Hotel Chateau Elan in Sebring, Florida, heeft een fotogalerij met een reeks historische afbeeldingen van het naastgelegen circuit. Dit is een uitsnede van een foto met een 100S die onder het finishdoek rijdt, vlak voor twee XK's. 

Op de vraag naar verdere informatie over deze foto stuurde Bruno Verstraete het antwoord..

Deze 100S was de fabriekswagen bestuurd door Stirling Moss. De Healey werd 6de in een race met heel zware concurrentie.
Dit is een link naar meer info en foto's.


De "S" staat voor Sebring, een circuit dat Donald Healey gedurende het bestaan van de onderneming vaak bezocht. De 12 uren van Sebring waren het equivalent van Le Mans in Europa en hadden een heel sterke marketingwaarde. Dit maakte dat alle merken er hun nieuwste modellen en beste piloten naartoe stuurden. De Healeys en Austin-Healeys behaalden doorheen de jaren heel puike resultaten met verschillende klasse-overwinningen.

Interessant detail: onze wagen kwam 1 nummer voor deze (nummer 43). Enkele jaren geleden verteld Sir Stirling Moss me op Schloss Dyck dat Donald Healey hem in 1955 vroeg om enkele rondes met deze standaardwagen te doen om aan het publiek te bewijzen dat de standaard 100S even snel was als de fabrieksauto's. Helaas hebben we er tot op heden nog geen foto's van gevonden...

De 100S van Bruno Verstraete, die dus één chassisnummer lager heeft dan de Healey op de foto, stond overigens op de cover van het voorlaatste Healey Magazine nummer 5 (september-oktober 2016).