er zijn geen afbeeldingen gevonden

Gelukkig was de start van de Noorderkempenrit in Brasschaat en om daar vanuit Wommelgem om 9.30 uur te geraken moesten we al zeker niet te vroeg vertrekken. Het was dus een rustige aanvang van de dag en de temperatuur begon al leuk te stijgen dus het beloofde een prachtige dag te worden.

Na een kort ritje naar Brasschaat kwamen we aan in Dennenhof voor ons eerste ritje met de AHOCN. Bij aankomst stonden er al enkele Healeys te blinken in de zon en viel het ons op dat alle wagens goed verzorgd waren (we hebben al andere meetings meegemaakt waar er wel eens een ‘minder verzorgd exemplaar’ tussen staat 😊). Gelukkig had ik AH-100 dus ook nog even opgeblonken voor vertrek 😊.

Tijdens het ontbijt al een leuke babbel gehad met andere rijders (we werden echt wel goed ontvangen voor een eerste rit, waarvoor dank!) en na de taart was het tijd voor de puzzel. Die hebben we afgewerkt in 1.26 minuten wat blijkbaar een snelle tijd bleek te zijn. Een goed begin dus. Op naar de rest van de dag…

De rit op zich stak goed ineen en liep langs een goeie mix van kleine weggetjes en langere stukken waar je eens wat meer snelheid kon halen. Vermits we de puzzel ’s morgens al redelijk goed gedaan hadden en we de eerste vraagjes redelijk goed gevonden hadden vond Anke dat we maar eens ons best moesten doen voor de wedstrijd (we rijden al bijna 30 jaar ralleys en doen maar zelden mee voor de prijzen, laat staan dat we iets winnen 😊) dus vanaf dan maar extra opletten op ‘Den Hof’ en op zoek naar grenspalen en nummers op objecten.

Tijdens de middagstop nog wat extra contact gemaakt met andere Healey rijders en de mensen al wat beter leren kennen. Het eten daar was lekker -> ik denk dat het ongeveer 20 jaar geleden is dat ik nog eens kopvlees gegeten heb en ik moet zeggen dat het smaakte.

Bij het vertrekken daar wel gemerkt dat het ‘rammeltje’ dat sinds de voormiddag in de auto zat erger geworden is, dus het tweede deel van de rit dan maar op het gemakje afgewerkt en niet te zot meer gedaan. Achteraf is gebleken dat mijn vliegwiel losgekomen was, maar daar zijn ze op het moment van schrijven al aan bezig om dat te verhelpen. Wel vreemd, want de bouten waren met loctite vastgezet en vastgespot -> hardnekkige bouten heb ik blijkbaar, zal wel bij het bazeke passen zeker 😊

Het tweede deel van de rit liep ook weer over een leuke mix van kleine en grotere banen, maar gelukkig was het wel goed weer met al die onverharde stukken erin. Bij regenweer zouden de wagentjes er wel wat minder blinkend bijgestaan hebben…

Na nog een tussenstop in ‘De Leeuw van Vlaanderen’ met nog een proefje golfballen werpen konden we rustig verder naar Kapellen voor het gezellige napraten met een glaasje bubbels en nadien met lekker stoofvlees. Bij de prijsuitreiking kregen wij wel de schok van ons leven te verduren en ik heb nog om een hertelling gevraagd, maar het mocht niet baten. Team 7 (wij dus) gingen met de hoofdprijs naar huis. Wat een goed puzzelke ‘s morgens en een geslaagde bottle-flip ’s middags al niet voor de moraal tijdens de rit kunnen doen in het zoeken naar antwoorden…

Nu nog hopen dat het vliegwiel niet opnieuw loskomt en dan zien jullie ons zeker terug met de Waeslandrit.

Bedankt aan iedereen voor de leuke ontvangst en babbels voor onze eerste rit bij de AHOCN, dat smaakt naar nog. En zeker voor de mooie wagens waar we tussen reden 😊 Dat zorgt zeker voor een goeie stimulans om de laatste stukjes nog af te werken aan AH-100 en hem tip top in orde te krijgen en houden.

Tot binnenkort op de Vlaamsche wegen,

Steven & Anke (AH-100)