingen ondernomen, of ze succesvol waren weten we niet.

Banners werden gemaakt van het thema, om daarmee de stand te versieren. Mooie banners, die ook veel belangstelling trokken. Al tijdens de beurs werden de banners verkocht aan echte Kikkerliefhebbers. Deze hangen nu te pronken in hun garages. Het fijne daarvan is dat deze banners eenmalig zijn. Mooi toch?

Het MECC kon beginnen

Na met het enthousiaste bouwteam de stand te hebben opgebouwd, de auto’s op hun plek en ook de bijzondere Kikker van Robert Visser te hebben geplaatst op een mooi platform konden we ‘open’.

Vrijdag 11.00 uur stond de onthulling van de Kikker van Robert Visser op het programma. Dit werd gedaan door Bertus, onze voorzitter, samen met Robert. Robert gaf een mooie uitleg over de geschiedenis van de auto die door ruim 150 geïnteresseerden werd bijgewoond. Zeer geslaagd en zeer interessant. Deze auto was volgens ons het meest gefotografeerde onderwerp tijdens de hele beurs. Naast de prinses en de kikker die ook op de nodige fotografische belangstelling konden rekenen. De auto heeft tijdens de prijsuitreiking de prijs ontvangen van beste “clubcar”.

Zaterdag- en zondagmiddag 15.00 uur waren gereserveerd voor een ‘Meet & Greet’ voor alle clubleden onder het genot van een hapje en een drankje, iedere dag met een ander thema, maar wel iedere dag met dezelfde, zeer smakelijke, prosecco. Deze ‘Meet & Greet’ was alle dagen zeer druk bezocht en ontzettend gezellig.

Helaas, op zondag om 18.00 uur werd het MECC gesloten en moesten wel allemaal weer weg.

Restte ons nog op maandag alles af te breken en op te ruimen enzovoort, zoals in de eerste regel al vermeld. Wil je zien hoe het allemaal is verlopen, klik dan op de fotogalerij.

En ja, we zijn al druk aan het nadenken over het thema voor 2019. 

Nick Tilmans, regio Limburg