De Rotaryclub Oosterhout begon in 2001 voor het eerst met de Classic Wings and Wheels met het doel om fondsen te werven voor steeds wisselende goede doelen. Dat waren in dit inmiddels zeventiende levensjaar: de Stichting Lymph & Co en het Zeldzame Ziekten Fonds. 

Henk Janus is de voorzitter van de Stichting Classic Wings and Wheels en al lange tijd ook lid van de AHOCN. Namens hem had de DHC de leden van de Healey club uitgenodigd om in te schrijven voor dit evenement.

De opbrengst

Bedrijven sponsoren dit goede doel door hun klanten uit te nodigen en te laten genieten. Deelnemers zoals de Healey club betalen een vast bedrag per persoon. Deelname aan de demoritten, alle consumpties en het kijken naar de show is allemaal in de prijs inbegrepen. (Zieke) kinderen kunnen zich melden voor meerijden met een oldtimer over het circuit - de start- en landingsbanen van Gilze-Rijen - en volwassenen mogen (tegen betaling) meevliegen met een van de historische toestellen. De opbrengst gaat naar de goede doelen, evenals de sponsorgelden en de inleggelden van de loterij.

Wat was er te doen?

Er werd op 26 augustus j.l. een interessant programma aangeboden van demonstratieritten met klassieke auto’s zoals Healeys, Cobra’s, Ferrari’s, Maserati’s, Lotus, Formule 1, Formule 3, vooroorlogse schoonheden en motoren met zijspan. 40 Equipes hadden zich voor deelname gemeld. De Healeys reden de demonstratierit al om 9.30 uur samen met de Cobra’s. Door het grote verschil tussen deze twee types auto’s en door het grote aantal was het oppassen geblazen. Ook had de organisatie gezorgd voor vernauwingen in het circuit waardoor alleen op het rechte stuk een hogere snelheid kon worden gehaald. Maar de rijders leken zichtoch allemaal goed te amuseren en namen de kan waar om af en toe gas te geven.

Rond 11.30 uur begon de indrukwekkende vliegshow die werd uitgevoerd door vliegers van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht. Zij bestuurden een Beechcraft D18S, een Pipercub L21B, de Fokker S11 Instructor,, AT-16 Harvard, Ryan STM2. Er werd in formatie gevlogen, gedoken en gewerveld. Ronduit spectaculair was de demonstratievlucht van de Spitfire Mk IX, die halsbrekende toeren liet zien in vrije val-acties met rookspiralen. Het geluid van de motoren droeg bij aan de beleving. 

Het weer droeg zeker bij aan het succes van deze dag, maar ook de catering was fantastisch. In een hangar was een buffet ingericht, er waren terrassen, mobiele koffiemachines en een ‘toetjesauto’ waar je heerlijke vla en yoghurtdesserts in alle mogelijke varianten kon bestellen. De bar was rijk voorzien van allerlei dranken en hapjes en de muzikale entourage werd verzorgd door een klein dixieland orkestje. Tegen de avond was de trekking van de loterij en een borrel met het optreden van Johny & Gangsters of Love. 

40 Healeys is een mooie opkomst, maar het zou fijn zijn als er de volgende keer nog meer zouden meedoen met dit fantastische evenement dat inmiddels ‘little-Dutch-Goodwood’ wordt genoemd. We hebben genoten van het mooie weer, de gezelligheid en het geboden programma!

er zijn geen afbeeldingen gevonden